پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 302412
اتصال سامانه جامع تجارت به سامانه موئديان
تاریخ انتشار : 1403/11/29 08:44:29
نمایش : 34
معاون سابق وزير اقتصاد در امور مالياتي با اشاره به اهميت سامانه هاي هوشمند ماليات ستاني گفت: اتصال سامانه جامع تجارت به سامانه موئديان از ضروريات دريافت ماليات عادلانه است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي«پيرغار»، مهدي موحدي بک‌نظر، سخنگوي سازمان امور مالياتي و معاون سابق وزير اقتصاد، در گفتگو با خبرنگار اقتصادي شبکه اطلاع رساني راه دانا، درباره اقدامات و چالش‌هاي پيش رو در سيستم مالياتي و نحوه محاسبات و دريافت اطلاعات از موئديان مالياتي از طريق سامانه هاي هوشمند نظير سامانه جامع تجارت و سامانه هايي نظير خودنويس وزارت راه و شهرسازي در راستاي نحوه دسترسي به اطلاعات مالي براي تعيين ميزان CGT ( ماليات بر عايدي سرمايه) و ماليات بر ارزش افزوده توضيحاتي ارائه داد و گفت: اتصال سامانه جامع تجارت به سامانه موئديان از ضروريات دريافت ماليات عادلانه است و ميزان ارزش افزوده که اصل اول تعيين ماليات است، را به صورت شفاف نشان خواهد داد.

موحدي بک‌نظر اظهار داشت: پس از سامان‌دهي دستگاه هاي کارت خوان در سال 1400 و راه اندازي سامانه موئديان و اتصال سامانه جامع تجارت و سامانه هاي بانکي به سامانه موئديان مالياتي حدود ۱۳.۵ ميليون دستگاه از دستگاه هاي کارت خوان قطع شد و الباقي به پرونده هاي مالياتي متصل ماند، پس از اين چه اتفاقي افتد؟ اتفاق اين بود که پولي که سازمان ها يا فعاليت ها تجاري دريافت مي‌کند، بر اساس اصل ۵۱ قانون اساسي در گزارشي به مجلس ارائه شود.

وي ادامه داد: البته هنوز اين قانون (ماليات بر عايدي سرمايه يا CGT ) اجرايي نشده و هنوز در حالت طرح باقي مانده و هيچ مشکلي ندارد، اما اين مسئله و اعلام ميزان دارايي ها و وصول اطلاعات ريز تجارت نگراني‌هايي را براي برخي فعالان اقتصادي به وجود آورده است. به عنوان مثال، طلا فروشي‌ها ابهاماتي در اين موضوع داشتند که موجب کرکره‌هاي بسته‌شده‌ي آنها شد يا برخي تجار نگران مبادلات تجاري و اطلاعات خود هستند که ارتباط مستقيمي با مسائل مالياتي ندارد.

وي توضيح داد: اتصال اطلاعات مالي به سامانه جامع تجارت در بلندمدت بر نحوه محاسبه ماليات فعالان تجاري موجب حقيقي شدن ماليات دريافتي خواهد شد و اين موضوع بر موجودي و ميزان معاملات مردم تاثيري نخواهد داشت، اما مسائل ديگري نيز وجود دارد و در اين ميان کساني هستند که سعي دارند با استفاده از رسانه ها ميزان درآمد و ارزش افزوده خود را پنهان کنند، به عنوان مثال، يکي از بازيگران در سال گذشته حدود ۷۰۰ ميليون تومان درآمد داشته است، ولي رسانه ها عنوان مي کنند که وي فعاليت فرهنگي داشته و نبايد از او ماليات دريافت شود، اين مسئله باعث مي‌شود جريان رسانه‌اي از طبقه متوسط به طبقات ديگر منتقل شود و نتوانيم ميزان دقيق ماليات برخي فعالان اقتصادي بزرگ را محاسبه کنيم و مثلا اگر جامعه را به يک ساختمان تشبيه کنيم از يک طبقه خاصي به بالا  امکان بالا رفتن و دريافت ماليات از کساني که بالا نشين هستند را نداشته باشيم.

موحدي بک‌نظر همچنين گفت: توليد ناخالص داخلي يکي از شاخص‌هاي مهم براي اندازه‌گيري ميزان ماليات است. در حال حاضر، جمهوري اسلامي تنها ۵ درصد ماليات مي‌گيرد، در حالي که در کشورهاي ديگر مانند دانمارک اين ميزان به ۴۵ درصد مي‌رسد. اين مقايسه نشان مي‌دهد که ما هنوز ساختار عادلانه‌اي براي ماليات‌گيري نداريم. و با برقراري اطلاعات در سامانه هاي هوشمند بايد اين پايه مالياتي را در راستاي رسيدن به اقتصاد مالياتي به وجود آوريم.

وي با اشاره به اهميت شفافيت اطلاعات اظهار کرد: يکي از مشکلات بزرگ ما فقدان اطلاعات دقيق است. به عنوان مثال، وزارت شهرسازي اعلام کرده که ۵۶۰ هزار خانه خالي در کشور وجود دارد، اما سازمان امور مالياتي تنها براي ۲۶۰ هزار خانه مطالبه صادر کرده است. اين مسئله نشان مي‌دهد که نياز به بهبود سيستم اطلاعاتي و شفافيت داريم تا بتوانيم از همه موئديان واليات عادلانه دريافت کنيم.

موحدي بک‌نظر در پايان افزود: ما نياز داريم که مطالبه‌گري بيشتري داشته باشيم. مهم‌ترين مسئله اين است که ساختار عادلانه‌اي براي ماليات‌گيري ايجاد کنيم تا از فشار بر طبقات پايين و متوسط جلوگيري شود و ماليات‌ها به صورت عادلانه از تمامي اقشار جامعه دريافت شود.

انتهاي خبر/1020ج
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html