عضو کميسيون انرژي مجلس در خصوص مزاياي اجراي طرح تعرفه گذاري پلکاني برق خانگي و تأثير آن بر بهينه سازي مصرف انرژي در کشور پرداخت و اين اقدام را از افزايش قيمت برق براي تمام مردم موثرتر دانست.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، فرهاد شهرکي، در گفتگو با خبرنگار
شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ به موضوع افزايش قيمت برق اشاره و گفت: اين افزايش، به ويژه در قالب تعرفههاي پلکاني، در حال حاضر به مسئلهاي پيچيده تبديل شده است. افزايش ۳۸ درصدي که در مصوبهها براي قيمت برق در نظر گرفته شده است، ميتواند تأثيرات متفاوتي بر اقشار مختلف جامعه داشته باشد.
اين نماينده مجلس دوازدهم گفت: مشکل اصلي اينجاست که اين افزايش قيمت، براي تمام مصرفکنندگان به يک اندازه اعمال ميشود، در حالي که اين اقدام به عدالت توزيعي توجه کافي ندارد.
شهرکي ادامه داد: در حال حاضر، براي مشترکان با مصرف کمتر از ۲۰۰ کيلووات ساعت، هزينه برق با ضريب کمتري محاسبه ميشود. اين ضريب کم، نسبت به قيمت تمامشده برق، که در حدود ۷۵۴ تومان براي هر کيلووات ساعت است، باعث ميشود که هزينههاي برق براي اين دسته از مصرفکنندگان نسبتاً پايين باقي بماند. اما در صورتي که مصرف از حد معمول بالاتر برود، هزينهها به طور قابل توجهي افزايش پيدا ميکند و به نرخهاي بالاتري ميرسد.
اين نماينده مجلس دوازدهم گفت: در محاسبه تعرفهها، بهويژه در مورد تعرفههاي پلکاني، شاهد تفاوتهايي ميان مناطق مختلف کشور هستيم. در برخي مناطق، که نياز به مصرف بيشتر برق دارند، تعرفهها به مراتب بيشتر از مناطق ديگر است. اين موضوع، بهويژه براي افرادي که در مناطق گرمسير زندگي ميکنند و نياز به مصرف بالاتر برق دارند، مشکلساز ميشود.
فرها شهرکي با اشاره به اينکه افزايش ۳۸ درصدي قيمت برق ممکن است بر اقشار کمدرآمد فشار بيشتري وارد کند، پيشنهاد داد: دولت بايد به جاي يکسانسازي تعرفهها براي همه مصرفکنندگان، از سيستم تعرفهگذاري پلکاني بهطور بهينه استفاده کند. در اين سيستم، کساني که مصرف پايين دارند، بايد از تخفيفها و مشوقهاي بيشتري بهرهمند شوند تا بتوانند مصرف خود را بهطور بهينه مديريت کنند.
وي در ادامه بيان کرد: دولت بايد بهدنبال سياستهايي باشد که مصرفکنندگان کممصرف را تشويق به رعايت الگوي مصرف کند. بهطور مثال، اگر کسي زير الگوي مصرف برق مصرف کند، ميتواند از تخفيفهاي بيشتري بهرهمند شود. اين کار ميتواند باعث کاهش مصرف غيرضروري برق در کشور شود و همچنين فشار اقتصادي بر مردم را کاهش دهد.
شهرکي به اين نکته هم اشاره کرد: مشکلات مرتبط با تعرفه برق در برخي مناطق بهويژه در فصلهاي گرم سال، پيچيدهتر ميشود. در اين فصول، تقاضا براي مصرف برق بهطور چشمگيري افزايش مييابد، که باعث ميشود بسياري از خانوارها براي تأمين نيازهاي خود مجبور به پرداخت هزينههاي بالاتر شوند. او بر اين باور است که در اين شرايط، دولت بايد با دقت بيشتري به سياستهاي انرژي و قيمتگذاري برق توجه کند.
در نهايت، اين عضو کميسيون انرژي تأکيد ميکند که براي موفقيت در اجراي تعرفههاي پلکاني، لازم است که دولت بهطور مستمر بازخوردهاي مصرفکنندگان را بررسي کرده و در صورت نياز، اصلاحات لازم را در نظر بگيرد.
شهرکي گفت: طرحهاي حمايتي براي اقشار کمدرآمد و مشوقهايي براي مصرفکنندگان کممصرف ميتواند به بهينهسازي مصرف انرژي کمک کند و در عين حال فشار مالي بر مردم را کاهش دهد.
انتهاي خبر/