پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 227852
احساس ضعف در زمينه اقتصادي اشتباه بود/ در برابر دشمن اظهار ضعف نکنيد/ راهيان نور فناوري استفاده از ثروت دفاع مقدس است
تاریخ انتشار : 1395/12/17 10:38:09
نمایش : 1768
رهبر معظم انقلاب فرمودند: اشتباه بعضي از ما در چالش اقتصادي بزرگي که کشور دچار آن است اين بود که در زمينه‌ اقتصادي احساس ضعف شد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از پايگاه اطلاع رساني مقام معظم رهبري، حضرت آيت الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح امروز (دوشنبه) در ديدار دست‌اندرکاران راهيان نور و جمعي از سرداران و رزمندگان دفاع مقدس، دوران هشت‌ساله دفاع مقدس را يکي از ثروت‌هاي فرهنگي ناب و ارزشمند کشور دانستند و با تأکيد بر اينکه راهيان نور، ابتکاري بسيار بزرگ و مهم و يک فناوري نوين براي استفاده از ثروت و معدن طلاي دفاع مقدس است، گفتند: تنها راه مقابله با طراحي هاي فرهنگي بدخواهان، توليد فرهنگي و استفاده از ثروت غني و سرچشمه قوي دوران دفاع مقدس در همه عرصه ها است.

رهبر انقلاب اسلامي با تشکر از دست اندرکاران راهيان نور، با اشاره به تأکيد خداوند در قرآن کريم مبني بر يادآوري ايام الله و روزهاي بزرگ و تأثيرگذار، دوران دفاع مقدس را از جمله ايام الله و روزهاي تاريخ ساز ملت ايران خواندند و افزودند: به هيچ وجه نبايد گذاشت که دفاع مقدس و درس هاي آن به فراموشي سپرده شود.

حضرت آيت الله خامنه اي، راهيان نور را عاملي براي جلوگيري از فراموش شدن ارزشها و درس هاي دوران دفاع مقدس خواندند و خاطرنشان کردند: براي پيشرفت و اعتلاي هر کاري بايد بطور مستمر از آن مراقبت کرد تا آن اقدام از مسير اصلي منحرف نشود و البته پيشرفت و اعتلا نيز با گفتن و آمار دادن محقق نمي‌شود بلکه بايد محصول و نتيجه کار را بر روي زمين مشاهده کرد.

ايشان با اشاره به ثروت‌هاي طبيعي و انساني ملت‌ها و کشورهاي مختلف گفتند: ملت و کشور ايران داراي ثروتها و نقاط قوت فراوان طبيعي و انساني است اما يکي از مهمترين ثروتها و ارزشهاي فرهنگي، «وجود روحيه اعتقاد به مجاهدت و انگيزه حرکت در راه دين» در ميان اکثريت مردم است.

رهبر انقلاب اسلامي افزودند: «اعتقاد به ايستادگي در مقابل زورگو» و همچنين اعتقاد به اينکه «اگر ايستادگي کنيم بدون ترديد بر دشمن غلبه خواهيم کرد»، از ديگر ثروتها و ارزشهاي فرهنگي ملت ايران است که اگر زنده نگه داشته و به ميدان آورده شوند، منشأ کارهاي بزرگي خواهند بود همانند آنچه که در پيروزي انقلاب اسلامي و در دوران دفاع مقدس، اتفاق افتاد.

حضرت آيت الله خامنه اي درخصوص جنگ تحميلي به يک نکته کليدي و مهم اشاره کردند و گفتند: علت شروع جنگ تحميلي اين بود که دشمن بعثي و حاميانش در ما احساس ضعف کردند و اگر از تصرف چند روزه تهران مطمئن نبودند، قطعاً جنگ را آغاز نمي کردند.

ايشان تأکيد کردند: اين، يک قاعده کلي است که «احساس ضعف موجب تشويق دشمن به حمله خواهد شد»، بنابراين اگر مي خواهيد دشمن را از تهاجم منصرف کنيد، بايد از نشان دادن احساس ضعف بپرهيزيم و نقاط قوت فراواني را که در اختيار داريم، آشکار کنيم.

رهبر انقلاب اسلامي با تأکيد بر اينکه اين قاعده کلي در عرصه هاي فرهنگي و اقتصادي نيز صادق است، افزودند: اشتباه برخي در چالش بزرگ اقتصادي که کشور اکنون دچار آن است، اين بود که در زمينه اقتصادي اظهار ضعف شد و دشمن ديد که اينجا مي‌توان فشار آورد و فشار را زياد کردند.


