بررسي دادههاي آماري نشان ميدهد که وعده جوانگرايي امير قلعهنويي در تيم ملي محقق نشده و اوضاع ميانگين سني تيم اصلاً خوب نيست.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي، چند هفتهاي ميشود که فيفادي ماه نوامبر تمام شده و در واقع پرونده بازيهاي ملي تيم ملي فوتبال ايران در سال 2024 خاتمه يافته است. بازيکنان مليپوش شاغل در ليگهاي داخلي و خارجي به اردوي باشگاههايشان برگشتهاند و رقابتهاي ليگ برتر فوتبال ايران هم پس از چند روز وقفه بهدليل برگزاري بازيهاي نمايندگان فوتبال کشورمان در رقابتهاي ليگ نخبگان و ليگ قهرمانان 2 آسيا، از امروز بهشکل رسمي آغاز خواهد شد.
تيم ملي با هدايت امير قلعهنويي در 2 بازي آخر خود مقابل کرهشمالي و قرقيزستان اگر چه با دست پر و 3 امتياز به ايران برگشت اما سبک بازي مليپوشان چنگي به دل نزد و انتقادات بهحق بسياري را برانگيخت. يکي از مهمترين و درستترين انتقادات، بحث بالا رفتن بيسابقه ميانگين سني بازيکنان دعوت شده به اردوي تيم ملي و بيخاصيت شدن جوانان دعوتي به اردو بود که حالا در پي بررسي بسياري از رسانههاي آماري و دادهمحور، مشخص شده که تيم ملي فوتبال ايران از آخر، دوم شده است!
بيشتر بخوانيد؛
آغاز اردوي تيم فوتبال جوانان با ۱۱ بازيکن غايب؛ ادامۀ عدم همکاري باشگاهها با عبدي!
بررسي ميانگين سني تيمهاي ملي فوتبال جهان و بازيکناني که در سال ۲۰۲۴ در تيمهاي ملي بازي کردهاند، نشان ميدهد که وعده جوانگرايي با شيب ملايم امير قلعهنويي و دستيارانش نه تنها عملي نشده، بلکه ميانگين سني تيم ملي فوتبال ايران در سال ۲۰۲۴ با ۲۹.۷۵ سال سن، دومين تيم مسن جهان است. در اين رده بندي که از سوي پايگاه CIES منتشر شده تيم ملي فوتبال پرو با ۳۰.۳۸ سال مسنترين تيم جهان است و تيمهاي شيلي (۲۹.۵۳)، کويت (۲۹.۳۴)، بحرين (۲۹.۳۰)، عمان (۲۹.۳۰) و کره جنوبي (۲۹.۰۵) در ردههاي بعدي مسنترين تيمهاي جهان قرار دارند.
کليدواژه کادرفني تيم ملي براي پوشش نتايج متزلزل ايران در رقابتهاي انتخابي جام جهاني، اين بوده که تيمها در آسيا بههم نزديک شدهاند اما بهجز اين، بحث ميانگين سني نشان ميدهد که فقط بحث نزديک بودن تيمها به هم نيست، بلکه تيم ملي پير شده و ميانگين سني آن در جهان دوم است. از آن گذشته، جواناني که به ندرت در ترکيب امير قلعهنويي مورد استفاده قرار گرفتهاند؛ چندان موفق نبوده و نتايج آماري و عملکردي مناسبي را از خود بر جاي نگذاشتهاند تا اوضاع پيچيدهتر شود.
۱.۹ درصد از دقايقي که تيم ملي ايران برابر حريفان قرار گرفته به بازيکنان زير ۲۱ سال اختصاص داشته. در بين تيمهاي آسيايي، عمان، هند، کره جنوبي و اردن عملکرد برترين نسبت به ايران دارند و اندونزي، کويت، قرقيزستان، ويتنام، امارات، قطر، سوريه و عربستان سعودي بهترين شرايط را دارند. تيم ملي ر خصوص بازيکنان ۲۲ تا ۲۵ سال هم نتوانسته عملکرد خوبي از خود به نمايش بگذارد و از اين حيث تيم ملي ايران در رده پنجم تيمهايي قرار دارد که بازيکنان ۲۲ تا ۲۵ سال کمترين حضور را در آن دارند.
اين آمار در رده سني بازيکنان 30 ساله و بالاتر اما برعکس است؛ تيم ملي ايران دومين تيم جهان است که بيشترين حضور بازيکنان بالاي ۳۰ سال را در ترکيب داشته و فقط بحرين عملکرد ضعيفتري نسبت به تيم امير قلعه نويي دارد. در قاره آسيا، تيمهاي اندونزي، ژاپن، امارات، قرقيزستان، ويتنام، عراق و هند شاهد کمترين حضور بازيکنان بالاي ۳۰ سال است و اين نشان ميدهد که وعده جوانگرايي ملايم قلعهنويي، تا چه حد موهوم و مبهم بوده و همين مسئله باعث شده تيم ملي وارد بحران شود.