کد مطلب: 117879
از شوخي مرعشي با روحاني تا درخواست عجيب عليخاني براي اجماع روحاني،رفسنجاني، سيد حسن و خاتمي
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1527

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از فارس، جزئياتي از ديدار 37 نفر از فعالان اصلاح‌طلب با رئيس‌جمهور در کاخ سعدآباد منتشر شد و در اين ديدار اصلاح‌طلبان به طرح مطالبات خود از روحاني پرداختند که رئيس‌جمهور نيز براي پيگيري آنها قول مساعد داد.

در اين ديدار اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس جمهور و رئيس شوراي مرکزي حزب کارگزاران، محمد نهاونديان رئيس دفتر رئيس جمهور، مجيد انصاري معاون پارلماني رئيس‌جمهور و عضو شوراي مرکزي مجمع روحانيون مبارز، محمدعلي نجفي دبير ستاد هماهنگي اقتصادي دولت و عضو شوراي مرکزي حزب کارگزاران سازندگي، حسين فريدون دستيار ويژه رئيس‌جمهور، احمد مسجد جامعي رئيس شوراي شهر تهران، اسماعيل دوستي عضو شوراي شهر تهران، ولي‌الله شجاع‌پوريان عضو شوراي شهر تهران، حميد رضا جلايي‌پور استاد دانشگاه، علي شکوري‌راد عضو انجمن اسلامي جامعه پزشکي ايران، آذر منصوري عضو شوراي مشاوران خاتمي، حسين کاشفي رئيس خانه احزاب ايران، هادي خانيکي استاد دانشگاه، سيد صفدر حسيني رئيس صندوق توسعه ملي، رسول منتجب‌نيا قائم مقام دبير کل حزب اعتماد ملي، محمدجواد اطاعت استاد دانشگاه، الياس حضرتي عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي و مدير مسئول روزنامه اعتماد و نماينده سابق مجلس، عليرضا محجوب دبير کل خانه کارگر و نماينده مجلس، حسين کمالي دبير کل حزب اسلامي کار، غلامحسين کرباسچي دبيرکل حزب کارگزاران سازندگي ايران، حسين مرعشي نماينده سابق مجلس، محسن هاشمي رفسنجاني نايب رئيس شوراي مرکزي حزب کارگزاران سازندگي ايران، محمد قوچاني عضو شوراي مرکزي حزب کارگزاران سازندگي ايران و سردبير ماهنامه مهرنامه، سيد عبدالواحد موسوي لاري عضو شوراي مرکزي مجمع روحانيون مبارز، قدرت‌الله عليخاني نماينده سابق مجلس، سيد سراج الدين موسوي عضو دفتر امام خميني، حميد انصاري قائم مقام موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني، محمدتقي فاضل ميبدي عضو مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه قم، مسعود اديب مدرس حوزه علميه قم، احمد پورنجاتي نويسنده و فعال فرهنگي، مصطفي کواکبيان دبيرکل حزب مردم‌سالاري و نماينده سابق مجلس، محمد سلامتي دبيرکل حزب منحله مجاهدين و نماينده سابق مجلس، مهدي رحمانيان مدير مسئول روزنامه شرق، غلامرضا تاج‌گردون نماينده مجلس، سيدمحمد صدر معاون سابق وزارت خارجه، غلامعلي خوشرو معاون سابق وزارت خارجه و محسن رهامي عضو انجمن اسلامي مدرسين دانشگاه‌ها حضور داشتند.

بر اساس اين گزارش، اولين سخنران اين جلسه عليرضا محجوب دبيرکل خانه کارگر و نماينده مردم تهران در مجلس بود.

محجوب با اشاره به شرايط اقتصادي کشور از بيماري هلندي (تورم و رکود همزمان) به عنوان سرطان اقتصاد نام برد و گفت: خيلي که تلاش کنيم بايد به شرايط اقتصادي سال‌هاي دهه هفتاد برگرديم و اين البته کار سختي است.

پس از محجوب، حسين کمالي دبيرکل حزب کار، از بين رفتن فرهنگ کار با تزريق پول به جامعه را بحران اصلي اقتصاد ايران دانست و اعلام کرد: در هشت سال گذشته هشت ميليون شغل شايسته از بين رفته است و از کل بودجه عمراني کشور تنها ده درصد هزينه شده است.

