به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، سيروس زينلي مدير عامل يک شرکت دانش بنيان و عضو انجمن بيوتکنولوژي در خصوص داروي جديدي که قرار است به توليد انبوه برسد به خبرنگار مهر اظهار داشت: ما در اين شرکت موفق شديم دارويي براي جلوگيري از پس زدن پيوند کليه را توليد کنيم.
وي با بيان اينکه اکنون اين دارو در فرايند اخذ مجوز براي انجام کارآزمايي باليني است، عنوان کرد: در حال حاضر دارو به صورت آزمايشي به توليد رسيده است. به محض اخذ مجوز از وزارت بهداشت، تا ۵-۶ ماه آينده آزمايش هاي باليني را در يک يا چندين بيمارستان کشور آغاز مي کنيم.
زينلي تاکيد داشت: ساليانه ۲۴ ميليارد تومان صرف واردات داروي جلوگيري از پس زدن پيوند کليه مي شود؛ در کل داروي گراني نيست ولي مي توان با توليد آن در کشور تا حدي از ارزبري جلوگيري کرد.
وي با اشاره به قيمت دارو در کشور گفت: قيمت اين دارو در بهترين شرايط ۶۰ درصد برند خارجي از سوي وزارت بهداشت تعيين مي شود و اين بدان معناست که همين دارو ۴۰ درصد ارزان تر از داروي خارجي عرضه خواهد شد.
وي با تاکيد بر اينکه توليد اين دارو مي تواند نشان دهنده تقويت توان داخلي باشد، افزود: بعد از اخذ مجوز از سوي وزارت بهداشت، مي توانيم کارآزمايي باليني را آغاز کنيم؛ در يکي از مراحل آزمايش داروي خارجي و داخلي همزمان در تعدادي بيمار استفاده مي شود بدون اينکه پزشک و پرستار و بيمار بداند.
وي ادامه داد: نتيجه بين بيماران مشخص مي شود و اگر نتيجه برابر داروي خارجي باشد، اجازه ورود به بازار توسط وزارت بهداشت داده مي شود و سپس دارو در ابتدا به صورت محدود و بعد انبوه به توليد خواهد رسيد.
زينلي با بيان اينکه معمولا يکسال اين پروسه طول مي کشد، خاطر نشان کرد: خوشبختانه در کشور ما توليد داروهاي هوشمند و برپايه بيوتکنولوژي رشد خوبي داشته است به طوريکه در يکي از گزارش ها آمده معادل ۷۵۰ ميليون دلار حجم توليد داروهاي نوترکيب است که نيم درصد آن سهم جهاني است.
وي افزود: ما بايد تا سال ۱۴۰۴ به ۳ درصد سهم جهاني برسيم و با اين رشدي که طي سالهاي اخير ديديم اميد داريم کشور در بحث داروهاي نو ترکيب به وضع خوبي برسد.