افزايش چند باره نرخ کالاها براي اقشار ضعيف جامعه توجيهناپذير است چراکه با يک حسابوکتاب سرانگشتي درمييابيم که افزايش نرخ محصولات هيچگونه سنخيتي با درآمد خانوارها ندارد و ازآنجاکه روند صعودي قيمت، معادلات افراد براي خريد مايحتاج خود را بر هم ريخته، بسياري از آنها از آشفتگي بازار نگرانيهايي دارند، چراکه خبر افزايش ادامهدار برخي کالاها در بازار به گوش ميرسد.

درآمدي که جوابگوي هزينههاي خانوادها نيست
سبحان خالدي که يک کارگر ساده ساختماني است مي گويد: قيمت ها هر روز افزايش پيدا مي کند اما حقوق ما افزايش کندي دارد و اصلا درآمد ما متناسب با هزينه ها نيست و ما ديگر توانايي تهيه نيازهاي اساسي زندگي خود نيستيم و مجبورا هر روز از يکي از نيازهاي اساسي مي زنيم و مدت هاست نتوانسته ايم اصلا به اولويت هاي دوم هم فکري داشته باشيم.
وي مي گويد: باوجود بيکاري ناشي از کرونا براي بسياري از مشاغل ديگر کسي توان خريد ندارند و در اين ميان مسوولين فقط نظاره گرند .
اين شهروند سنندجي اظهار کرد: گرفتار مشکلاتي هستيم که تمامي ندارد و گراني افسار گسيخته اين بار دامن همه قشرها را هم گرفته و مردم کلاً از حمايت و نظارت مسئولان بر بازار نااميد هستند.
فاطمه صيدي ديگر شهروند سنندجي با اشاره به اينکه قيمت کالاها روز به روز در حال افزايش است گفت: مردم درمانده شدهاند و هر روز زندگي برايشان سختتر ميشود، کسي هم به فکر چاره نيست چراکه هيچ سيري درد گرسنه را درک نميکند.
وي در ادامه با اشاره به اينکه قيمت کالاها به حدي بالا رفته که ديگر نميتوان چيزي را خريداري کرد، گفت: خدا به داد خانوادههايي برسد که درآمد چنداني ندارند و در عين حال صاحب فرزند هستند.
اين شهروند سنندجي مي گويد: اين روزها به عنوان مادر فقط وعده سر خرمن را به فرزندانم مي دهم و آنها را مجبور کرده که از درخواستها وسايل غيرضروري زندگي صرفنظر کنند به اميد اينکه روزي قيمتها کنترل شود و بتوانيم کالاها و لوازمي را که ميخواهند برايشان تهيه کنيم، درحالي که نه تنها ديگر نميتوان اين اقلام را تهيه کرد بلکه با افزايش چند برابري قيمت مواجه هستيم و اين در حاليست که دستمزدهاي کنوني حتي کفاف سر برج را نميدهد.

اين شهروند سنندجي نسبت به رشد قيمتها نگران بود و بيان کرد: فشار زيادي بر روي خانوادهها وجود دارد که اگر هرچه سريعتر اين فشار برداشته نشود ممکن است تبعات جبرانناپذيري را به دنبال داشته باشد.
رابطه گراني با توليد داخلي
علي رستم زاده يکي از توزيعکنندگان مواد غذايي در بازار سنندج ميگويد: هر آنچه که نسبت به واردات کالاهاي اساسي ازجمله حبوبات و يا برنج توسط تجار انجام پذيرفته مربوط به نرخ ارز قديم است و اغلب برنجهاي توزيعشده در بازار بهويژه در سهماهه ابتدايي سال مربوط به خريدهاي گذشته و ارزانقيمت بوده است اما مشاهده ميکنيد که اين کالاها به قيمت جديد در بازار به فروش رفته است.
اين فروشنده مواد غذايي با بيان اينکه قيمت برنج هندي از هفت هزار تومان در حال حاضر به ۱۹۲ هزار تومان و حدود سه برابر قيمت رسيده است بيان کرد: به نظر سراغ گراني را بايد از دولت به عنوان ناظر و واردکننده گرفت نه به دنبال عامل گراني در بازار و سطح خردهفروشيها گشت!
وي با اشاره به اين موضوع که بخشي اعظم مشکلات ما به دليل سيستم دلالبازي و اخلال در زنجيره توزيع است افزود: همينالان سيبزميني در کردستان را از کشاورز کيلويي يک هزار تومان هم نميخرند اما در شهرهاي ديگر بايد اين محصول را چهار برابر قيمت خريداري کنند و اين يعني بي کفايتي مسئولين دولتي در عدم نظارت!
اين فروشنده مواد غذايي عنوان کرد: آيا سه هزار تومان افزايش قيمت در يک کيلو محصول به دليل گراني دلار و ارز است يا سيستم توزيع و نظارت؟!

ارزش ريالي پروندههاي تخلف در بازار کردستان ۲۱۳ درصد رشد يافت
فرزاد سردارزاده اظهار داشت: طي شش ماهه امسال ۵۵ هزار و ۲۷۴ مورد بازرسي از بازار کردستان توسط بازرسان سازمان صمت انجام شده است.
وي اضافه کرد: اين بازرسيها منجر به تشکيل يک هزار و ۸۸۰ فقره پرونده و کشف دو هزار و ۱۹۰ تخلف شده است.
رييس اداره نظارت و بازرسي سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: ارزش ريالي پرونده هاي تخلف تشکيل شده در استان ۱۰۱ ميليارد و ۶۸۳ ميليون و ۳۳۹ هزار و ۹۰۴ ريال بوده است که طي شش ماهه امسال نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته ۲۱۳ درصد رشد داشته است.
وي در پايان گفت: سامانه تلفني ۱۲۴ بهطور شبانه روزي براي دريافت شکايت، انتقادات، پيشنهادات و نظارت مردمي فعال است و مردم ميتوانند هر گونه تخلف اقتصادي و صنفي در راستاي عدم درج قيمت، عدم صدور فاکتور، تقلب، گرانفروشي و کم فروشي را از اين طريق اعلام کنند.