پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 230364
وقتي گراني ملزومات فرزندان، جيب والدين را خالي مي‌کند/ مشق بي‌پولي در سال تحصيلي کرونايي
تاریخ انتشار : 1399/07/08 09:55:08
نمایش : 1471
بسياري از ملزومات کودکان و دانش آموزان از جمله کيف، کفش، پوشاک و نوشت افزار داراي افزايش قيمت بيش از 50 درصد شدند که از اين حيث والدين در تنگنا قرار گرفتند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از عصرهامون، براي خريد کفش پسرش به بازار رفته بود، از هر مغازه اي که سوال مي کرد کفش بچگانه زير 100 هزار تومان پيدا نمي شد.

سرانجام 110 هزار تومان پرداخت کرد و يک جفت کفش براي پسرش خريد، اين در حالي بود که قيمت برخي از کفش ها 220، 180، 165، 140 هزار تومان بود و عجيب اينکه کفش توليد داخل هم از نظر قيمت تفاوت چنداني با کفش هاي خارجي نداشت.

اين افزايش بي رويه قيمت ها در روزهاي کرونايي، فقط به کفش خلاصه نمي شود، بلکه لباس بچگانه هم در بسياري از موارد بيش از 50 درصد گران تر شده است.

در اين ميان والديني که فرزند دانش آموز دارند هم براي تامين مايحتاج آن ها اعم از لباس، کيف، کفش و نوشت افزار با چالش ويژه اي رو به رو شدند.

گراني ملزومات دانش آموزي

ريگي، يکي از شهروندان زاهداني در اين زمينه به خبرنگار ما گفت: بسياري از کالاها گران شدند، در اين ميان پوشاک بچگانه و ملزومات دانش آموزان رشد قيمتي زيادي داشتند، به طوري که خودکار يا دفتر دو برابر قيمت هاي سال گذشته خريداري مي کنيم، پوشاک و کفش هم براي دختر هشت ساله ام خريدم که متاسفانه قيمت هاي آن ها بسيار گران تر از سال گذشته بود.

وي ادامه داد: اگرچه برخي از دانش آموزان به مدرسه نمي روند، اما به دليل اينکه گوشي هوشمند نداريم مجبورم فرزندم را در مدرسه بفرستم تا چيزي بياموزد، به علاوه خود کودکان هم از در خانه ماندن خسته شدند و به بهانه مدرسه رفتن تمايل دارند بيرون بروند.

حسيني، يکي ديگر از والدين زاهداني در اين زمينه به خبرنگار ما بيان کرد: فرزندانم را به مدرسه نفرستادم، اما با توجه به اينکه از برنامه شاد استفاده مي کنند، برخي از لوازم التحرير مورد نياز آن ها را خريداري کردم که بسيار گران شده بود، حتي اقلام توليد داخل هم همپاي کالاهاي خارجي افزايش قيمت داشت.

اجراي طرح نظارتي ويژه مدارس تا پايان مهر

محمد قاسمي، معاون بازرسي و حمايت از حقوق مصرف کننده سازمان صمت سيستان و بلوچستان در اين باره به خبرنگار ما گفت: در طرح نظارتي ويژه بازگشايي مدارس که از ابتداي شهريور ماه آغاز شده و تا پايان مهرماه هم ادامه دارد، براي کالاهاي پرمصرف در دانش آموزان از جمله نوشت افزار، پوشاک مدارس، کيف و کفش نظارت ويژه اي در حال انجام است.

وي ادامه داد: قيمت هاي امسال نسبت به سال گذشته تفاوت دارد، در بررسي هاي انجام شده برخي از کالاها گرانتر شدند و در کالاهاي وارداتي با توجه به رشد صعودي نرخ ارز، افزايش قيمت ها ملموس تر بود و کالاهاي توليدي داخل افزايش قيمت کمتري نسبت به موارد خارجي داشت.

اين مقام مسئول اظهار کرد: نظارتي هاي لازم در اين زمينه انجام و با متخلفان برخورد شد، اما برخي از کالاها از جمله خودکار 50 تا 100 درصد افزايش قيمت نسبت به سال گذشته داشت.