کمالي اصلاح ساختار اقتصادي کشور را يک ضرورت خواند که البته با سختي‌هاي بسياري روبروست.

*انتقاد عضو مجمع محققين از ارتباط محدود روحاني با مردم

حجت‌الاسلام اديب از اعضاي مدرسين و محققين حوزه علميه قم نيز ضمن تشکر از روحاني گفت: شرايط سهمگين يک سال قبل در همين روزها را به خوبي به ياد داريم و مسير دولت را تا کنون رضايت‌بخش مي‌دانيم اما ارتباط مردمي شما محدود است.

وي افزود: چرا مانند انتخابات از فرصت دانشگاه و رسانه استفاده نمي‌کنيد و روابط شما با حوزه‌هاي علميه به اندازه کافي نيست و چرا فقط از ظرفيت مصاحبه‌هاي رسمي براي ارتباط با مردم استفاده مي‌کنيد؟ اديب به روحاني پيشنهاد کرد که دفتري در قم ايجاد کند.

*درخواست يک مجلس ششمي از روحاني براي از بين رفتن فاصله اصلاح‌طلبان و نظام

علي شکوري‌راد نماينده مجلس ششم گفت: ما مشکلات شما را درک مي‌کنيم و به قول معروف در ميانه آواربرداري جاي اختلاف سليقه نيست و ما هم با شما اختلافي نداريم.

وي پيروزي روحاني را محصول توافق نانوشته اعتداليون اصلاح‌طلب و اصولگرا دانست و افزود: اکنون شکست اين دولت شکست همه است اما من هم معتقدم شما بايد به ارتباطات مردمي بهاي بيشتري بدهيد، واقعيت اين است که ظرفيت صدا و سيما در برقراري ارتباط با رئيس‌جمهور پايان يافته يا حداقل رو به پايان است.

شکوري‌راد افزود: ما از شما خواسته‌اي نداريم و تنها فکر مي‌کنيم اصلاح‌طلبان از فاصله‌اي که بين آنها و نظام افتاده خشنود نيستند و شما مي‌توانيد کمک کنيد تا اين فاصله از بين برود، در وجود اين فاصله است که افراطيون رشد مي‌کنند و ما نمي‌خواهيم افراطي‌گري رشد کند لذا مطالبه اجتماعي همه روشن است و در مورد زندانيان ما مي‌دانيم که شما به فکر هستيد و اگر فرصتي براي اين کار شود دريغ نخواهيد کرد.

در ادامه اين جلسه تاج‌گردون نماينده اصلاح‌طلب مجلس ابتدا آرايشي از حاميان رئيس‌جمهور در مجلس ترسيم کرد و از رئيس‌جمهور خواست به کف مجلس توجه بيشتري کند.

*درخواست اصلاح‌طلبان از روحاني براي تقويت مدل سفرهاي استاني

تاج‌گردون افزود: انتقاد از دولت گذشته را کم کنيد و مدل سفرهاي استاني خود را تقويت کنيد و به مطبوعات و رسانه‌ها توجه بيشتري نشان دهيد.

وي از ماجراي پيش آمده براي سيد حسن خميني انتقاد کرد و خواستار برخورد رئيس‌جمهور با عاملان اين حادثه شد.

تاج‌گردون همچنين از عملکرد انفعالي برخي وزرا در برابر تندروها انتقاد کرد ضمن آنکه اصول‌مداري برخي وزيران از دفاع از دولت را ستود.

 محسن رهامي از انجمن اسلامي مدرسين دانشگاه‌ها نيز خواستار تقويت سيستم مشورتي رئيس‌جمهور شدو پيشنهاد کرد که در استان‌ها رئيس‌جمهور از پيشنهادات و مشورت‌هاي نخبگان استاني بهره بيشتري ببرد.

رهامي در عين حال گفت: رئيس‌جمهور نبايد در پاسخ به نقدها تنها باشد و بسياري از حملات را شما نبايد جواب دهيد و ديگران بايد وارد ميدان شوند.

