به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حجتالاسلام محسن ملک پور در خطبههاي نماز جمعه شهر فارسان گفت: خودم و همهي شما نمازگزاران محترم را به رعايت و تقويت و تسديد تقواي الهي دعوت ميکنم. اهل تقوا را مسئوليتهاي اجتماعي و مقامات دنيايي فريب نميدهد و بر اساس موازين شرع انجاموظيفه ميکنند. اميرالمؤمنين عليهالسلام در حکمت ۲۵۵ فرمودند: همنشين پادشاه همچون کسى است که بر شيرى سوار است، به مقام او مردم رشک مىبرند، اما او خود به منزلت خويش آگاهتر است.
وي افزود: يعنى يک عدهاي آرزو دارند جاي او بودند و موقعيت او را داشتند، امّا او خود مىداند که در چه جايگاه پرخطري قرار دارد، درست مثل کسي که سوار شير است. اينجا پادشاه فقط مراد نيست هر جايگاه و مسئوليتي اينچنين است، مسئول، دائم بايد حال خودش را رصد کند که در دام شيطان نيفتد.
امامجمعه فارسان گفت: يکي از مهمترين شبهاتي که درباره طوفان الاقصي مطرح ميشود اين است که چرا حماس چنين حرکتي را شروع کرد؟ با اينهمه خسارت جاني و مالي آيا باز هم طوفان الاقصي توجيهپذير است؟ آيا شهادت نزديک به ۵۰ هزار انسان قابل پيشبيني بود؟ اگر نبود چرا چنين حرکتي آغاز شد و اگر بود آيا اين هزينه سنگين انساني براي طوفان الاقصي منطقي است؟
وي بيان داشت: اين جنس شبهات نه تنها درباره طوفان الاقصي بلکه درباره بسياري از حوادث منطقه و حتي مسائل داخل کشور نيز مطرح ميشود. فهم اين دست مسائل يک راهکار اساسي دارد و آن توجه به الگوي تحليلي و تبييني است که رهبر انقلاب مبتني بر آن الگو مسائل را تحليل ميکنند. آثار حوادث مهم را نيز نبايد مقطعي دانست. اغلب رويدادهاي مهم نتايج بلندمدت دارند که اتفاقاً آثاري که در تحولات آينده دارند معمولاً مهمتر از آثار مقطعي و زودگذر است.
وي اظهار داشت: سنتها و حکمتهاي الهي را در بطن حوادث بايد شناسايي کرد. قواعد الهي در جهان هستي در حال اجرا است. هيچ پديدهاي بدون شناخت روند کلي آن قابل تحليل نخواهد بود يا حداقل نميتوان تحليل درستي از آن به دست آورد. براي تحليل هر مسئلهاي بايد روند کلي آن حرکت را شناسايي کرد و پس از آن درباره جزئيات مسائل ميتوان سخن گفت.
حجت الاسلام ملک پور گفت: جمعه قبل چهلم شهادت سيد حسن نصرالله بود چهلم او فرصتي بود تا کمي با او و جبهه مقاومت و حزبالله بيشتر آشنا شويم. قطعاً در اين ايام افراد مختلف و رسانههاي گوناگون راجع به شخصيت سيد و ابعاد وجودي او بحث ميکنند و شماها هم بهره بردهايد من هم بهاندازه خود به چند نکته اشاره ميکنم. انصاف اين است او را بايد يکي از الگوهاي بينظير ولايتمداري در عصر حاضر بدانيم؛ که اين روحيه را در بين همه افراد حزبالله تسري داد و آنان را هم افرادي ولائي و شجاع و عامل به وظيفه در همه شرايط تربيت کرد.
وي افزود: دولت در اواسط آبانماه موضوعي را مطرح کرد که اساسا تصوير پيشروي ما يک دوگانه است؛ دوگانهاي که يکسوي آن تنفس در سم و سوي ديگر آن قرارگرفتن در خاموشي منظم است. بر فرض صحت اين دوگانه، يک زمان تقريبا 80 روزه را دولت طي کرده است. در اين ايام اتفاقي براي ما رخ داده که اگر بخواهيم به شکل ريشهاي به آن بپردازيم بايد گفت نيروگاهها عمدتا حرارتي هستند و سوخت اين مدل نيروگاهها از گاز طبيعي تأمين ميشود. در زمستان مشکلي که پيشروي ماست عدمامکان تأمين گاز است که براي جايگزيني اين معضل از سوخت مايع استفاده ميکنيم که عبارتند از مازوت يا گازوئيل.
وي بيان داشت: در اين بين همواره رويه بر اين منوال بوده که از اوايل سال تا فصل سرما ذخاير سوخت مايع پر ميشدند تا درصورت نياز در فصل سرما با کمبود گاز از آن استفاده و برق مردم تأمين شود. موضوعي که رخ داده اين است که از اول شهريور تا الآن نهتنها اين ذخاير سوخت مايع پر نشده، بلکه تخليه نيز شدهاست. طبق آمار شرکت برق حرارتي در شهريور سال 1400 ذخاير سوخت نيروگاهها به 1680 ميليون ليتر رسيده بود. اين عدد در آبان رسيده بود به 2 ميلياردو 800 ميليون ليتر گازوئيل؛ يعني تقريبا 1.1 ميليارد ليتر افزايش ذخاير داشتيم. در سال 1401 نيروگاهها مجموعا ۱/۷ ميليارد ليتر ذخيره داشتند که در نيمه آبان به ۲/۸ ميليارد ليتر رسيده بود. در شهريور ۱۴۰۲ نيز ۲۸۰۰ ميليون ليتر ذخيره سوخت مايع داشتيم که بعدا به ۱/۳ ميليارد ليتر رسيد. توقع ميرفت امسال هم همين مسير ادامه پيدا کند.
وي عنوان داشت: در شهريورماه که دولت سرکار آمد، ذخيره سوخت مايع ۱۸۰۰ ميليون ليتر بود که در حال حاضر به ۱۲۰۰ ميليون ليتر رسيده است؛ يعني کاهش ۳۳ درصدي. در آن ايام از کميسيون اصل ۹۰ تا رسانهها و کارشناسان همگي هشدار قطعي برق در زمستان را ميدادند، اما حالا اين کاهش ذخيره و قطعي برق را به مازوت ربط ميدهند. دولت براي مازوتي که کلا ۳ درصد برق کشور را تأمين ميکند و در پيک مصرف هم تنها سهمي 5 درصدي دارد، يک خاموشي گسترده دوساعته را در دستور کار قرار داده است.
امام جمعه فارسان گفت: موضوع مهم اين است که در شرايط کنوني قطعي برق به شکل گسترده در زمستان، نارضايتي عمومي مردم جامعه را به همراه خواهد داشت. دولت در محاسبات خود بايد اين نارضايتي را مدنظر قرار دهد و جهت کنترل و مهار آن برنامه داشته باشد؛ اما اگر در اين امر ناکام بماند راه اصلاح اقتصادي با موانع و چالشهاي قابلتوجهي همراه خواهد بود.
در پايان نماز جمعه مراسم راهپيمايي جمعههاي خشم و انزجار از رژيم صهيونيستي در شهر فارسان از مسجد و مصلي فارسان به سمت ميدان امام خميني (ه) برگزار شد.
انتهاي پيام/590پ