پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 228382
روحاني سازش را اولويتي مهم تر از امنيت دانسته است
تاریخ انتشار : 1396/04/20
نمایش : 1438
کارشناس مسائل سياسي گفت: دکتر روحاني درواقع دارد مي گويد تلاش براي قدرت منطقه اي شدن خود بخشي از مشکل است نه راه حل. به اين ترتيب، روحاني سازش را اولويتي مهم تر از امنيت دانسته است.
سجاد شهراني در گفتگو با خبرنگار پايگاه خبري تحليلي پيرغار افزود:سخنان دکتر حسن روحاني مبني بر اينکه  «قوي‌ترين کشور در منطقه نبايد به عنوان هدف اول دنبال شود...امروز بايد به فکر منطقه قوي و قوي‌تر باشيم و بايستي رقابت‌هاي مخرب و نابجا را کنار گذاشت.» را بايد نگاه جدي دولت به مقوله امنيت و توازن قدرت در منطقه برشمرد.
 
وي تصريح کرد: دکتر روحاني درواقع دارد مي گويد تلاش براي قدرت منطقه اي شدن خود بخشي از مشکل است نه راه حل. مهم تر از اين، مقصود روحاني اين است که مي توان درباره مسائل منطقه با دولت ترامپ –و شايد حتي اسراييل- مذاکره، و با سعودي تفاهم کرد. به اين ترتيب، روحاني سازش را اولويتي مهم تر از امنيت دانسته است.
 
وي اظهار داشت: روحاني در اين اظهارات صراحتا تلاش براي قدرتمند شدن در منطقه پرالتهاب و مستعد آشوب خاورميانه را زير سوال برده است.

وي بيان داشت: اين رفتار او زماني عجيب و شائبه‌برانگيز مي‌شود که توجه کنيم ايران در شرايط فعلي در حال غلبه کامل بر گروه‌هاي تروريستي در منطقه است.

در چنين شرايطي که ايران و دوستانش در جبهه مقاومت با پاکسازي عراق و سوريه از تروريست‌ها، در حال تبديل شدن به قدرت غالب منطقه‌اي و يک بازيگر اثرگذار و مهم جهاني هستند، اين سخن روحاني که نبايد دنبال قدرت اول شدن در منطقه بود به چه معناي دارد.
 

اين کارشناس مسائل سياسي به آخرين تحولات سياسي عراق اشاره داشت و گفت: شهر موصل در حال آزادي کامل است به جز نقاط محدودي که مشکل نظامي به حساب نمي‌آيد و نمي‌توان مطرح کرد که شهر از نظر نظامي در اختيار داعش است. بلکه مشکل امروز شهر موصل مسائل امنيتي است که افراد، گروهها و دسته جات کوچکي باعث خواهند شد تا مشکلات امنيتي بوجود آورند. همانطور که در ساحل شرقي موصل که در گذشته آزاد شد و با مشکلات امنيتي مختلفي مواجه شد در ساحل غربي شهر موصل نيز اين پيش بيني وجود دارد که مشکلات امنيتي بوجود آيد.

نکته ديگري که بايد در رابطه با عمليات موصل مطرح کرد اين است که عمليات موصل يک عمليات سياسي بود. در واقع و در ابتدا قرار بود عمليات از لحاظ نظامي، در مناطق مهم تر، مانند؛ هويجه که در وسط عراق قرار دارد و تأثير مستقيم امنيتي بر بغداد و شهرهاي مهم عراق دارد، آغاز شود. اما با فشار آمريکا و تمايلي که دولت عراق نشان داد، عمليات به سمت موصل شروع شد. زيرا آمريکايي‌ها به لحاظ انتخاباتي که پيش رو داشتند، نياز به عمليات موصل داشتند و تصور مي‌کردند که پيروزي سريعي بدست خواهد آمد و اين پيروزي تأثير بسزايي در انتخابات آمريکا خواهد داشت و دموکرات‌ها با تبليغات خود خواهند توانست استفاده لازم را براي يک پيروزي شيرين بدست آورند!

وي وضعيت آينده موصل را اين چنين بيان کرد:با توجه به اينکه اکثريت جمعيت موصل را اهل سنت تشکيل مي‌دهد،‌به طور طبيعي سرنوشت سياسي و مذهبي اين شهر در اختيار اهل تسنن و رهبران آن خواهد بود. اما آنچه که محتمل است اينکه افرادي مثل النجيفي‌ها و ديگر سران اهل سنت که در دوره قبل از داعش در موصل مسئوليت داشته‌اند ديگر مقبوليتي ميان مردم و ساکنان آنجا ندارند؛ چرا که مردم عامل پديد آمدن چنين وضع خسارت‌باري را نتيجه بي لياقتي رهبران خود مي‌دانند. از اين رو در دوره پيش‌روي موصل موضوع مرجع سازي و رهبرسازي مطرح خواهد بود، و گروههاي مختلف سعي خواهند کرد رهبري و حکمراني خود را بر اين منطقه مهم عراق، به مردم و ساخت سياسي عراق تحميل کنند.

انتهاي پيام/590پ
 
 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html