وي از سياست مذاکره و گفت‌وگوي روحاني با غرب تجليل کرد و گفت: به مخالفان و دلواپسان بگوييد اين سنت پيامبر بود که حتي با مشرکان هم گفت‌وگو مي‌کرد.

احمد مسجدجامعي رئيس شوراي شهر تهران نيز ضمن تشکر از روحاني گفت فضاي اميد در کشور زنده شده است و افزود: قبلاً در همين مسئله آلودگي هواي تهران نمي‌توانستيم حتي واقعيت را به مردم بگوييم تا چاره کار را پيدا کنند اما الان خوشبختانه دولت خودش در طرح مسئله پيشگام شده و مسئله تا حدود زيادي حل شده است.

مسجدجامعي در عين حال از کم‌توجهي دولت به نهاد شوراها انتقاد کرد و گفت: دولت قبل از اين فرصت استفاده بهتري مي‌کرد.

وي خاطرنشان کرد: رئيس دولت سابق جلسات منظمي با شوراي شهر داشت و بهتر است دولت آقاي روحاني هم از ظرفيت کلان شهرها بهره ببرد چرا که پايگاه روحاني در کلان‌شهرهاست و در غير اين صورت احتمال بازگشت فضاي قبل وجود دارد و اين به نفع کشور نيست.

احمد پورنجاتي رئيس کميسيون فرهنگي مجلس ششم نيز از دولت خواست از هويت و شناسنامه خود صيانت کند.

وي دولت روحاني را به دولت آتش‌نشان تشبيه کرد که بايد همواره اميد را در جامعه تزريق کند و اين کار را حتي با اقدامات نمادين انجام دهد.

پورنجاتي ماجراي فيلترينگ واتساپ را يکي از کارهاي نمادين اعلام کرد و گفت: شما در اين مسئله بسيار خوب عمل کرديد اما مجموعه همکاران هنوز محتاط هستند و با قدرت عمل نمي‌کنند انگار هنوز مطمئن نيستند.

آذر منصوري عضو حزب منحله مشارکت از تعداد کم زنان حاضر در جلسه، گله کرد که مجيد انصاري معاون پارلماني رئيس‌جمهور توضيح داد: افراد مدعو زيادي از زنان بودند که به جلسه نيامدند.

منصوري نيز پاسخ داد: من از مواضع شما درباره زنان تشکر مي‌کنم و برخي از سخنان شما هرگز توسط هيچ مقام مسئول رسمي در جمهوري اسلامي بيان نشده بود اما در عين حال عرض مي‌کنم دولت از رسانه‌ها به خوبي بهره نمي‌برد.

سيد حسين مرعشي عضو بنياد باران سخن خود را با يک شوخي آغاز کرد و گفت: استان سمنان تنها استاني بوده که اين افتخار را دارد که دو رئيس‌جمهور به ايران داده است، اما قبلاً‌ فکر مي‌کردم که حاصل‌جمع اين دو رئيس‌جمهور صفر است چون همديگر را خنثي مي‌کنند اما خوشحالم که امروز بعد از يک سال اعلام کنم که حاصل‌جمع به مراتب از آن چيزي که فکر مي‌کرديم بيشتر است و در واقع حرف خود را اصلاح مي‌کنم.

مرعشي از زحمات رئيس‌جمهور در سياست خارجي قدرداني کرد و گفت: کار شما در مذاکرات هسته‌اي اگر به توفيق برسد نام شما را در تاريخ ماندگار خواهد کرد اما بدانيد که اين پايان کار نيست و همه مي‌دانيم که ريشه مشکلات ما در سياست خارجي در سياست داخلي بود.

وي خاطرنشان کرد: اگر در سياست داخلي آن اتفاقات نيفتاده بود در سياست خارجي هم دچار اين مسئله نمي‌شديم بنابراين شما از هم‌اکنون بايد به فکر اصلاح روند سياست داخلي هم باشيد و در مقام رئيس‌جمهور اين مناسبات به خصوص در آستانه مجلس آينده اصلاح کنيد.

