کد مطلب: 228183
بانک‌ها و رباخواران براي خود کلاه‌شرعي درست کرده‌اند
تاریخ انتشار : 1396/03/20 08:49:47
نمایش : 1529
مرجع تقليد شيعيان با ابراز تأسف شديد از اينکه در بانک‌هاي امروز کلاه‌شرعي بسيار زياد است گفت: بعضي بانک‌ها مي‌گويند ما کارمزد بيش از ۴ درصد نمي‌گيريم اسمش را چهار درصد مي‌گذارند اما در واقع ۲۰ درصد مي‌گيرند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، آيت‌الله مکارم شيرازي با اشاره به اينکه بحث ما در ادامه تفسير دعاي مکارم الاخلاق صحيفه سجاديه در رابطه با پيشگيري از گناه در اسلام بود اظهار داشت: ما بايد مراقب باشيم که مردم آلوده نشوند نه اينکه بعد از آلوده شدن به دنبال چگونه جبران کردن باشيم.

وي يکي از طرق پيشگيري از گناه را پرهيز از کلاه‌شرعي عنوان کرد و افزود: يکي از عوامل آلودگي به گناه اين است که بعضي‌ها کلاه‌شرعي درست کرده و صورت قضيه را شرعي مي‌کنند در حالي‌ که واقعيت قضيه نامشروع است و همين مسئله سبب مي‌شود گناه در نظرشان کوچک شود.

مرجع تقليد شيعيان با بيان اينکه قرآن در آيه 163 سوره اعراف "وَ سْئَلْهُمْ عَنِ الْقَرْيَةِ الَّتِي کانَتْ حاضِرَةَ الْبَحْرِ إِذْ يَعْدُونَ فِي السَّبْتِ إِذْ تَأْتِيهِمْ حِيتانُهُمْ يَوْمَ سَبْتِهِمْ شُرَّعاً وَ يَوْمَ لا يَسْبِتُونَ لا تَأْتِيهِمْ کَذلِکَ نَبْلُوهُمْ بِما کانُوا يَفْسُقُونَ" به بحث کلاه‌شرعي پرداخته است، عنوان کرد: گروهى از بنى‌اسرائيل که در ساحل دريا زندگى مى‌کردند، به‌فرمان خدا در روزهاى شنبه صيد ماهى براى آن‌ها ممنوع بود، امّا در همان روز ماهى‌هاى دلخواه آنان جلوه‌گرى بيشترى مى‌کردند و مردم را بيشتر وسوسه مى‌کردند که اين خود آزمايش الهى بود. اين قوم قانون الهى را مزوّرانه شکستند و با ساختن حوضچه‌هاى ساحلى و بستن راه فرار و خروج ماهى‌هايى که شنبه‌ها به آن وارد مى‌شدند روز يکشنبه به‌راحتي آن‌ها را صيد مى‌کردند و ادّعا مى‌کردند که از فرمان الهى تخلّف نکرده و روز شنبه صيد نکرده‌اند.

استاد برجسته حوزه علميه تصريح کرد: اين کارها دور زدن قانون خداست که نامش کلاه‌شرعي است گويا ابتکارش را آن‌ها داشتند اما امروز هم اين مسئله در بين افراد بسيار مشاهده مي‌شود.

رباخواران براي خود کلاه‌شرعي درست کرده‌اند

وي با اشاره به رباخواراني که براي خود کلاه‌شرعي درست کرده‌اند ابراز کرد: مثلاً رباخواراني هستند که تعدادي قوطي کبريت مقابل خود مي‌گذارند و مي‌گويند اين 10 ميليون تومان را به‌اضافه يک قوطي کبريت وام مي‌دهيم اما ماه بعد دوازده ميليون تومان بايد پرداخت کنيد يعني يک قوطي کبريت دو ميليون تومان فروش برود هيچ عاقلي چنين قيمتي براي قوطي کبريت مي‌گذارد؟

آيت‌الله مکارم شيرازي با بيان اينکه اين رباخواران سرخودشان کلاه مي‌گذارند خاطرنشان کرد: آن‌ها مي‌گويند هر کسي مي‌تواند در معامله هر قيمتي تعيين کند در حالي‌که اين‌ها کلاه‌شرعي است و در اسلام ممنوع است، خريدن دو ميليون توماني يک قوطي کبريت هرگز به معناي معامله واقعي نيست.

وي با اشاره به اجناسي که بر روي آن‌ها نام کشور ديگري به‌عنوان توليدکننده ثبت مي‌شود گفت: توليدکننده‌اي کالايي را توليد کرده اما روي آن مي‌نويسد ساخت ژاپن وقتي به او مي‌گوييم جنس شما که ساخت ژاپن نيست پس چرا اين کار را انجام مي‌دهيد، مي‌گويد موادش را که از ژاپن آوردند اين افراد کلاه‌شرعي درست مي‌کنند تا حرام را براي خودشان حلال کنند.

کلاه‌شرعي در بانک‌هاي امروز بسيار زياد است

وي با ابراز تأسف شديد از اينکه در بانک‌هاي امروز کلاه‌شرعي بسيار است اظهار داشت: مثلاً شخصي براي خريد جهيزيه، وام مي‌خواهد که به او مي‌گويند براي جهيزيه نمي‌توانيم وام بدهيم اما براي خريد ماشين مي‌توانيم، برويد يک فاکتور قلابي صوري بياوريد و ما وام را مي‌دهيم.

مرجع تقليد شيعيان افزود: اين فاکتورهاي قلابي معامله را حرام مي‌کند اين وام ربوي محسوب مي‌شود اگر فاکتور واقعي باشد معامله صحيح است اما اين‌ يک چيز صوري و کلاه‌شرعي است که بر سر يکديگر مي‌گذارند.

اسم رباي 28 درصدي را کارمزد مي‌گذارند

وي با بيان اينکه مسئله کارمزد در بانک‌ها هم به همين شکل دنبال مي‌شود ابراز کرد: کارمزد يعني هزينه پرداخت اين وام، فرض کنيد صندوق قرض‌الحسنه‌اي هزينه محل اجاره، پرسنل و غيره دارد ما اين هزينه را حساب کرديم حداکثر چهار درصد هزينه است و بيش از اين رباست اما برخي بانک‌ها اسم رباي 28 درصدي را کارمزد مي‌گذارند و همين مسئله باعث مي‌شود که بين مردم رباخواري رواج پيدا کند.

کارمزد هر ساله کلاه‌شرعي بانک‌هاست

آيت‌الله مکارم شيرازي با اشاره به اينکه کلاه‌ شرعي مقدمه آلودگي به انواع حرام‌ها مي‌شود اظهار داشت: همچنين در بعضي بانک‌ها مي‌گويند ما کارمزد بيش از 4 درصد نمي‌گيريم ما مي‌گوييم 4 درصد براي تمام مدت وام بگيريد، يعني اگر وام 5 ساله است، چهار درصد بگيريد آن‌ها مي‌گويند سالي 4 درصد مي‌گيريم آن بخشي از وام که اقساطش سال پنجم مي‌افتد، مجموعاً 20 درصد شده است، اسم‌اش را چهار درصد مي‌گذارند اما در واقع 20 درصد مي‌گيرند، کلاه‌شرعي مي‌گذارند و با اين آلوده مي‌شوند.

وي خاطرنشان کرد: اسلام با اين ظاهرسازي‌ها و کلاه‌شرعي‌ها مخالف است زيرا اين امر، گناه را در نزد اسلام کوچک مي‌کند و افراد آلوده گناه مي‌شوند.

تسنيم
 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html