قاسمي تصريح کرد: البته بايد در نظر داشت با توجه به اينکه امسال همه دانش آموزان به مدارس نرفتند بسياري از آن ها لباس و نوشت افزار نگرفتند به طوري که اتحاديه نوشت افزار اعلام کرد 50 درصد کاهش فروش نسبت به سال گذشته داشته است.

مردم موارد گران فروشي را اطلاع دهند

وي اضافه کرد: از طرف ديگر متولي قيمت گذاري پوشاک اتحاديه است که امسال قيمت کارشناسي را اعلام کردند، ولي براي پوشاکي که از استان هاي ديگر وارد مي شود واحد توليدي موظف است بر اساس فاکتور همان درصدهاي سود قانوني را اعمال کند.

معاون بازرسي و حمايت از حقوق مصرف کننده سازمان صمت سيستان و بلوچستان تصريح کرد: تعدادي از توليدي هاي استان هم با هماهنگي اتحاديه مبناي قيمت را مشخص کردند، اما سطح عمومي قيمت نسبت به سال قبل افزايش داشته، زيرا هزينه تمام شده توليد کالا بيشتر شده است.

قاسمي عنوان کرد: گشت مشترکي هم با تعزيرات حکومتي در حال انجام است و اگر تخلف گران فروشي محرز باشد تشکيل پرونده مي شود.

اين مقام مسئول تصريح کرد: مردم موارد مبني بر گران فروشي را به ما اطلاع دهند، وقتي شکايت مردمي اعلام شود بهتر مي توان عمل کرد و همان موقع با متخلفان برخورد کرد.

وي بيان کرد: افزايش نرخ ارز بر روي قيمت هاي تاثير داشته است. در صورتي که مردم بدانند نطارت صورت مي گيرد اطمينان خاطر دارند که گران فروشي رخ داده است. در بسياري از کالاها با توجه به اينکه نرخ ارز تعيين کننده است هر روز قيمت جديد اعلام مي شود.

رسيدگي به پرونده هاي طرح بازگشايي مدارس با قيد فوريت

حيدر ميرزايي، مديرکل تعزيرات حکومتي سيستان و بلوچستان هم در اين خصوص به خبرنگار ما بيان کرد: از 15 شهريور تا 10 مهرماه طرح نظارتي ويژه بازگشايي مدارس با ارگان هاي نطارتي ديگر مانند سازمان صمت سيستان و بلوچستان و ديگر ارگان هاي نظارتي و اجرايي در حال برگزاري است.

وي گفت: اين طرح به صورت ويژه در 2 نوبت صبح و عصر در حال برگزاري است، يعني شدت، دقت برخورد و تشکيل پرونده با قيد فوريت و رسيدگي به آن در خارج از نوبت به ويژه براي کالاهاي کيف، کفش، پوشاک، نوشت افزار و اقلام ايراني و خارجي انجام مي شود،

اين مقام مسئول گفت: علاوه بر اينکه به شکايات مردمي واصله به سامانه 135 رسيدگي مي شود، بازرسان اين اداره کل در گشت هاي نظارتي، پرونده هاي گران فروشي و قاچاق لوازم التحرير را را دارند و آمار دقيق اين موارد پس از اتمام طرح اعلام مي شود.

مديرکل تعزيرات حکومتي سيستان و بلوچستان اظهار کرد: در اين ايام گزارشات مردمي از طريق تلفن گوياي 135 تعزيرات با قيد فوريت رسيدگي و در صورت محرز شدن تخلفدر چارچوب قانوني با آن ها برخورد جدي مي شود.

وي ادامه داد: مردم مي توانند با مراجعه به شعب تعزيرات، سازمان بازرسي صمت و اتحاديه هاي مربوطه شکايت خود را ثبت کنند و به صورت شاکي خصوصي در پرونده حضور داشته باشند و تا بازرسان بازديد انجام دهند و اگر تخلف محزر شد پرونده تشکيل و برخورد صورت گيرد.

انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html