پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 302361
اگر ملتي دچار غافلگيري راهبردي شود، صحنه را واگذار مي‌کند/ جنگ شناختي به دنبال برهم زدن انسجام ملي است
تاریخ انتشار : 1403/09/26 11:24:53
نمایش : 104
معاون هماهنگ کننده ارتش تاکيد کرد: اگر ملتي دچار غافلگيري راهبردي شود، صحنه را واگذار مي‌کند؛ بنابراين بايد به حوزه‌هاي برترساز و شالوده‌شکن توجه داشت.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ امير دريادار حبيب الله سياري معاون هماهنگ کننده ارتش صبح امروز (دوشنبه، ۲۶ آذر ۱۴۰۳) در نخستين همايش ملي فرماندهي و کنترل جنگ شناختي در دانشگاه فرماندهي و ستاد ارتش (دافوس)، اظهار کرد: رهبر انقلاب مي‌فرمايند که «جنگ آينده، جنگ شناختي است و دشمن دنبال اين است که بر مغزها تسلط پيدا کند و اين تسلط خيلي باارزش‌تر از تسلط بر سرزمين‌هاست.» واقعيت هم همين است که دشمن ابتدا دنبال تسلط بر مغزهاست.

وي ادامه داد: امروز نمي توانيم برآورد کنيم سال ديگر دقيقا چه اتفاقي مي‌افتد. پويايي محيط و سرعت تغييرات موجب عدم قطعيت آينده مي‌شود و شايد ده‌ها سناريو براي آينده وجود داشته باشد پس بايد آمادگي داشته باشيم که با چنين وضعيتي روبرو شويم.

معاون هماهنگ کننده ارتش خاطرنشان کرد: جنگ هميشه وجود داشته و دارد و اينطور نيست که ديگر مشکلات با مذاکره حل شود. ولي ما نمي‌توانيم با استفاده از تجربيات گذشته، در جنگ‌هاي آينده حاضر شويم. بايد از تجربيات گذشته استفاه کرد ولي ايا سلاح‌ها هوشمند نشده است؟ آيا روش‌هاي جنگ تغيير نکرده است؟ سرعت تغييرات فناوري زياد است. تجهيزات جنگي تغيير کرده است و براي مقابله با تهديدهاي آينده، تلاش هوشمند بايد داشت. بي‌توجهي به تهديدات آينده و فناوري هاي نوين موجب غافلگيري فناورانه و راهبردي مي‌شود.

سياري تاکيد کرد: اگر ملتي دچار غافلگيري راهبردي شود، صحنه را واگذار مي‌کند؛ بنابراين بايد به حوزه‌هاي برترساز و شالوده‌شکن توجه داشت. حوزه‌هايي مثل هسته‌اي، فضايي، علوم زيستي، پلاسما، ليزر و فوتونيک، رباتيک و هوش مصنوعي، سايبري، کوانتوم و علوم شناختي شالوده شکن هستند که ارتش در اين حوزه‌ها فعاليت دارد. در دانشکده‌هاي ارتش به دانشجويان در اين حوزه‌ها آموزش داده مي‌شود. از شرکت‌هاي دانش بنيان و نخبگان بهره مي‌بريم تا در اين حوزه‌ها فعال باشيم تا دچار غافلگيري فناورانه نشويم.

وي با بيان اين‌که «در مقايسه توان رزم کشورها به مولفه‌هاي فيزيکي و غيرفيزيکي توجه مي‌شود»، گفت: بايد بررسي کنيم جايگاه جنگ شناختي در توان رزمي کجا قرار دارد؟ آيا به اين مساله تاکنون به اندازه کافي توجه شده است؟ در نسل پنجم جنگ، مواردي مثل ظهور رسانه‌هاي نوين، افکار عمومي، جنگ سايبري، عمليات نامتقارن، ايجاد ابهام، جنگ ترکيبي و اختلال در تصميم، به جنگ نسل‌هاي قبلي افزوده شده است. هدف اين جنگ، تسلط بر مغزهاست. البته اين به معناي کم ارزش شدن و تمام شدن جنگ سخت نيست. جنگ سخت هميشه وجود دارد ولي هر روز پيچيده‌تر مي‌شود.

سياري با اشاره به اين‌که «هدف جنگ شناختي، تاثير بر بينش افراد است»، تصريح کرد:جنگ شناختي يعني کنترل، تغيير، دستکاري و شبيه‌سازي هدفمند شناخت فردي و اجتماعي سوژه‌هاي انساني به منظور کسب برتري است. از سال ۲۰۰۰ به بعد، اهميت جنگ شناختي بيشتر شده است يعني اگر دشمن از راه جنگ شناختي به نتيجه برسد، سراغ جنگ سخت نمي رود. جنگ شناختي دشمن در بلندمدت جواب مي دهد و به مروز زمان در ذهنيت اثرگذاري مي‌کند و زماني متوجه مي‌شويد که کار از کار گذشته است.

معاون هماهنگ کننده ارتش در ادامه با بيان اين‌که «جنگ شناختي به دنبال برهم زدن انسجام ملي است»، گفت: اعتمادزدايي، مشروعيت زدايي، قداست زدايي، نااميد سازي و ناکارامدنمايي حاکميت از روش‌هاي جنگ شناختي است که اين ها را دشمن اکنون در دستور کار دارد. در اين جنگ  نمي‌دانيد طرف مقابل شما کيست زيرا شناخت بازيگران مشکل است. جنگ شناختي دنبال تسلط بر افکار عمومي است. زمان آغاز اين جنگ مشخص نيست و براي مقابله با آن به هوشمندي نياز است. جدا کردن ملت از حاکميت قدم اول جنگ شناختي است. نابود کردن سرمايه اجتماعي هدف ديگر در اين جنگ است تا در نهايت جامعه به سمت اهداف دشمن حرکت کند. در جنگ شناختي وقتي يک نفر از نيروي ما کم مي شود، در واقع يک نفر به نيروي دشمن مي‌افزايد.

سياري خاطرنشان کرد: دشمن در جنگ شناختي دنبال تغيير باورها و اعتقادات است تا فکر و رفتار هم تغيير کند و در نهايت جامعه در مسيري که دشمن مي‌خواهد حرکت کند.  «استعمارفرانو» انسان‌ها را در مسيري حرکت مي‌دهد که مي‌خواهد و ديگر به جنگ سخت نياز ندارد.

وي اظهار کرد: ارتقاي هوش اجتماعي يعني توانايي شناخت خود و ديگران، راهکار مقابله با جنگ شناختي است. بايد آگاهي جامعه مخصوصا اقشار خاکستري را افزيش داد. بايد قدرت رصد دشمن ، تحليل مناسبي از رفتار دشمن و قدرت طرح ريزي و مقابله داشته باشيم. بايد به سرمايه انساني خود خيلي توجه داشته باشيم. بايد انطباق تصوير ذهني و عيني در ميان کارکنان خود داشته باشيم يعني آنچه مي گوييم و عمل مي کنيم يکي باشد تا سرمايه انساني به سرمايه اجتماعي تبديل شود و در نهايت تاب آوري شناختي افزايش يابد و به سطح بازدارندگي برسيم.

وي در پايان تاکيد کرد: به فناوري‌هاي نوظهور و شالوده شکن و جذب و تربيت نيروي انساني توجه کنيم تا دچار غفلت راهبردي نشويم. جنگ سخت پايان نيافته ولي اگر دشمن در جنگ شناختي موفق شود دنبال جنگ سخت نمي‌رود.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html