علي باقري مذاکرهکننده ارشد کشورمان به همراه مهدي صفري معاون ديپلماسي اقتصادي وزارت امور خارجه در ادامه رايزنيهاي ديپلماتيک خود در وين، عصر روز گذشته با رؤساي هيأتهاي مذاکرهکننده سه کشور اروپايي ديدار کرد.
رئيس هيات مذاکرهکننده انگليس در توييتي اين ديدار را سازنده خواند و گفت که اين گفتوگوي مؤثر به ما کمک ميکند تا به خط پايان برسيم.
وي همچنين در ادامه ديدارهاي روز گذشته خود، با ميخائيل اوليانوف رئيس هيأت مذاکرهکننده روسيه ديدار کرد. علي باقري پيش از اين نشست نيز با انريکه مورا نماينده اتحاديه اروپا و هماهنگکننده گفتوگوها ملاقات کرده بود.
رافائل گروسي مديرکل آژانس بينالمللي انرژي اتمي نيز شب گذشته (جمعهشب) راهي تهران شد تا ضمن رايزني با مقامات ذيربط در تهران، موضوعات فني و جاري بين ايران و آژانس، مورد بررسي قرار گيرد.
آژانس بين المللي انژي اتمي در جديدترين گزارش از برنامه صلح آميز هسته اي ايران اعلام کرده بود که ميزان اورانيوم ۶۰ درصد غني سازي شده ايران نزديک به ۲ برابر افزايش يافته است.
در اين گزارش آمده است؛ ميزان نظارت و راستي آزمايي آژانس به دليل توقف اجراي تعهدات هسته اي ايران ذيل برجام از جمله توقف اجراي پروتکل الحاقي از سوي ايران بشدت تأثير پذيرفته است.
وي جمعه شب با استقبال بهروز کمالوندي، سخنگو و معاون امور بينالملل، حقوقي و مجلس سازمان انرژي اتمي وارد تهران شد.
سرپرست نمايندگي ايران در وين نيز درباره گزارش جديد مديرکل آژانس انرژي اتمي در پي انتشار اين گزارش گفت: تا زماني که ايران مجددا به اجراي برجام برنگردد، اطلاعات مربوطه در اختيار آژانس قرار نخواهد گرفت و نزد ايران ذخيره ميشود.
پيش از انجام اين سفر، دفتر نخست وزير رژيم صهيونيستي در بيانيهاي اعلام کرد که نفتالي بنت پيش از سفر رافائل گروسي مديرکل آژانس بين المللي انرژي هستهاي به ايران با او گفتوگو کرده است.
در اين بيانيه آمده است که در اين گفتوگو، بنت موضع رژيم صهيونيستي در ارتباط با مذاکرات وين و پروندههاي باز برنامه هستهاي ايران در آژانس را بيان کرده است.
مقامات رژيم صهيونيستي همزمان با مذاکرات وين و همراستا با تندروهاي داخلي آمريکا از شکل گيري هرگونه توافق احتمالي ميان ايران گروه ۱+۴ و بازگشت آمريکا به برجام و برداشتن تحريمهاي ظالمانه و يکجانبه عليه تهران بشدت در هراس هستند.
به نظر ميرسد نتايج و دستاوردها اين سفر، بيتأثير بر مذاکرات وين نباشد و آينده مذاکرات جاري در وين بين ايران و کشورهاي گروه ۱+۴ را تحت تأثير قرار دهد. به ويژه آنکه يکي از آخرين فرصتهاي براي پيگيري عمليات رواني رژيم صهيونيستي عليه مذاکرات را فراهم ميکند.
استفاني القاق رئيس هيأت مذاکرهکننده انگليس روز گذشته در توييتي اعلام کرد که مذاکرهکنندگان سه کشور اروپايي وين را ترک ميکنند تا وزيران خارجه خود را در جريان گفتوگوهاي انجام شده قرار دهند و در نهايت تصميم سياسي خود در زمينه موضوعات مطرح شده را خواهند گرفت.
در حالي که مذاکرهکنندگان ارشد سه کشور اروپايي به پايتخت هاي خود برميگردند، علي باقري، مذاکره کننده ارشد ايراني و تيم مذاکرهکننده ايران در وين باقي خواهند ماند.
مذاکرهکنندگان اروپايي در روزهاي اخير تلاش کردهاند با القاي به پايان رسيدن مذاکرات در وين، مذاکرهکنندگان کشورمان را تحت فشار قرار داده و ايران را از پيگيري مطالبات منطقي خود در مذاکرات وين منصرف کنند.
بر همين اساس، ممکن است بازگشت مذاکرهکنندگان سه کشور اروپايي به کشورهايشان تنها در جريان قرار دادن وزراي خارجهشان از گفتوگوهاي مطرح شده نباشد و اين اقدام در جهت القاي به پايان رسيدن زمان مذاکرات و تحت فشار قرار دادن تيم مذاکرهکننده کشورمان و کاهش سطح مطالباتش از طريق فشار افکار عمومي باشد.
حسين اميرعبداللهيان وزير امور خارجه کشورمان در گفتوگوي تلفني روز گذشته خود با جوزب بورل هماهنگ کننده عالي اتحاديه اروپا در مذاکرات وين، اظهار کرد: ما براي نهايي کردن توافق خوب و فوري آمادگي داريم.
رئيس دستگاه ديپلماسي خارجي کشورمان در عين حال متذکر شد که «شتابزدگي و عجله طرف غربي نميتواند مانع رعايت خطوط قرمز ايران شود.»
وي با استقبال از نهايي کردن هر چه زودتر توافق متذکر شد: لازمه حضور وزراي خارجه در وين و اعلام توافق نهايي، رعايت کامل خطوط قرمز اعلامي ايران و از جمله موضوع تضمين مؤثر اقتصادي است.
اميرعبداللهيان تأکيد کرد: دکتر باقري و کارشناسان ارشد کشورمان در مشورت مستمر و فعال با همه هيأتها در وين ميمانند. هيأت کشورمان با جديت به تلاش براي رسيدن به توافق نهايي و خوب ادامه خواهد داد.
وزير امور خارجه کشورمان گفت: هر زماني که طرفهاي غربي خطوط قرمز باقيمانده و اعلام شده ما را بپذيرند، آماده حضور در وين هستم.
دور هشتم مذاکرات از ششم ديماه سال جاري در وين آغاز شده است و شرکتکنندگان سرگرم تکميل پيشنويس متن توافق و تصميمگيري در مورد برخي موضوعات اختلافي بودهاند.