رئيس بخش بازرگاني سفارت نروژ در تهران از تسريع در روند صدور ويزا براي تجار ايراني و توافق ميان بانکهاي ايراني و نروژي براي برقراري روابط بانکي و تاسيس شعبه خبر داد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، رئيس بخش بازرگاني سفارت نروژ در تهران در ملاقات با معاون امور بينالملل اتاق ايران از تسهيلات جديد براي صدور ويزاي تجار ايراني و توافق ميان برخي بانکهاي ايراني و نروژي براي برقراري روابط بانکي خبر داد.
مارتين ايده، رئيس بخش بازرگاني سفارت نروژ در تهران توسعه روابط تجاري با ايران را از مطالبات بخش خصوصي اين کشور عنوان کرد و گفت: در زمينه شيلات، صادرات ماهي تازه، ماهي منجمد و آماده ميتوانيم همکاري داشته باشيم. هر چند در اين مسير شرکتهاي نروژي با برخي قوانين گمرکي ايران مواجه هستند که موجب ميشود پروسه کاري طولاني شود.
وي افزود: در سالهاي اخير هيات هاي تخصصي زيادي در زمينه نفت و گاز و شيلات به ايران سفر کردند و جلسات متعددي هم با وزارت جهاد کشاورزي و سازمان شيلات داشتهاند که به توافقاتي هم رسيده اند.
رئيس بخش بازرگاني سفارت نروژ در تهران گفت: اين خبر خوب را ميدهم که بهزودي روابط بانکي از طريق برخي بانکهاي نروژي و بانکهاي ايراني از جمله بانک تجارت که در نروژ شعبه داير خواهد کرد، برقرار ميشود. در اين خصوص چندين توافقنامه داشتهايم که بهزودي اجرايي خواهند شد.
مارتين ايده گفت: با توجه به اشتراکات اقتصادي ميان دو کشور، تمايل زيادي به سرمايهگذاريهاي مشترک داريم که در اين زمينه تلاش خواهيم کرد و آماده دريافت ليست پروژهها از جانب اتاق ايران هستيم.
وي با اشاره به شرايط صدور ويزا براي تجار ايراني گفت: در حال حاضر در تلاشيم تا حد امکان فرآيند صدور ويزاي تجار و دوره انتظار را کاهش دهيم که تا حد زيادي هم موفق شدهايم و درصورتيکه نقص مدارک وجود نداشته باشد، طي زمان کوتاهتري نسبت به گذشته، ويزاي شنگن تجار صادر خواهد شد.
حل مشکل بانکي و تأسيس اتاق مشترک
محمدرضا کرباسي، معاون امور بينالملل اتاق ايران، در اين نشست ساختار اقتصادي ايران و نروژ را شبيه به يکديگر توصيف کرد و گفت: عمده صادرات هر دو کشور را نفت و گاز و محصولات پتروشيمي تشکيل ميدهد. همچنين بخشهاي عمده هر دو کشور در دست دولت است. اين امر موجب ميشود که دو طرف با توجه به شرايط مشابه بتوانند تعامل بيشتري با يکديگر داشته باشند.
وي افزود: متأسفانه حجم مبادلات تجاري دو کشور، عليرغم رشد آن طي يک سال اخير، بسيار ناچيز است. بايد تلاش شود اين ميزان طي سالهاي آتي افزايش پيدا کند. ايران منابع فراوان، نيروي کار مولد و انرژي ارزانقيمت در اختيار دارد که تمامي اين عوامل، مزيتي رقابتي براي همکاري شرکتهاي نروژي با شرکتهاي ايراني به شمار ميرود.
کرباسي گفت: ايران در منطقه شرايط باثباتي دارد و روابط ايران با کشورهاي همسايه و کشورهاي CIS ميتواند بازار بالقوه وسيعي براي طرفهاي تجاري ايران فراهم کند. موقعيت جغرافيايي ايران ميتواند پل ارتباطي بين شرق و غرب آسيا و آسياي ميانه باشد.
معاون امور بينالملل اتاق ايران تأکيد کرد: به آينده اقتصاد ايران بسيار خوشبين هستيم و فعالان اقتصادي در ايران تمايل زيادي به همکاري با شرکتهاي نروژي دارند که با توجه به تنوع وسيع ظرفيتهاي همکاري بين دو کشور، لازم است براي توسعه روابط و همکاريهاي داراي منافع مشترک است، تلاش کرد. در اين راستا همکاري در زمينههاي انرژي، شيلات و آبزيپروري، انرژيهاي تجديدپذير، معدن و صنايع کشتيسازي مورد تأکيد هستند.
کرباسي اظهار اميدواري کرد که با رفع موانع بانکي و توسعه ابزارهاي مالي مناسب، شرکتهاي نروژي و ايراني بتوانند بهتر و بيشتر با يکديگر تعامل داشته و موجبات هر چه بهتر توسعه روابط ميان بخشهاي خصوصي دو کشور فراهم شود.
وي از پيگيري اتاق ايران براي تشکيل اتاق مشترک بازرگاني ايران و نروژ خبر داد و گفت: با حل مشکل روابط بانکي و تأسيس اتاق مشترک، توسعه روابط اقتصادي دو کشور امکانپذير ميشود.
معاون امور بينالملل اتاق ايران از شرکتهاي نروژي براي سرمايهگذاري مشترک در ايران دعوت کرد و ادامه داد: در اين راستا، پروژههاي مختلف از سراسر کشور را جمعآوري و در اختيار سفارت نروژ و ساير سفارتهاي خارجي قرار خواهيم داد. همچنين اتاق ايران آمادگي دارد هيئتهاي تجاري – اقتصادي و همچنين هيئتهاي رسمي نروژ را پذيرا باشد و براي آنان فوروم اقتصادي برگزار کند. اتاق ايران آمادگي اعزام هيئت تجاري به نروژ را هم دارد.
وي بر ضرورت تسهيل در صدور ويزا براي تجار ايراني تاکيد کرد و گفت: اين امر زمينهساز رشد و پيشرفت روابط تجاري دو کشور دانست همچنين پيشنهاد کرد که کميسيون مشترک اقتصادي بين دو کشور تشکيل شود.
مهر