رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان چهارمحال و بختياري، با اشاره به مسائل مربوط به خشکسالي و تنشهاي آبي در حوضه زايندهرود، بر نقش توسعه باغات بادام در ايجاد اشتغال و افزايش بهرهوري آب در استان تاکيد کرد.

به گزارش خبرنگار پايگاه خبري تحليلي «
جهانبين نيوز»، حسين برزگر شامگاه جمعه در جمع خبرنگاران، ضمن تشکر از رسانههاي استان براي تبيين مسائل و مشکلات حوضه زايندهرود، اظهار داشت: در دهههاي گذشته، توسعه کشاورزي در اين حوضه اتفاق افتاده که کمتر از ۴ درصد آن مربوط به توسعه باغات بادام در استان چهارمحال و بختياري است.
وي با اشاره به نقش دولت مرکزي در ايجاد اشتغال و توسعه اقتصادي مناطق، افزود:
متأسفانه در نبود برنامهريزيهاي مناسب، مديران محلي با اعتبارات استاني محدود، اقدام به ايجاد ظرفيت اشتغال براي بيش از ۵۰ هزار نفر از طريق توسعه باغات بادام کردهاند.
برزگر با بيان اينکه بادام، گياهي با نياز آبي پايين و بهرهوري اقتصادي بالا است، تصريح کرد: بيش از ۸۸ درصد باغات استان در حوضه زايندهرود مجهز به سامانههاي نوين آبياري هستند و راندمان آبياري در اين باغات، دو برابر متوسط کشور است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان با تاکيد بر سهم ناچيز کشاورزي استان در مصارف آب زايندهرود، خاطرنشان کرد: طي ۱۰ سال گذشته، کشاورزي استان کمتر از ۱۰ درصد از مصارف سد زايندهرود را به خود اختصاص داده است. اين در حالي است که استان چهارمحال و بختياري بخش اعظم آب زايندهرود را توليد ميکند.
وي در خصوص رهاسازي آب براي کشتهاي پاييزه پايين دست، اظهار نگراني کرد و خواستار توزيع عادلانه آب بر اساس
حقآبهها و اولويتبنديهاي ضروري، بهويژه حفظ باغات به عنوان سرمايه کشاورزان شد.
برزگر ضمن تشکر از پيگيريهاي استاندار، رسانهها، سمنها و تشکلهاي کشاورزي که باعث شد در تابلو منابع و مصارف پيشنهادي دبيرخانه شوراي بهم پيوسته زاينده رود سهم نسبتاً معقولانهاي را پيشنهاد دهند، ابراز اميدواري کرد: با برنامهريزي منسجم و کارشناسي وزارت نيرو و جلوگيري از رهاسازيهاي غيرکارشناسي زمينه اجراي تابلو منابع مصارف پيشنهادي محقق گردد.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان خاطرنشان کرد: ضمن اميد به درگاه رحمت الهي و بارش نعمت بي پايان، از همه رسانهها که در راستاي ايجاد انسجام براي مطالبه عمومي و بحق کشاورزان استان تلاش نمودند به نوبه خود تشکر کرده و پيرو جلسات و نشستهاي متعدد اسفندماه با نمايندگان طرحها، مزارع و سردانگها، از کشاورزان استان درخواست دارم، برنامهها و مديريت سازگاري با کمآبي و رعايت نکات فني در خصوص هرس،
پاکني، تغذيه، حذف و جايگزيني باغات فرسوده و موضوعات مربوط به مديريت در شرايط تنش را مورد توجه بيشتر قرار دهند.
انتهاي خبر/۱۰۲۰
ج