عدم توجه به عوامل فاجعهساز در فوتبال ملي ردههاي پايه بدون شک تکرار يک تراژدي اين بار در ژاپن را به همراه خواهد داشت.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانا؛ تيم فوتبال نوجوانان ايران جمعه شب در واپسين بازي مرحله گروهي جام ملتهاي زير ۱۷ سال فوتبال آسيا در حالي که انتظار هر اتفاقي وجود داشت، مقابل تاجيکستان با نتيجه ۳ بر يک شکست خورد و بدون صعود به مرحله بعد يعني صعود به جام جهاني زير ۱۷ سال ۲۰۲۵ قطر، وداعي زودهنگام و البته ناراحتکننده با جام آسيايي داشت و زودتر از پيشبينيها به خانه برگشت.
شاگردان عباس چمنيان که پيش از جام ملتهاي آسيا در تورنمنت چندجانبه بلاروس شرکت کرده و در آنجا عملکرد خوبي از خود نشان نداده بودند، چند روز قبل از جام ملتها در کويت بازيهاي تدارکاتي خود را دنبال کردند و در آن بازيها، به پيروزي و نتايجي اميدوارکننده دست يافتند اما در نهايت عليرغم تساوي مهم و اميدبخش در بازي اول جام مقابل کرهشمالي، اين تيم راهي به جام جهاني نيافت.
بيشتر بخوانيد؛
جام ملتهاي زير ۱۷ سال آسيا| پايان روياي جهاني نوجوانان ايران
تيم فوتبال نوجوانان با کرهشمالي، عمان و تاجيکستان همگروه بود و با کسب تنها يک امتياز در قعر جدول اين گروه ۴ تيمي قرار گرفت. اين تيم در حالي که تدارکاتي نسبتاً مناسب هم قبل از تورنمنت مهم خود داشت و براي صعود به جام جهاني فقط نياز بود از گروه خود صعود کند (برخلاف دوره قبلي که به صعود به نيمهنهايي نياز بود)، موفق نشد و راه تيم فوتبال جوانان را در پيش گرفت.
اگر چه براي آسيبشناسي اين مسئله و بررسي علل حذف تيم فوتبال نوجوانان قرار است نشستي به ميزباني وزارت ورزش و جوانان برگزار شود اما بايد درنظر داشت که مشکل اصلي اين تيم، تصميمگيرندگان در فدراسيون فوتبال بودهاند که در رأس آن؛ رئيس کميته فني و توسعه و رئيس کميته جوانان فدراسيون فوتبال بهعنوان متهمان اين فاجعه به شمار خواهند رفت.
مجيد جلالي و سيدميرشاد ماجدي براي تيمهاي نوجوانان و جوانان، بيشترين و تامترين اختيارات در امر تصميمگيري را داشتند که اولي تا توانست، تصميم اشتباه اتخاذ کرد و در عين ناباوري فوتبال ايران را به اسپانيا مشابه دانست! و دومي نيز که گويي اصلاً در کميته جوانان سمت و پستي ندارد، مشغول هيأت فوتبال استان تهران شده و خبري از حضور او بالاي سر تيمهاي پايه فدراسيون نيست.

جلالي بدون ترديد مسئوليت اصلي انتخاب عباس چمنيان را برعهده داشته و مشاورههاي او باعث انتخاب وي توسط فدراسيون بوده. مشخص نيست بر چه اساسي عباس چمنيان را به عنوان سرمربي انتخاب شده؛ چمنيان جز يک برهه که در تيم نوجوانان عملکرد خوبي داشت، چه کارنامهاي ديگر از خود به جا گذاشته که دوباره فدراسيون مجبور شده به انتخاب کسي چون وي تن بدهد؟!
در گام بعد بايد غيبت ماجدي را از دلايل سقوط اين تيم دانست. رئيس کميته جوانان به کلي بيخيال وظايف سازمانياش در اين کميته شده و انگار مسائل انتخاباتي براي وي اهميت بالاتري داشت. هم در انتخابات فدراسيون که او مشغول لابي براي کفاشيان بود و هم در انتخابات هيأت تهران که صندلياش را نگه داشت، همه باعث شدند تا درب کميته جوانان تخته و بسته باشد.
بيشتر بخوانيد؛
هفته سرنوشتساز فوتبال ملي؛ در انتظار معرفي سرمربي تيم فوتبال اميد
اگر يک نفر نميتواند چند هندوانه را با يک دست بردارد؛ اساساً چه الزامي به انتخاب اوست؟ ماجدي در تهران خيلي درگير است و حتي شايد در زمان هيأترئيسه قبلي فدراسيون به جلسات هم نميرسيد اما هنوز عهدهدار کرسي کميته جوانان است. شايد اگر ماجدي دقت و توجه بيشتري به اين تيمها داشت، اکنون به اين سادگي از حذف و پايان يک نسل در فوتبال ايران نمينوشتيم.
حالا تيم نوجوانان و جوانان حذف شدهاند و خبري از جهاني شدن نسل جديد فوتبال ايران نيست. بيش از پيش بايد نگران انتخاب سرمربي تيم فوتبال اميد براي بازيهاي آسيايي باشيم. از باند مخوفي که هرگز حاضر به دست برداشتن از منافع خود در تيم اميد نيستند تا تصميمات اشتباهي که نمونهاش را خوانديم؛ همه و همه به سادگي ميتوانند به تحقير ايران در آوردگاه ناگوياي ژاپن بيانجامند.