کد مطلب: 117659
روحاني: مبارزه با ماهواره در بالکن و پشت‌بام بي تاثير بود
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1601

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حجت‌الاسلام و المسلمين حسن روحاني رئيس‌جمهور کشورمان صبح امروز(شنبه) در چهارمين جشنواره ارتباطات و فناوري اطلاعات ، روز ارتباطات و اطلاعات را به خانواده بزرگ اين صنعت و فناوري و به همه جواناني که در اين مسير تلاش مي‌کنند و کشور را در زمينه اين صنعت به خودکفايي مي‌رسانند تبريک گفته و اظهارداشت: کلمه ارتباطات در گذشته معمولا در حد ارتباط فرد با اعضاي خانواده، طايفه، قبيله، روستا و شهر و ديارش اطلاق مي‌شد و استثنائاً گاهي با سفري در مسيري به مناطق ديگر کشور.

وي در ادامه افزود: در سطح ملي نيز وقتي بحث ارتباطات مطرح مي‌شد عمدتاً بحث ارتباطات و مناسبات دولت و ملت بود اما امروز اين ارتباطات از سطح منطقه و کشور خارج شده است.

امروز به‌تدريج به سوي يک خانواده جهاني در حال حرکتيم


دکتر روحاني تصريح کرد: امروز در سطح جهاني ما شهروندان جديدي به نام کاربران داريم؛ کاربر در واقع شهروند جامعه جهاني نوين دنياي امروز است، زماني بحث در اين بود که به سمت دهکده جهاني حرکت مي‌کنيم اما امروز به‌تدريج به سوي يک خانواده جهاني در حال حرکتيم.

رئيس قوه مجريه افزود: امروزه مي‌بينيم کشورهايي با چند صدهزار جمعيت و شهروند، کشوري را تشکيل داده‌اند اما گاهي يک شبکه بزرگ اجتماعي داراي ميليون‌ها کاربر است.

دکتر روحاني دنياي ارتباطات و اطلاعات را دنياي عجيب و غريبي دانست و گفت: اينکه در هر دقيقه يک ميليون و ??? هزار "لايک " را در فيس‌بوک شاهديم، اينکه تنها در گوگل در هر دقيقه ? ميليون نفر از اين خدمات استفاده مي‌کنند، اينکه در هر دقيقه ?? ساعت فيلم وارد يوتيوب مي‌شود و در همان زمان يک ميليون و ??? هزار نفر اين فيلم‌ها را مي بينند يا دانلود مي‌کنند، اين به معناي يک تحول بزرگ در دنياي امروز است.

وي افزود: گرچه نام اين دنيا، فضاي مجازي است اما آثار اين فضا بر جامعه و کشور کاملا مشخص و عيني است چنانکه امروز شاهديم يک نفر از گوشه دانشگاه و از اتاق‌ خواب خود در منزلش مي‌تواند صدها کيلومتر آنسو در جريان اتفاقات قرار گيرد.

دوران پيام‌هاي يک‌طرفه به سر آمده است


دکتر روحاني با بيان اينکه دوران پيام‌هاي يک‌طرفه به سر آمده است، تصريح کرد: کم کم به نقطه‌اي رسيده‌ايم که بايد بگويم استبداد پيام يک طرفه به اتمام رسيده و ديگر نمي‌توان پيام‌ها را از طرف منبرهاي يکطرفه بلندگو و ميکروفن‌هاي يک طرفه منتقل کرد و دوران اين موضوع به سر آمده است.

وي خاطرنشان کرد: امروز پيامي بازتاب خوب و وسيعي دارد که بتواند در دنياي سايبري مطرح شود از اين رو بايد دنياي سايبري را يک فرصت قلمداد کنيم.

رئيس‌جمهور اظهار داشت: بايد به ياد داشته باشيم که حافظ، سعدي و مولانا فرهنگ ايراني و اسلامي را پاس داشته‌اند و آن را در دوراني که ابزار مدرن در اختيار آن‌ها نبود به نسل‌هاي بعد منتقل کرده‌اند، از اين رو امروز با وجود قشر تحصيل کرده، دختران و پسران دانشگاه ديده و علاقه‌مند به کشور، فضايي بزرگ را در اختيار دارند که مي‌توانند هويت ايراني و اسلامي را پاس بدارند.

زماني فکر مي‌کرديم اگر ويدئو وارد کشور شود، ايمان جوانانمان پر مي‌زند


وي با طرح اين سوال که چرا اين همه در تزلزل هستيم و چرا به جوانان اعتماد نمي‌کنيم، گفت: در يک برهه زماني فکر مي‌کرديم اگر ويدئو وارد کشور شود ايمان جوانانمان پر مي‌زند، چنانکه در اوايل انقلاب دغدغه ما اين بود که اگر دستگاه ويدئو وارد کشور شود چگونه ايمان و هويت خودمان را حفظ کنيم، اما ديديم که ويدئو آمد و در همه خانه‌ها رخنه کرد اما در ايمان جوانانمان تاثير نگذاشت و آنها به جبهه رفتند و به دفاع از خاک و ناموس کشور خويش پرداختند.

