کد مطلب: 117994
توهين دوباره سريع القلم به مردم
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1676

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، محمود سريع‌القلم در مصاحبه با روزنامه زنجيره‌اي آرمان با بيان اينکه بدون جهاني شدن نمي‌توان پيشرفت کرد، مي‌گويد: ما هنوز نتوانستيم آن انطباق و سازگاري را ايجاد کنيم اصل استقلال که در ايران بعد از انقلاب مطرح شده است و مباني ديني‌اش به «نفي‌سبيل» برمي‌گردد، يک اصل جدي است کار در سطح جهاني، تسامح مي‌طلبد.

او مي‌افزايد: چالش بزرگ اين است که يک کشور تا چه ميزان مباني جهاني و اصول آن را پذيرفته است. مباني جامعه‌ بومي، با جريان جهاني معارض است يا خير؟
وي آنگاه با کنايه زدن به مقامات دولت و وزارت خارجه گفت: چندي پيش يکي از سياستمداران کشور در مصاحبه‌اي گفته بودند که ما حاضريم ظرف دو، سه ماه مشکل هسته‌اي را حل و فصل کنيم، منتهي به شرط اينکه غرب صادق باشد. اين جمله براي من خيلي معني دارد. ما هنوز در سياست جهاني به دنبال «صداقت» مي‌گرديم! به همين خاطر است که طي دو ماه گذشته دچار مشکل شده‌ايم. مي‌گوييم مگر نمي‌گوييد مشکل شما هسته‌اي است، ما که با شما گفت‌وگو مي‌کنيم، پس چرا به سفير ما ويزا نمي‌دهيد و ساختمان ما را در نيويورک مصادره مي‌کنيد؟ براي چه با عضويت ايران در فلان گروه «ان.جي.‌او»‌هاي سازمان ملل مخالفت کرده و عليه نظام سياسي و سيستم انتخاباتي کشور بيانيه مي‌دهيد؟  ريشه اين مساله اين است که ما سياست را از زاويه اخلاق مي‌بينيم(!)
وي در حالي که از توسعه‌يافتگي‌ غرب (جامعه جهاني) ياد کرده و انسان را سمبل پيشرفت و توسعه دانسته بود، لحظاتي بعد تصريح کرد: جهان، جهان هابزي  است. جهان بر اساس مباني فکري اسلامي مديريت نمي‌شود! ما مي‌گوييم يک قدم برداشتيم، شما هم يک قدم برداريد. بعد او مي‌گويد: نه! اينکه شما که يک قدم برداشتيد (از نظر هابز) يعني شما ضعيف بوديد؛ پس ما بيشتر فشار مي‌آوريم. استراتژي غرب با ايران در شرايط فعلي اين است. منظور من از غرب، آمريکا - آيپک (کميته روابط عمومي آمريکا- اسرائيل) است. استراتژي آنها، همکاري محدود و حداکثر فشار است. مي‌خواهم بگويم جهان‌بيني ما به فرمايش شما غلط نيست، اما اي کاش که دنيا با اين جهان‌بيني مديريت مي‌شد.
نتيجه اين سخنان پرتناقض طبيعتا اين است که بايد براي رسيدن به توسعه با جهان هابزي- جهاني که هابز مي‌گويد انسان گرگ انسان است- سازگار شد و استقلال خود را زير پا گذاشت يا نفي سبيل را به کناري نهاد و زايده و اقمار قدرت‌هاي غربي شد، يعني چيزي شبيه رژيم پهلوي! به تعبير ديگر بايد پرسيد آيا در برابر گرگ‌وارگي غرب مي‌توان ادعاي توسعه‌يافتگي آنها را مطرح کرد و آنگاه نسخه پيچيد که مقابل گرگ نايستيد و بره‌گي کنيد؟! و آيا دولت‌ها و حکومت‌هايي که تن به چنين توصيه‌اي سپردند، در مصر و ليبي و کشورهاي ديگر به توسعه و پيشرفت رسيدند؟
وي در بخش ديگري از مصاحبه از موضعي کاملا پوپوليستي و فاقد پايه و استناد، پوپوليسم را به همه ايرانيان تعميم داد و گفت: من اين را در زندگي‌ام مشاهده مي‌کنم. حال ممکن است فردي خودش اين گونه نباشد اما ميانگين جامعه اين تمايل را داشته و اکثريت جامعه را دربرمي‌گيرد.
سريع‌القلم روشن نکرده که با چه سند و مدرکي ادعا مي‌کند اکثر مردم ايران پوپوليست هستند اما خود وي در زمره نخبگان و روشنفکران قرار مي‌گيرد.
گفتني است پيش از اين آشنا مشاور رئيس‌جمهور اين موضوع را که سريع‌القلم مشاور روحاني است زير سؤال برده بود.

منبع: دانا

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html