به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، سعيد يوسفپور در گفتوگو با خبرنگار تسنيم در شهرکرد ، اظهار کرد: اين پرنده در پرتگاههاي پرشيب، کوهسارهاي صخرهاي با گياهان پراکنده و ارتفاعات بالاي 3 هزار و 500 متري استان از جمله زردکوه ، سبزکوه ، جيلان ، سالداران ، قيصري ، کلار ، ريگ ، هلن ، ميلي و جهان بين زيست ميکند،و سخت بودن دسترسي به اين پرنده و پيدا کردن محل لانهسازي «کبک دري» باعث شده است تا جوجهآوري اين پرنده کمتر مورد توجه قرار گيرد.
وي افزود: با توجه به زيستگاه و عادات زندگي «کبک دري»، ارائه آمار دقيق از جمعيت اين پرنده در کشور امکانپذير نيست، اما تحقيقات و شواهد نشان داده است جمعيت اين گونه از پرنده در کشور، به شدت کاهش يافته است .
مديرکل حفاظت محيط زيست استان چهارمحال و بختياري خاطرنشان کرد : با اينکه در اين استان حضور عشاير در منطقه، تداخل آنها با زيستگاه اين پرنده و اجراي طرحهاي کوهنوردي و گردشگري ، خطر کاهش جمعيت «کبک دري» را نسبت به ديگر استانها دوچندان کرده است، اما با حفاظت دائم و شبانهروزي محيط بانان استان از زيستگاه و جلوگيري از شکار و برخورد قانوني با شکارچيان اين پرنده، بقاي جمعيت اين پرنده در چهارمحال بختياري حفظ شده است.
يوسف پور افزود : بيش از 100 محيط بان بهطور دائم و شبانهروزي در مناطق زيست «کبک دري» در چهارمحال و بختياري حضور دارند و از شکار اين پرنده در استان جلوگيري ميکنند.
وي گفت : کبک دري به دنبال انتخاب گونههاي نماد جانوري استانها در سال 87، بهعنوان نماد حيات وحش جانوري چهارمحال و بختياري معرفي شد ، زيرا اين پرنده داراي جثه بسيار بزرگي است که غالبا در کوهستان هاي مرتفع زندگي مي کند و حتي در زمستان بندرت تا حد رويش درخت پائين مي آيد.
کبک دري پرنده اي بسيار خجالتي است ، به اندازه ساير ماکيان اجتماعي نيست و معمولاً جفت جفت مشاهده مي شود.