کد مطلب: 227642
هشدار / مرگ مغزي بر اثر قرص هاي شب امتحاني!
تاریخ انتشار : 1395/11/07 09:16:09
نمایش : 1187
ريتالينها باعث تحريک مغز و تاثير روي قشر مغز و مخ و دستگاه عصبي مي‌شود و ممکن است اين بهم‌خوردگي تعادل در مغز فرد را دچار مرگ نيز بکند .
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، هر دارويي اگر خودسرانه و بدون تجويز پزشک استفاده شود قطعا براي مصرف کننده پرمخاطره خواهد بود . چندي است خيلي مي شنويم ريتالين ها به قرص هاي شب امتحان و قرص هاي دانشجويي معروف شده اند و بسياري از دانشجويان در شب هاي امتحان براي افزايش تمرکز و همچنين بي خوابي استفاده مي کنند اما در اين جا سوالي که مطرح مي شود اين است که آيا جوانان از خطرات جبران ناپذير اين دارو اطلاعي دارند ؟ کارشناسان معتقدند که در وهله اول مصرف اين قرص‌ها به‌دليل اعتيادآوربودن بايد منع شود.

کاوه سالارمند داروساز بيان کرد : متيل فنيدات که اکثرا اين دارو را با نام تجاري ريتالين مي شناسند از خانواده آنفتامين ها هستند که مهم ترين کاربرد آن براي اختلالات بيش فعالي در کودکان است حال در کنار اين کاربرد براي عارضه هايي چون بي خوابي ، افسردگي ، اختلالات اوتيسم، خستگي و... استفاده مي شود .
 
وي افزود : اين دسته از داروها براي گروهي از افراد منع مصرف دارد و اگر خودسرانه استفاده شود در برخي موارد مي تواند کشنده باشد همچنين افرادي که داراي اضطراب زياد، فشار عصبي، عصبانيت شديد، فشار خون بالا، افسردگي‌ و کودکان زير ۶ سال مصرف اين دارو تجويز نمي شود لذا ممکن است بيماري زمينه اي فرد را تشديد ببخشد .
 
به گفته او ، اگر فردي نيازي به اين دارو نداشته باشند و خودسرانه از آنها استفاده کند به دليل اثر گذاري مستقيم روي ميانجي مغز فرد دچار اختلالات عصبي مي شود چرا که اين دارو باعث يک تعادلي بين ميانجي هاي مغز برقرار مي کند و اين تعادل زماني که فرد نيازي به دارو نداشته باشد بهم مي خورد و يکسري عوارض جبران ناپذير را به دنبال مي آورد .
 
سالارمند اظهار کرد : عصبانيت شديد و بي خوابي شايع ترين عارضه مصرف اين دارو شناخته شده است علاوه بر آن دانشجويان از بي خوابي ناشي از مصرف ريتالين در شب هاي امتحان سوء استفاده مي کنند اما جوانان نمي دانند اين داروها علاوه بر بي خوابي فرد را دچار گيجي ، سردرد ، تشنج ، تغيير در فشارخون ،ناراحتي هاي قلبي ،عارضه هاي گوارشي ، تهوع ، بي اشتهايي ، کم خوني و خشکي دهان مي کنند .
 
اين دارو ساز در پاسخ به اين سوال که قرص هاي ريتالين باعث کاهش وزن مي شوند گفت : بله ، ريتالين ها قاعدتا باعث کاهش وزن مي شوند در واقع يکي از عوارض شايع اين دارو کاهش وزن و بي اشتهايي شديد عصبي است .خانم ها که بيشتر از آقايان به دنبال راهکار هاي ساده براي کاهش وزنشان هستند بايد دقت کنند در ابتداي مصرف با کاهش وزن رو به رو مي شوند اما رفته رفته دچار عارضه هاي جدي و حبران ناپذير مي شوند به عبارتي خوب است بگوييم کاهش وزن به چه قيمتي ؟ قبل از مصرف اين دارو با خود بگوييم آيا حاضر هستيم براي کاهش وزن دچار مشکلات شديد عصبي ، تشنج ، فشار خون ، تپش قلب و ... شويم ؟و سپس تصميم به مصرف آن بگيريم.
 
به گفته او ، ريتالين ها باعث بي خوابي در مصرف کننده و همچنين افزايش تمرکز مي شود لذا استفاده از اين دارو مخصوص کودکان بيش فعال است چرا که اين کودکان تمرکز بسيار پاييني دارند و اين دارو به آنها کمک مي کند که ذهنشان را متمرکز کنند .
 
وي خاطرنشان کرد : به همين 2 علت بي خوابي و افزايش تمرکز است که بسياري از جوانان در شب هاي امتحان از تاثير اين دارو سوء استفاده مي کنند که البته اين دارو در ابتدا خوب عمل مي کند اما به مرور زمان فرد تعادل خواب ، تمرکز و اعصاب خود را از دست مي دهد علاوه بر آن باعث کاهش کارايي بدن نيز مي شوند علاوه بر آن پس از مدتي به اين دارو وابستگي رواني پيدا مي‌کنند و نمي توانند مصرف آن را کنار بگذارند.
 
برنامه ريزي درسي مناسب، ورزش، تغذيه صحيح و عدم وارد کردن فشار بر دانشجو و دانش‌آموزان توسط والدين که منجر به شکل گيري اضطراب در آنها مي شود، بهترين راهکارها براي کسب موفقيت تحصيلي است و لذا مصرف ريتالين به اين منظور به هيچ وجه توصيه نمي شود.
 
خبرنگار در رابطه با علت دسترسي آسان اين دارو در بين جوانان پرسيد و او پاسخ داد: ريتالين ها به هيج عنوان راحت در دسترس عموم قرار نمي گيرد اتفاقا اين دارو فقط در داروخانه هاي خاص توزيع مي گردد و به هيچ عنوان بدون نسخه پزشک اين دارو به دست بيمار تحويل داده نمي شود. همچنين در داروخانه هايي که اين نوع از داروها توزيع مي شود همراه با کنترل شديد نظارتي صورت مي گيرند ، به همان اندازه که در تحويل مخدر ها به بيماران سخت گيري مي شود اين دقت روي ريتالين ها انجام مي گيرد .
 
اين دارو ساز اظهار کرد: اما در رابطه با اين داروهايي که در دست جوانان مشاهده مي شود باعث گفته شود تمامي اين داروها قاچاق و غير قانوني وارد بازار دارويي کشور شده اند .اين داروهاي قاچاق چون ترکيبات ناشناخته اي دارند و حتي نمي دانيم در چه شرايطي و توسط چه کسي تهيه شده است به هيچ عنوان به اين دسته از دارو ها اعتماد نکنيم .
 
وي در پايان بيان کرد : لازم به ذکر است ريتالين ها اگر در دوز هاي بالا مصرف شود فرد را درگير تشنج مي کند همچنين اين دارو داروي محرکي است و باعث تحريک مغز و تاثير روي قشر مغز و مخ و دستگاه عصبي مي شود و ممکن است اين بهم خوردگي تعادل در مغز فرد دچار مرگ نيز بکند .

منبع:جام جم
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html