پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 302433
بيانيه مشترک نشست سه‌جانبه ايران، روسيه و چين در پکن
تاریخ انتشار : 1403/12/25 09:16:46
نمایش : 98
معاونان وزراي خارجه ايران، روسيه و چين در نشستي سه‌جانبه در پکن ضمن تأکيد بر ضرورت لغو همه تحريم‌هاي غيرقانوني يک‌جانبه، قطعنامه ۲۲۳۱ شوراي امنيت و زمانبندي‌هاي مندرج در آن را مورد اشاره قرار داده و از طرف‌هاي ذي‌ربط خواستند تا از انجام هر اقدامي که موجب تشديد وضعيت شده اجتناب کنند.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ نشست سه‌جانبه ايران، چين و روسيه به رياست معاونان وزراي خارجه سه کسور امروز (جمعه) ۲۴ اسفندماه در پکن برگزار شد.در پايان بيانيه‌اي هشت بندي صادر شد.در اين بيانيه آمده است: نشست پکن بين چين، روسيه و ايران در تاريخ ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ با موفقيت برگزار شد. اين نشست به رياست ماجائوشو، معاون وزير امور خارجه‌ جمهور ي خلق چين و با مشارکت کاظم غريب‌آبادي، معاون وزير امور خارجه‌ جمهوري اسلامي ايران، و سرگئي ريابکوف، معاون وزير امور خارجه‌ فدراسيون روسيه، برگزار شد.

 

* ضرورت لغو همه تحريم‌هاي غيرقانوني يکجانبه

در بيانيه مذکور عنوان شده است: چين، ايران و روسيه، آخرين وضعيت موضوع هسته‌اي و رفع تحريم‌ها را به‌طور مفصل مورد بحث و بررسي قرار دادند. سه کشور بر ضرورت لغو تمامي تحريم‌هاي غيرقانوني يک‌جانبه تأکيد کردند. سه کشور مجددا تاکيد کردند که تعاملات ديپلماتيک، سياسي و گفتگوي مبتني بر اصل احترام متقابل، تنها گزينه‌ عملي و معتبر در اين خصوص است. سه کشور تاکيد کردند که طرف‌هاي ذي‌ربط بايد متعهد به توجه به دلايل ريشه‌اي وضعيت کنوني بوده و اعمال تحريم، فشار و تهديد توسل به زور را ترک کنند.
 

* تأکيد بر اهميت قطعنامه ۲۲۳۱

در اين بيانيه آمده است: سه کشور بر اهميت قطعنامه ۲۲۳۱ شوراي امنيت سازمان ملل متحد، شامل زمانبدي‌هاي مندرج در آن، تاکيد کرده و از طرف‌هاي ذي‌ربط خواستند تا از انجام هر اقدامي که موجب تشديد وضعيت شده اجتناب کنند تا فضا و شرايط مناسب براي تلاش‌هاي ديپلماتيک ايجاد شود.در بيانيه فوق عنوان شده است: سه کشور بر اهميت احترام به معاهده منع اشاعه تسليحات هسته‌اي به عنوان سنگ بناي رژيم بين‌المللي منع اشاعه تاکيد کردند. چين و روسيه از اعلام مجدد ايران که برنامه هسته‌اي‌اش منحصرا براي اهداف صلح‌آميز است و نه براي توليد سلاح هسته‌اي استقبال کردند  و همچنين از تعهد ايران به پايبندي کامل به تعهداتش به موجب معاهده‌ منع اشاعه و موافقت‌نامه جامع پادمان، استقبال کردند.
 

* تقويت همکاري‌ها در شانگهاي و بريکس

معاونان وزراي خارجه ايران، چين و روسيه در اين نشست همچنين از سياست ايران براي تداوم همکاري‌ با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي حمايت کرده و بر لزوم احترام کامل به حق ايران، به عنوان دولت عضو معاهده منع اشاعه، نسبت به استفاده‌هاي صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي، تاکيد کردند. سه دولت بر لزوم اجتناب تمامي دولت‌ها از هر اقدامي که فعاليت فني، بي‌طرفانه و عيني آژانس بين‌المللي انرژي اتمي را تضعيف کند، تاکيد کردند.ايران و روسيه از نقش سازنده چين و ميزباني‌اش از نشست پکن تقدير کردند. سه دولت توافق کردند که مشورت‌ها و همکاري‌هاي نزديک خود را در آينده ادامه دهند.سه کشور همچنين در مورد موضوعات منطقه‌اي و بين‌المللي مورد علاقه‌ مشترک تبادل نظر کرده و توافق کردند همکاري‌هاي خود را در سازمان‌هاي بين‌المللي و ترتيبات چندجانبه، مانند سازمان همکاري شانگهاي و بريکس، حفظ نموده و تقويت کنند.
 
لازم به توضيح است، روز چهارشنبه ۲۲ اسفندماه اسماعيل بقائي سخنگوي وزارت امور خارجه از برگزاري ين نشست خبر داده و گفته بود: اين نشست با تمرکز بر تحولات مرتبط با موضوع هسته‌اي و رفع تحريم‌ها روز جمعه اين هفته در پکن برگزار مي‌شود. به گفته بقائي در اين گفتگوها که در چارچوب رايزني‌هاي مستمر جمهوري اسلامي ايران با طرف‌هاي مختلف برنامه‌ريزي شده است، درباره ديگر موضوعات مورد علاقه سه کشور از جمله تحولات منطقه‌اي و بين‌المللي و همچنين موضوعات مرتبط با همکاري‌ها در قالب بريکس و شانگهاي نيز بحث و تبادل نظر خواهد شد.کاظم غريب‌آبادي ديروز در پکن هم با همتاي چيني ديدار دوجانبه داشتند.غريب‌آبادي پنجشنبه ۱۵ آذرماه در پکن با قائم مقام وزارت خارجه چين ماجائوشو ديدار و گفت‌وگو و در اين باره اعلام کرد که در اين ديدار، در خصوص گفت‌وگوهاي اخير ايران و سه کشور اروپايي در ژنو درباره امکان‌سنجي از سرگيري مذاکرات رفع‌ تحريم‌ها و هسته‌اي، بحث و تبادل نظر شد.وي پس از دور دوم گفت‌وگوها با سه کشور اروپايي که در ژنو برگزار شد، سفري به پکن داشت که مقامات چيني را در جريان روند گفت‌وگوها با سه کشور اروپايي قرار دهد.قرار است نشست کارشناسي ايرلن و سه کشور اروپايي برجام هم اواخر اسفندماه درباره موضوع هسته‌اي و رفع تحريم‌ها برگزار شود.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html