سخنگوي تعليق شده حزب کارگزاران به ضرورت اتحاد در جبهه اصلاح‌طلبان و اعتدال پرداخت و خطاب به دوستانش، هشدار داد: مبادا اتحاد را رها کنيد چرا که مخالفان دولت بيش از حاميان آن راسخ هستند و از روحاني خواست به اتحاد در جبهه اصلاحات کمک کند.

* درخواست براي اجماع روحاني با رفسنجاني، حسن خميني و خاتمي

 شيخ قدرت‌الله عليخاني چهره نزديک به مجمع روحانيون مبارز ضمن انتقاد و در عين حال تعريف از برخي وزرا، به انتقاد از سياست رسانه روحاني پرداخت و از ابتکار رئيس‌جمهور در نيويورک تعريف کرد.

عليخاني به روحاني گفت: مشکلات هنوز پيش روي شماست نه پشت سر، گرچه بسياري از مشکلات را سپري کرده‌ايد.

وي بر ضرورت اتحاد روحاني با آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، سيدحسن خميني و سيدمحمد خاتمي تأکيد کرد و گفت: شما مي‌دانيد رهبري چه حمايت‌هايي از شما کرده‌ است، اگر متکي به مردم و مقام معظم رهبري باشيد هيچ مشکلي شما را تهديد نخواهد کرد.

عليخاني در عين حال از کندي تحولات در دولت به خصوص استان‌هاي انتقاد کرد و درباره ماجراي سيدحسن خميني نيز توضيح داد که ظاهراً با فرماندار خاطي برخورد شده است.

آخرين سخنران جلسه الياس حضرتي عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي بود که از روحاني به سبب استفاده از عقلاي اصولگرا و اصلاح‌طلب تقدير کرد و گفت: مسير خوبي را شروع کرده‌ايد اما شرط توفيق در ادامه راه توجه به نهاد مجلس و رسانه‌هاست.

وي تأکيد کرد: رسانه‌هاي حامي شما مثل سربازان بي‌فرمانده و نقشه‌اي هستند که هر يک در جبهه‌اي جدا مي‌جنگند.

 همچنين در اين ديدار رئيس‌جمهور با اشاره با دشواري‌هاي اجرايي کشور، گفت: قبل از رياست‌جمهوري فکر مي‌کردم اوضاع کشور خراب باشد اما هرگز گمان نمي‌کردم اوضاع تا اين اندازه خراب باشد، چند روز بعد از آغاز دوره رياست جمهوري، نيروي انتظامي به دولت خبر داد که در بعضي استان‌ها فقط براي سه روز ذخيره گندم وجود دارد در فاصله تحويل دولت هم گزارش‌ها تکان‌دهنده بود.

روحاني افزود: حتي گزارش‌هاي وزراي دولت سابق که به رئيس‌جمهور جديد داده مي‌شد، شگفت‌انگيز و اعجاب‌آور بود و همزمان هم مجلس قانون دو برابر کردن قيمت ارز را تصويب کرده بود که در صورت اجرا به دو برابر شدن تورم منتهي مي‌شد و متأسفانه برخي هم در مجلس بر انجام آن اصرار داشتند. رئيس‌جمهور با بيان اينکه بدهکاري عجيب و غريبي در کشور وجود داشت، يادآور شد: فقط بخش برق 22هزار ميليارد تومان بدهکار بود در درآمدها دچار بحران بوديم و فقط حدود يک ميليون بشکه‌ نفت مي‌فروختيم حتي چين حاضر نبود از ايران نفت بخرد چون از موج تحريم‌ها مي‌ترسيد و تحريم کنگره آمريکا در راه بود و در سياست خارجي اوضاع بحراني داشتيم و در منطقه هم نيز سايه جنگ بر سر سوريه مي‌چرخيد.

وي در اين نشست به انتخابات 24 خرداد اشاره و تصريح کرد: پس از انتخابات اوضاع عمومي کشور بالکل عوض شد به طور نمونه وقتي من به نيويورک رفتم تا در مجمع عمومي سازمان ملل متحد شرکت کنم به راحتي فضاي ملاقات با مقام‌هاي غربي به وجود آمد و من از طريق تيم نمايندگي ايران در سازمان ملل در جريان روش‌هاي قبلي براي انجام ملاقات‌ها و مذاکرات قرار مي‌گرفتم اين تيم عوض نشده بود و روايت مي‌کرد که با چه روش‌هايي ملاقات‌هايي جور مي‌شد اما در اين دوره ملاقات‌ها خيلي عالي و طبيعي و از جانب طرف‌هاي غربي بود.

