امامجمعه فارسان گفت: از سنتهاي شب يلدا، شبنشيني، ديد و بازديد و صلهرحم است، چنانکه بهرهگيري علمي از فرصت آن با طرح مسائل علمي و تاريخي، خواندن اشعار بهويژه شعر حافظ و تفال به اشعار حافظ و... سنت ديگر آن است. مناسب است که در چنين فرصتهايي با مباحث معرفتي، در جهت رشد و کمال علمي و معنوي آشنا شويم.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حجتالاسلام محسن ملک پور در خطبههاي نماز جمعه اين هفته شهر فارسان گفت: خودم و همهي شما نمازگزاران محترم را به رعايت و تقويت و تسديد تقواي الهي دعوت ميکنم. اهل تقوا با کار و تلاش، سعي ميکنند بهاندازه امرارمعاش رزق داشته باشند تا به مشکلات تنگدستي مبتلا نشوند.
وي افزود: اميرالمؤمنين عليهالسلام در حکمت ۳۱۱ از حکم نهجالبلاغه به فرزندش محمد حنفيه فرمود: پسرم از تنگدستى تو مىترسم، از دست آن به خدا پناه ببر که تنگدستى باعث شکست و کاستى در دين و سرگردانى عقل و خرد و انگيزه دشمنى است.
امامجمعه فارسان به ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن و روز مادر اشاره داشت و بيان داشت: مادر شدن و مادر بودن اصالت محوري و اهميت ويژهاي در تمدن بشري و زندگي فردي و اجتماعي همه انسانها دارد. هرچند در نظام خلقت احسن الهي، نقش مادري، مشخصاً و متعينا براي بانوان مقدر شده است.
وي تصريح کرد: روز مادر نهتنها فرصتي براي جشن و شادي است، بلکه به ما يادآوري ميکند که مادران چه نقش مهمي در زندگي ما و جامعه دارند و شايستهي قدرداني و احترام هستند. ميلاد مبارک حضرت صديقه طاهره (سلامالله عليها) و روز مادر، فرصت مناسبي براي گفتمان سازي موضوع مهم «خانواده و جمعيت» و تقويت انگارههاي مطلوب و اصلاح باورهاي آسيبزا پيرامون مسئله مادري و خانواده است.
حجتالاسلام ملک پور به شب يلدا هم اشاره داشت و عنوان داشت: در بين رسوم و آئينهاي ايراني، رسم بزرگداشت طولانيترين شب سال، يعني شب يلدا است. واژه يلدا، سُرياني و به معناي «ميلاد» است و چون شب يلدا را با توليد حضرت مسيح (ع) تطبيق ميکردند آن را به اين نام خواندهاند. چون ايرانيان اين شب را شب تولد ميترا (مهر) ميدانستهاند آن را با تلفظ سريانيش پذيرفتهاند و در واقع يلدا با نوئل (noel) اروپايي که در 25 دسامبر تثبيت شده، معادل است، بنابراين نوئل اروپايي همان شب يلدا يا شب چله ايراني است.
وي اظهار داشت: از سنتهاي شب يلدا، شبنشيني، ديدوبازديد و صلهرحم است، چنانکه بهرهگيري علمي از فرصت آن با طرح مسائل علمي و تاريخي، خواندن اشعار بهويژه شعر حافظ و تفال به اشعار حافظ و... سنت ديگر آن است. مناسب است که در چنين فرصتهايي با مباحث معرفتي، در جهت رشد و کمال علمي و معنوي آشنا شويم.
وي بيان داشت: وقتي به جايگاه ممتاز و محوريت صلهرحم در فرهنگ اسلامي تأمل ميکنيم، ميبينيم گزافه نيست اگر اسلام را دين صلهرحم بدانيم و بناميم. دستکم آنکه بايد بگوييم يکي از مهمترين ارکان فرهنگ و آموزه اسلام، پيوندهاي اجتماعي است.
وي گفت: رمز و راز اين همه تأکيد و اهتمام اسلام به حفظ پيوندهاي اجتماعي و مهمترين آن، پيوندهاي خويشاوندي اين است که هميشه براي اصلاح، تقويت، پيشرفت، تکامل و عظمت بخشيدن به جوامع (چه از نظر مادي اعم از سياسي، اقتصادي يا نظامي و چه از نظر جنبههاي معنوي و اخلاقي) بايد از واحدهاي کوچک آن شروع کرد.
انتهاي پيام/590پ