رئيس قوه مجريه افزود: بعدا غصه‌ ديگري شروع شد که با ماهواره چه کنيم، اگر خدايي نکرده تلويزيوني با ديش مخفي و آشکار به ماهواره وصل شود با جوانان چه بايد کرد؟

وي تصريح کرد: مبارزه در بالکن و پشت‌بام نيز تاثيرگذار نبود و شاهد بوديم که نه ايمان مردم خدشه‌دار شد و نه لطمه‌اي به آن وارد شد، امروز هم غصه ديگري برپا شده که با اينترنت، جوانان کاربر و موبايل‌ نسل سه و چهار چه کنيم؟

رئيس‌جمهور خاطرنشان کرد: به همه دوستان مي‌گويم که به نسل جوان اعتماد کنيد، جوانان ما داراي فطرت پاکي هستند و نشان دادند که با همه وجود به اسلامشان، خانواده و اهل بيت(ع) عشق مي‌ورزند و فطرتشان پاک است و اگر خطايي هم شود قابل بازگشت است.

در زمينه سياسي مصلحت ما، امنيت ملي و حفظ اسرار ملي است


رئيس قوه مجريه اظهار داشت: اين موضوع به معناي اين نيست که ما به امنيت ملي فکر نکنيم و اسرار ملي را رها کنيم حتي کشورهاي پيشرفته هم نسبت به امنيت ملي خود دغدغه خاص خود را دارند.

وي افزود: در زمينه سياسي مصلحت ما، امنيت ملي و حفظ اسرار ملي و در مسائل اجتماعي مصلحت ما حفظ اخلاق عمومي و ارزش‌هاست و ما مصلحت ديگري را نمي‌شناسيم.

رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي خاطرنشان کرد: اينکه حق اطلاعات و داشتن شبکه اطلاعاتي جهاني را در کشورمان به رسميت بشناسيم بسيار مهم است و بايد به آن توجه کنيم.


امروز سواد به معناي ورود به جامعه اطلاعاتي و اينترنتي است


رئيس‌جمهور تصريح کرد: در دنياي امروز اگر روزگاري سواد به معناي خواندن و نوشتن بود و روزگاري سواد به معناي ورود به دبيرستان و در دوراني به معناي ورود به دانشگاه بود امروز سواد به معناي ورود به جامعه اطلاعاتي و اينترنتي است.

رئيس قوه مجريه خاطرنشان کرد: اين همه فضاي عظيمي که اطلاعات بر آن وارد مي‌شوند و کاربران دنيا از آن استفاده مي‌کنند مگر مبنا نيست و ما نبايد در اين جهت حرکت کنيم.
دکتر روحاني تصريح کرد: با توجه به اين که ما درصدد هستيم در جهت تحقق اقتصاد مقاومتي حرکت کنيم لذا بايد بگويم که توسعه و پيشرفت در اقتصاد مقاومتي بدون استفاده از فناوري IT و ICT امکان‌پذير نيست.

وي افزود: پيشرفت دنياي امروز چشمگير بوده و مفهوم علم ترويج و تبليغ معنايش عوض شده است.

رئيس‌جمهور تاکيد کرد: مگر مي‌شود در عصر امروز به دنبال اقتصاد و مقاومت دانش‌بنيان باشيم ولي ندانيم از دنياي فناوري چگونه بايد استفاده کنيم؟

وي خاطر نشان کرد: ما در فرهنگ همه سپر به دست گرفتيم، حال آنکه يک شمشيري هم در دنياي فرهنگ پيدا مي‌شود و ما مدام ترسيديم و به کنجي خزيديم تا تيري به ما نخورد، اگر شمشيري هم به دست گرفتيم چوبي است.

رئيس‌جمهور خاطر نشان کرد: بخش بزرگي از اين مسير را بايد اسلام‌دوستان به دست بگيرند و هويت ايراني و اسلامي و رحماني آن را به جهان معرفي کنند و تحت تاثير يک گروهک تروريستي نادان که در گوشه‌اي از آفريقا دختران تحصيل کرده را مي‌ربايند و مي‌گويند آن‌ها را به عنوان برده گرفته‌ايم قرار نگرفته و در مقابل آن‌ها ايستادگي کنند.

دکتر روحاني خاطر نشان کرد: اگر ما به صحنه نياييم، رخدادهايي روي مي‌دهد که سبب مي‌شود هويت ايراني و اسلامي به شکل ديگري در جهان نمادين شود.

رئيس‌جمهور تصريح کرد: امروز ما مي‌توانيم هم از لحاظ فني و هم علمي، بلوک فارسي را در شبکه‌هاي اجتماعي فعال کنيم و در اين عرصه فعاليت داشته باشيم تا صنعت، کشاورزي و رشد دانش بنيان را در کشورمان پيش ببريم تا اسلام واقعي را به جهانيان معرفي کنيم، اين کار ، کار دولت نيست بلکه کار مردم و بخش‌هاي خصوصي است که در اين زمينه بايد وارد عمل شوند.