روحاني در ادامه با بيان اينکه آماده شنيدن نقدها و نظرات هست و ترجيح مي‌دهد شنونده باشد تا گوينده، تأکيد کرد: هدفش از اين گزارش اجمالي بيان اين نکته بود که شرايط کشور از کجا به کجا رسيده و چرا به آينده اميدوار است. حسن روحاني نيز در پايان و با جمع‌بندي اظهارات خود از نقدها و نظرات تشکر کرد و گفت: بسيار از حرف‌ها را قبول دارم اما فکر مي‌کنم اين جمع‌بندي درست باشد که کشور در راه درستي قرار دارد، ما مي‌توانيم مشکلات را حل کنيم.

روحاني افزود: به عنوان مثال در حوزه اقتصاد بنده خودم دو جلسه چهار ساعته در هفته دارم که آقاي نجفي به عنوان دبير ستاد هماهنگي اقتصادي دولت در جريان جزئيات آنها هست و فکر مي‌کنم امسال شاهد تحولات مثبتي در اقتصاد باشيم. رئيس‌جمهور با بيان اينکه در نظام سلامت مسئله بيمه همگاني را پيگيري مي‌کنيم يادآور شد: ما در عمران و توسعه پروژه‌هاي بزرگي را شروع مي‌کنيم. وي ادامه داد: ما سال گذشته براي تأمين گاز مشکل داشتيم چون به ترکمنستان بدهکار بوديم البته پول داشتيم اما در نقل و انتقالات دچار مشکل بوديم که همه را حل کرديم.

روحاني خاطرنشان کرد: توليد نفت امسال حتي بيش از آنچه پيش‌بيني مي‌کنيم خواهد بود و اميدواريم رشد اقتصادي که در سال‌هاي گذشته طبق آمار رسمي دولت قبل 8/5- رسيده بود، بهبود خوبي ببخشيم. رئيس‌جمهور با تأکيد بر اينکه ما در سياست خارجي چشم‌انداز خوبي پيش رو داريم، يادآور شد: من سال گذشته که به نيويورک رفتم با هر يک از مسلمانان آنجا اعم از شيعه و سني که ديدار کردم دريافتم که انتخابات سال 92 چه اثر خوبي بر مردم مسلمان آمريکا گذاشته است، آنها مي‌گفتند ما هرشب در مساجد براي ايران دعا مي‌کنيم چون حالا مي‌توانيم سرمان را بلند کنيم.

وي افزود: در تجارت خارجي قدم‌هاي خوبي برداشتيم و من در داووس متوجه شدم چقدر شرکت‌ها مشتاق حضور در ايران هستند حتي شنيده‌ام که داووس مي‌خواهد در ايران جلسه بگذارد. روحاني به بحث سياست داخلي پرداخت و گفت: من اهميت سياست داخلي را درک مي‌کنم و معتقدم سياست داخلي هم مهم و هم سخت است و ممکن است راه سخت‌تر هم بشود اما فکر مي‌کنم ما راهي جز اتحاد نداريم. رئيس‌جمهور تأکيد کرد: من هم معتقدم همه جناح‌ها بايد به نظام نزديک شوند و من اين خواسته شما را دنبال مي‌کنم، نه رهبري بايد تضعيف شود و نه افراد بايد به انزوا کشيده شوند، عده‌اي نمي‌خواهند چتر نظام بالاي سر همه باشد. وي در ادامه با بيان اينکه در بحث هسته‌اي نان و آب عده‌اي به خطر افتاده و دلالان نفتي نگران شده‌اند گفت:‌ به اميد خدا ما با حمايت مردم و رهبري از اين شرايط سخت عبور مي‌کنيم.

روحاني در پايان جلسه بر تداوم آن تأکيد کرد و خود را مشتاق شنيدن همه نظرات دانست.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html