در راستاي کمک به کاهش خاموشيهاي برق و بنا به دستور وزير نفت، واحدهاي نيروگاه غرب کارون مجدداً وارد مدار توليد شدند و برق توليدي مازاد بر مصرف شرکت ملي نفت ايران به شبکه سراسري تزريق شد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از شرکت ملي نفت ايران، رحيم مينايي، مجري طرح احداث نيروگاه غرب کارون و تأسيسات جانبي، اعلام کرد: پيرو هماهنگيهاي به عمل آمده ميان وزير نفت و وزير نيرو، مقرر شد واحدهاي نيروگاه غرب کارون که مازاد بر نياز تأسيسات نفتي برق توليد ميکنند، به شبکه سراسري برق کشور متصل شوند.
وي افزود: با هماهنگيهاي صورت گرفته و با دستور مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه نفت، در ساعت ۱۲ شب ۱۹ فروردينماه سال جاري، هر دو واحد گازي نيروگاه با ظرفيت کامل وارد مدار شدند. اکنون بيش از ۲۰۰ مگاوات برق از اين نيروگاه به شبکه سراسري تزريق ميشود.
مينايي خاطرنشان کرد: اين اقدام ضمن بهبود پايداري شبکه برق استان خوزستان، انرژي مورد نياز بخشي از شهر اهواز و اطراف آن را تأمين ميکند.
وي در ادامه گفت: همزمان، فرآيند آمادهسازي و راهاندازي واحد سوم نيروگاه که واحد بخار است، نيز آغاز شده است. با توجه به اينکه در سالهاي گذشته اعلام نياز از سوي وزارت نيرو معمولاً در اوايل يا اواسط خردادماه صورت ميگرفت، واحد بخار در حالت خاموشي طولاني مدت قرار داشت و لذا آمادهسازي و بهره برداري مجدد آن نيازمند صرف زمان بيشتري بود. اما امسال، اعلام نياز در اوايل فروردينماه انجام شد و همين موضوع باعث شده است فرآيند راهاندازي کمي زمانبر شود.
به گفته مينايي، با بهرهبرداري از واحد سوم که ظرفيت مازادي حدود ۱۵۰ مگاوات خواهد داشت، مجموع توان تحويلي نيروگاه از ۲۰۰ مگاوات به ۳۵۰ مگاوات افزايش خواهد يافت.
وي تصريح کرد: از سال ۱۳۹۹ همکاري خود را با وزارت نيرو آغاز کردهايم و در اين مدت، همواره تمامي برق توليدي مازاد بر نياز را در اختيار شبکه سراسري قرار دادهايم که طي مدت گذشته بالغ بر ۲ ميليارد کيلو وات ساعت انرژي برق به شبکه سراسري تزريق شده است.
مينايي ابراز اميدواري کرد که وزارت نيرو در قبال سرمايهگذار پروژه به تعهدات مندرج در توافقنامههاي خود پايبند باشد.
نيروگاه غرب کارون با قرار داد BOO با شرکت مپنا و خريد تضميني برق توليدي و تأمين زير ساختها و حمايتهاي مالي شرکت ملي نفت ايران و به منظور تأمين برق تأسيسات ميادين نفتي غرب کارون احداث شده است و در چند سال گذشته هميشه وزارت نفت برق توليدي مازاد بر نياز را به وزارت نيرو تحويل داده است و انتظار ميرود وزارت نيرو به تعهدات مالي گذشته و آينده خود در اين خصوص متقابلاً همکاري لازم را به عمل آورد.