وي تصريح کرد: شوراي عالي فضاي مجازي، مرکز ملي فضاي مجازي، وزارت ارتباطات و همه بايد زمينه را براي حضور شرکت‌هاي دانش بنيان در فاوا فراهم کنند.

سال آينده ??? هزار فرصت شغلي در زمينه فناوري ارتباطات ايجاد خواهد شد


دکتر روحاني با بيان اينکه ما وعده داده‌ايم بوديم تا ??? هزار شغل را در زمينه فناوري ارتباطات به وجود بياوريم، تصريح کرد: وزير ارتباطات قول ?? هزار فرصت شغلي را در امسال به ما داده‌ و در سال آينده نيز ان‌شاءالله ??? هزار فرصت شغلي در زمينه فناوري ارتباطات ايجاد خواهد شد.

وي با بيان اينکه دختران و زنان جوان ما نيز مي‌توانند در داخل خانه با استفاده از فناوري ارتباطات و اطلاعات مشغول به کار باشند، اظهار داشت: ما در زمينه زيرساخت‌ها و ابزار فني هنوز در سطح پاييني هستيم که بايد در اين زمينه اقدامات جدي را انجام دهيم.

در پهناي باند در رده ??? قرار داريم که بسيار پايين است


دکتر روحاني اظهار داشت: در زمينه سيم کارت ما در دنيا پانزدهم هستيم و در زمينه ظرفيت نفوذ اجتماعي يا موبايل، ما رتبه ?? را داريم که در اين موارد رتبه ما متوسط است اما در پهناي باند ما در رده ??? قرار داريم که اين رتبه بسيار پايين است.

وي افزود: امروز در دوراني هستيم که ما بايد فضايي آرام‌تر، مطمئن‌تر و کم هزينه‌تر براي نسل جوان فراهم کنيم و دولت بايد دولتي الکترونيکي شود.

دکتر روحاني تصريح کرد: ما اگر مي‌خواهيم وقت مردم کمتر هدر برود و کارها دقيق‌تر انجام شود، بايد دولت را به دولتي الکترونيکي تبديل کنيم ، براي اين کار قدم‌هاي کوتاهي برداشته شده است که اين قدم‌ها بايد بلندتر بشود.

وزارتخانه‌ها بايد يک نهضت ديجيتالي را آغاز کنند


وي با اشاره به اينکه در زمينه دولت الکترونيکي ما حدودا در رتبه ??? جهان قرار داريم، خاطر نشان کرد: وزارتخانه‌هاي ما بايد يک نهضت ديجيتالي را آغاز کنند و همه اسناد و مدارک بايد ديجيتالي شود تا ما سرعت لازم را براي انجام خدمات به مردم افزايش دهيم.

وي تصريح کرد: ما بايد اين فناوري را ايجاد کنيم که بتوانيم فرهنگ و هويت ايراني اسلامي خود را اثبات و در راستاي اشتغال جوانان تحصيل کرده کشورمان گام جدي را برداريم.

به عنوان يک رئيس‌جمهور از شرايط پهناي باند در کشور راضي نيستم


رئيس‌جمهور تصريح کرد: من به عنوان يک رئيس‌جمهور از شرايط پهناي باند در کشور راضي نيستم قرار ما با وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات اين است که هر چه سريعتر به نسل ? و ? برسيم، اين کار با حضور همه شرکت‌هاي خصوصي صورت مي‌گيرد و در اين راستا همه بخش‌ها بايد وارد عمل شوند.

وي تصريح کرد: در زمينه سلامت هم بايد اين فناوري به کمک ما بيايد، ما اگر مي‌خواهيم در کشورمان دارو درست مصرف شود و نسخه پزشک درست نوشته شود همه نسخه‌ها بايد در يک شبکه جامع الکترونيکي ثبت شود و اگر ما مي‌خواهيم اين موضوع شفاف شود و کار پزشکان ما دقيق شده و سوابق سلامت يک انسان را داشته باشيم بايد از فناوري در اين مسير استفاده کنيم تا به راحتي بتوانيم سوابق افراد را بدانيم.

رئيس قوه مجريه تصريح کرد: در بخش تجارت نيز فناوري ارتباطات مي‌تواند بسيار به ما کمک کند از اين رو بنده تاکيد دارم که در اين زمينه شوراي عالي فضاي مجازي و هم مرکز عالي فضاي مجازي دولت بايد در جهت ديانت از مردم اخلاق و ارزش‌ها کار کند و اين چارچوب کاري اين شوراست.

رئيس‌جمهور در پايان با بيان اينکه شرکت‌ها بايد در زمينه سخت‌افزارها به دانش داخلي خود متمرکز شوند، تاکيد کرد: ما در بسياري از بخش‌ها داراي توانمندي‌هاي خوبي هستيم که بخش‌هاي خصوصي بايد به آن توجه کنند و اميد آن داريم تا با اتکا به اين موارد بتوانيم در عرصه اقتصاد و فرهنگ با به کارگيري فناوري ارتباطات و اطلاعات به جايگاه مناسبي دست پيدا کنيم.

مرجع : باشگاه خبرنگاران

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html