ايشان بعد از بيان اين نکته بار ديگر به موضوع دوران دفاع مقدس بازگشتند و با طرح اين سوال که «آيا ايران واقعاً در زمان آغاز جنگ ضعيف بود»، به تبيين شرايط آن روزها پرداختند و خاطرنشان کردند: ايران در روزهاي آغاز جنگ به صورت بالفعل ضعيف بود زيرا نيروي نظامي منسجم و منظم و تجهيزات کافي وجود نداشت و برخي ازتجهيزات هم هنوز ناشناخته بودند و مهمتر اينکه، ملت ايران تا آن زمان تجربه جنگ نداشت.

رهبر انقلاب اسلامي گفتند: نتيجه شرايط آن روز، اين شد که دشمن تا حدود ۱۲ کيلومتري اهواز پيشروي کرد اما با نهيب امام بزرگوار که يکي از معجزات دهر و از آيات بزرگ الهي بود، نيروهاي مسلمان و انقلابي اعم از ارتش، سپاه، و بسيج به ميدان آمدند و ضمن استفاده از امکانات موجود، از نقاط قوت خود از جمله مديريت و سازماندهي و ابتکار عمل، به خوبي بهره گرفتند و با ايمان و شجاعت توانستند صحنه جنگ را دگرگون کنند.

ايشان با اشاره به فاصله زماني اندکِ يک‌سال و نيم از شهريور سال ۱۳۵۹ تا فروردين سال ۱۳۶۱، خاطرنشان کردند: نيروهاي مؤمن و انقلابي در اين مدت توانستند پيشروي دشمن تا نزديکي اهواز را به عمليات فتح المبين و اسارت حدود دوازده هزار نفر از نيروهاي دشمن تبديل کنند و اين، يک ثروت بزرگ و ارزشمند براي همه دورانها است.

رهبر انقلاب اسلامي با انتقاد از افراد و جريانهايي که تلاش دارند دوران دفاع مقدس را در جامعه کمرنگ کنند و يا بر ضد آن سخن مي گويند، افزودند: اين افراد همانند کساني هستند که کتابهاي خطي نفيس يک ملت را آتش بزنند و يا ثروت نفت يک ملت را به دريا بريزند.

حضرت آيت الله خامنه اي، بي توجهي به دوران دفاع مقدس يا حرکت در جهت مخالف آن را، از بين بردن ثروت مليِ تاريخ ساز ملت خواندند و تأکيد کردند: مسئولين بايد در اين خصوص مراقب باشند و نگذارند فيلم يا کتاب يا مطالب ديگر بر ضد ارزشها و گنج عظيم دفاع مقدس، توليد شود.

ايشان با اشاره به اينکه برخي‌ها دو مقوله را با يکديگر اشتباه مي گيرند، گفتند: در اينکه جنگ خشن و خسارت بار است، شکي نيست اما سؤال مهم اين است که اگر ملتي مورد تهاجم قرار گيرد ولي نيرو و قدرت خود را به ميدان نياورد، چه اتفاقي خواهد افتاد؟

رهبر انقلاب اسلامي افزودند: دوران دفاع مقدس در واقع مقوله اي حياتي و همچون نَفَس کشيدن براي ملت ايران بود و اگر اين نَفَس کشيده نمي شد، ملت مي مُرد.

حضرت آيت الله خامنه اي، خاطرات فراوان، پرمغز و گوياي دوران دفاع مقدس را ثروتي عظيم و ملي دانستند و تأکيد کردند: آن رزمنده همداني که در دوران دفاع مقدس بيست سال بيشتر نداشت، در خاطرات خود به ما مي آموزد که «اگر مي خواهي از سيم خاردار رد شوي ابتدا بايد از سيم خاردار نَفس خود عبور کني» يعني تا هنگامي که گرفتار خود هستيم نمي‌توانيم کاري انجام دهيم.

ايشان با تأکيد بر اينکه استفاده از هر ثروت و گنجي نيازمند فناوري است، خاطرنشان کردند: راهيان نور در واقع فناوريِ استفاده از ثروت عظيم و معدن طلاي دوران دفاع مقدس است.

حضرت آيت الله خامنه اي با تأکيد بر لزوم استفاده از محتواي غني دفاع مقدس در کتابهاي درسي و دانشگاهها و همچنين کارهاي هنري، گفتند: مسئولان به‌ويژه مسئولان دولتي و دانشگاهها بايد خود را موظف به اين کار بدانند.

رهبر انقلاب اسلامي دست اندرکاران راهيان نور را نيز توصيه کردند به گونه اي برنامه ريزي کنيد که بازديد کنندگان از مناطق عملياتي دفاع مقدس، بعد از بازگشت، پيوندي ناگسستني با اين حادثه مهم و ارزشهاي آن پيدا کنند.

حضرت آيت الله خامنه اي با تأکيد بر ترويج کتابها و فرهنگ دفاع مقدس در قالب هاي مختلف هنري و همچنين قدرشناسي از يادگاران و سرداران دفاع مقدس گفتند: اگر در زمينه دفاع مقدس، کار فرهنگي و توليد فرهنگي مستمر وجود داشته باشد، کشور در مقابل طراحي‌ها و توطئه هاي فرهنگي، قوي خواهد شد.

