پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 302358
تحقيقات تغيير اقليم بايد ريز مقياس نمايي شود
تاریخ انتشار : 1403/09/26
نمایش : 70
پژوهشگر مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي چهارمحال و بختياري گفت: بررسي تبخير، تعرق و نياز آبي محصولات زراعي بايد به کمک مدل‌سازي تغيير اقليم با استفاده از مدل‌هاي ريزمقياس نمايي انجام شود.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از «جهانبين نيوز»، عاطفه صيادي ظهر امروز در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختياري، اظهار کرد: با توجه به غلبه معيشت روستايي و عشايري و وابستگي شديد مردم اين استان به کشاورزي و دامپروري، بررسي تغييرات دما و بارش در گذشته و پيش­بيني تغييرات احتمالي اقليم در آينده در اين منطقه امري لازم به ­نظر مي‌­رسد.

وي افزود: سه چالش اساسي جامعه جهاني در قرن بيست و يکم عبارتند از تغيير اقليم، کمبود آب و بيابان‌زايي و لذا بررسي پيامدهاي ناشي از گرم شدن هوا و توام شدن آن با وقوع سيلاب‌ها و نقش آن‌ها بر مصارف آب، براي کشور ايران با اقليم خشک و نيمه‌خشک که از لحاظ استراتژيکي در منطقه‌اي خاص قرار دارد و مسئله آب آن در راس مشکلات توسعه است، حائز اهميت است و مديريت علمي منابع آب، بدون در لحاظ کردن پديده تغيير اقليم، امکان‌پذير نيست.

پژوهشگر مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي چهارمحال و بختياري با اشاره به اينکه مطالعه اثر تغيير اقليم بر تبخير و تعرق کمک شاياني در خصوص برنامه­ريزي و مديريت منابع آب و نياز محصولات کشاورزي مي­نمايد، گفت: هر گونه تغيير در اين کميت­هاي اقليمي نظير دما و بارش، بر تبخير و تعرق گياه نيز تاثيرگذار خواهد بود و تعيين مقدار صحيح تبخير و تعرق براي انجام مطالعات توازن هيدرولوژيکي آب، طراحي و مديريت سيستم­هاي آبياري، شبيه­سازي ميزان محصول و طراحي و مديريت منابع آب، از اهميت زيادي برخوردار است.

صيادي گفت: در کشور ما اکثر تحقيقات تغيير اقليم بر اساس آشکارسازي تغييرات دو متغير اصلي دما و بارش تمرکز يافته­اند و کمتر به جنبه کاربردي ميزان تغييرات پيش‌بيني شده و اثرگذاري بر روي پارامترهاي مهم در بحث کشاورزي (مانند نياز آبي، تبخير و تعرق و ...)، پرداخته شده است. بايد براي مدل‌سازي تغيير اقليم، بهتر است از مدل‌هاي ريزمقياس نمايي استفاده شود.

وي گفت: از جمله اين مدل‌ها مي‌توان به MET & Roll، GEM، WGEN، USCLIMATE، LARS-WG، CLIGEN و SDSM اشاره نمود.

اين پژوهشگر افزود: مدل LARS-WG يکي از معروف­ترين مدل­هاي توليد داده­هاي تصادفي آب و هوا است. اين مدل با استفاده از داده‌هاي اندازه‌گيري شده دما، بارش و تابش، مقادير دما و بارش، براي اقليم آينده و همچنين مدل­سازي خلاء­هاي آماري گذشته حتي به صورت روزانه، ماهيانه يا سالانه براي يک ايستگاه به­کار مي­رود؛ ضمن اينکه براساس جمعي، شرايط آب و هوايي، شرايط اقتصادي، اقليمي و محيط زيستي و ساير پارامترها را در نظر مي‌گيرد.

صيادي گفت: سناريوهايي که در اين مدل قابل تعريف است: بدبينانه، خوشبينانه و حالت متعادل دارد.

پيشنهاد صيادي براي پيش بيني وضعيت آب و هوايي استان اين است که براساس مدل LARS-WG ، پارامترهاي اقليمي و ساير پارامترهاي وابسته چک بشود و بنابراين اگر شرايط بحراني باشد، توصيه خواهد شد که کشت محصول در آن منطقه صورت نگيرد و اين مي‌تواند تا چند سال ادامه يابد و يا حتي الامکان کشت به سمت ارقام متحمل به خشکي رفته و يا آبياري با روش‌هاي توسعه يافته سوق داده شود.
 
انتهاي خبر/1031ج
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html