ايشان لازمه دستيابي به بنيه قوي در اقتصاد و سياست را هم، بنيه قوي فرهنگي دانستند و با تأکيد بر اينکه سرچشمه قوت فرهنگي کشور، دوران دفاع مقدس است، افزودند: فرهنگ نيز همانند اقتصاد است و اگر در عرصه فرهنگي توليد نداشته باشيم، نيازمند واردات خواهيم شد و نتيجه واردات هم «کمر راست نکردن توليد داخلي» خواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامي در همين خصوص به برخي مسائل اقتصادي کشور اشاره کردند و گفتند: امروز يکي از مشکلات کشور، واردات فراوان و تا حدي بي‌حساب و کتاب در مقابل توليد ناقص داخلي است.

حضرت آيت الله خامنه اي نتيجه پايين بودن توليدات فرهنگي را، واردات رسمي و قاچاق در بخش فرهنگ خواندند و خاطرنشان کردند: اکنون واردات فرهنگي زياد است و همه اين موارد در چارچوب طراحي دشمنان براي تغيير دادن نسل جوان از نسلي عاشق انقلاب و امام و ارزشها به يک عنصر وابسته به فرهنگ غرب و بي‌خاصيت براي کشور است.

ايشان طراحي‌هاي فرهنگي را خطرناک‌تر از توطئه هاي امنيتي و حتي تهديد نظامي دانستند و افزودند: حرکت نظامي دشمن، ملت را مستحکم‌تر و منسجم‌تر مي کند اما حمله فرهنگي اراده‌ها را تضعيف مي کند و نسل جوان را از کشور مي گيرد.

رهبر انقلاب اسلامي در پايان يک توصيه هم به گزارشگران و راويان راهيان نور داشتند.
حضرت آيت الله خامنه‌اي گفتند: گزارشگري براي راهيان نور با گزارشگري براي گردشگران معمولي بسيار متفاوت است زيرا در راهيان نور، محتوا بايد مملو از تبيين و بيان حقايق، معرفت و نقاط برجسته دوران دفاع مقدس باشد.

ايشان خاطرنشان کردند: البته اين موضوع به معناي اغراق گويي در مورد دفاع مقدس نيست بلکه بايد دشواري ها و برخي ناکامي ها در کنار موفقيت ها و نقاط قوت فراوان دوران دفاع مقدس بيان شود.

رهبر انقلاب اسلامي افزودند: بيان حقايق دفاع مقدس موجب مي شود که تلألؤ انسانهاي ناب و شهداي دفاع مقدس نمايان شود.

حضرت آيت الله خامنه‌اي همچنين با اشاره به استانهاي خوزستان، ايلام، کرمانشاه، کردستان و آذربايجان غربي به عنوان پنج استان مقصد کاروانهاي راهيان نور، خاطرنشان کردند: هريک از اين استانها ارزش و جايگاه خود را دارند که بايد براي بازديد کنندگان بيان شوند ضمن آنکه مردم اين استانها نيز بايد مورد توجه و پشتيباني قرار گيرند زيرا اگر حمايتهاي مردم اين استانها نبود، کار جنگ پيش نمي‌رفت.

پيش از سخنان رهبر انقلاب اسلامي، سرلشکر باقري رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح در گزارشي با اشاره به فعال‌سازي ۵۷ يادمان راهيان نور از شمال غرب کشور تا خليج فارس و سواحل مکران، گفت: راهيان نور نمونه‌اي بي‌بديل از گردشگري تعالي‌بخش قادر است تا علاوه بر حفظ هويت انقلاب اسلامي و دفاع مقدس و جلوگيري از تحريف و فراموشي هشت سال مجاهدت مردم ايران، نقش موثري در حفظ امنيت پايدار فرهنگي و اجتماعي ايفا کند.

سرلشکر باقري با اشاره به اقدامات انجام‌شده به منظور زيارتِ با معرفت مناطق عملياتي و شناساندن ارکان برجسته دفاع مقدس، افزود: ۱۰ قرارگاه فعال در ستاد مرکزي راهيان نور با حضور۱۵۰ هزار خادم، مبلغ، راوي و عناصر اجرايي براي خدمت به شش ميليون زائر راهيان نور فعاليت مي‌کنند.

رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح تأکيد کرد: ما سربازان انقلاب اسلامي با اعتقاد به ماهيت مبنايي دشمنيِ دشمنان به‌ويژه آمريکاي جنايتکار بر اين باوريم که دشمن در ضعيف‌ترين موقعيت خود قرار گرفته و راهيان نور مي‌تواند با تفکر جهادي در عرصه نبرد فرهنگي جريان ساز باشد.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html