بايد فضايي به وجود بياوريم که در اين فضا همه فعالان اقتصادي و سرمايه گذاري کشور احساس امنيت كنند.

به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، مراسم اختتاميه جشنواره ملي ايران ساخت در مركز همايش هاي بين المللي صدا و سيما برگزار شد.
در اين مراسم معاون اول رئيس جمهور دكتر جهانگيري گفت: فرهنگ و هنر به عنوان مهمترين ظرفيتي است در كنار هم مي تواند توسعه اقتصادي کشور و توسعه همه جانبه را سرعت و شتاب دهد.
اسحاق جهانگيري شامگاه شنبه در آيين اختتاميه نخستين جشنواره ملي فرهنگي هنري ايران ساخت، افزود: از جهت مختلفي موضوع اين جشنواره موضوع بسيار مهم و حياتي براي کشور است. ما کشوري هستيم که جمعيت آن، جمعيت جواني است. جمعيت جوان با خودش مطالبات و نيازهايي دارد که کشور بايد بتواند پاسخگو آنها باشد.
وي ادامه داد: يکي از اصلي ترين اين نيازها و مطالبات اين است که بايد جمعيت و نسل جوان به آينده زندگي و آينده کاري و ... اطمينان داشته باشد.
معاون اول رييس جمهور با بيان اين که کشور ما به جهت اقتصادي در شرايط خاصي قرارگرفته است، گفت: ما در سال هاي گذشته با تحريم هاي ظالمانه قدرت هاي بزرگ روبرو بوديم و به دليل تحريم ها اقتصاد کشور با دشواريهايي روبرو شد.
جهانگيري افزود: ما براي اينکه بتوانيم توسعه اقتصادي داشته باشيم و اقتصاد کشور به نقطه اي برسد که بتواند پاسخگوي مطالبات موجود جامعه باشد، بايد فضايي به وجود بياوريم که در اين فضا همه فعالان اقتصادي و سرمايه گذاري کشور احساس کنند، فضايي امن براي سرمايهگذاري در کشور ايجاد شده است.
وي ادامه داد: بخشي از اين فضا مرتبط با وظايف دولت است. دولت بايد شرايط بين المللي مناسبي براي فعاليت هاي اقتصادي کشور فراهم کند و اين انتظار نيست که بخش خصوصي و مردم بتوانند در اين زمينه نقش آفريني کنند. حل مسائل بين المللي کاري است که به طور خاص در وظايف دولت تعريف ميشود.
جهانگيري اضافه کرد: اين امر در اين دولت به عنوان يکي از دستورهاي اصلي كار مطرح شده. امروز در شرايطي هستيم که فضاي بينالمللي تا حد مساعدي براي فعاليت هاي اقتصادي کشور فراهم شده است.
وي ادامه داد: بايد امنيت مناسب و ثبات در کشور برقرار شود. ايجاد امنيت و ثبات از وظايف قطعي دولت است. ما در منطقه پرآشوب و ناامني هستيم که خوشبختانه کشور ما از امنيت مناسبي برخوردار است.
جهانگيري گفت: شرايط براي فعاليت سرمايه گذاري در ايران از اين منظر آماده است. بايد فضاي با ثبات اقتصادي بر کشور حاکم باشد. فعال اقتصادي در فضاي مبهم و تاريك نمي تواند حرکت جدي انجام دهد.
معاون اول رييس جمهوري افزود: فعال واقعي اقتصاد كسي است كه در فضاي اقتصادي که هم ثبات اقتصادي در آن حاکم است و هم مولفه هاي اقتصادي در آن قابل پيش بيني است؛ يعني اينکه مي تواند پيش بيني کند تورم در آينده چقدر خواهد شد و يا براي نرخ ارز چه اتفاقي خواهد افتاد.
وي ادامه داد: فضاي فرهنگي حاکم بر فعاليت اقتصادي بايد فضاي مناسبي باشد. فعال اقتصادي بايد احساس کند در جامعه اي که فعاليت مي کند، به او اهميت و احترام گذاشته ميشود.
جهانگيري گفت: فعال اقتصادي بايد به اين نتيجه برسد که هم سرمايه و هم خودش از امنيت برخوردار است. وظيفه دولت است که شرايطي را به وجود بياورد که مردم و بخش خصوصي وارد بخش اقتصادي و کار شوند.
وي تاکيد کرد: ما در اين دولت تلاش کرديم که شرايط مناسب براي فعاليت اقتصادي ايجاد کنيم. خوشبختانه همزمان سياست هاي اقتصاد مقاومتي به عنوان مجموعه سياست هايي که ميتواند کشور را به سمت شکوفايي برساند، در اختيار قرار گرفت.
جهانگيري گفت: مهمترين و اصلي ترين ويژگي سياست هاي اقتصاد مقاومتي اين است که در اين مقطع زماني انسجامي را که مي تواند گره گشا باشد، بوجود آورده است و کسي در کشور نيست که با آن مخالف باشد.
وي ادامه داد: در چنين مقطعي نقش آفريني مردم و فعاليت اقتصادي کشور است که مي تواند در توسعه کشور کمک کند. ما مجموعه سياست ها و برنامه هايي را تصويب کرديم که به جاي خود توضيح داده شده و توضيح خواهيم داد که به يک حرکت اقتصادي خوبي برسيم.
معاون اول رييس جمهوري گفت: عليرغم کاهش بهاي نفت و محدوديت هايي که در اقتصاد کشور وجود داشته و هنوز هم وجود دارد، دستاوردهاي اقتصادي کشور و کنترل تورم و ايجاد اشتغال جزو دستاوردهاي کم سابقه تاريخ اقتصاد ايران است که اين دستاوردها را با جديت دنبال خواهيم کرد.
جهانگيري افزود: امروز نيازمند اين هستيم كه همه نخبگان کشور و نخبگان فرهنگي به صحنه بيايند تا بتوانيم از تنگناهاي فرهنگي و اقتصادي عبور کنيم. اگر بخواهيم به مساله اشتغال اين کشور بپردازيم جز با افزايش توليد و سرمايه گذاري حل نميشود.
وي ادامه داد: ما خود يک بازار بزرگ 80 ميليوني هستيم که خيلي از کشورهاي دنيا به دليل اين بازار بزرگ، علاقمند هستند در کشور ما حضور پرنگ داشته باشند.
معاون اول رييس جمهور تاکيد کرد: فرهنگ و هنر به عنوان مهمترين ظرفيتي است که اگر در کنار توسعه قرار بگيرد، مي تواند توسعه اقتصادي کشور و توسعه همه جانبه را سرعت و شتاب دهد.
معاون اول رييس جمهور گفت: براي اين که بتوانيم در کشور توليد مناسب داشته باشيم، بايد تشويق کنيم که سرمايه گذار براي توليد سرمايه گذاري کند و مطمئن باشيم اين کالا در داخل کشور مصرف مي شود.
جهانگيري در خصوص مصرف کالاي خارجي در ايران گفت: در نظر سنجي که داشتيم درباره چرايي استفاده از كالاي خارجي، خيلي از پاسخ ها اين بود که بالاخره کالاي خارجي يک پز و کلاس است و استفاده از آن يک فرهنگ شده است. من توليد کننده اي در ايران مي شناختم که پارچه اي توليد ميكرد و روي پارچه خود نام کشور خارجي را ميزند. وقتي پرسيدم چرا اين کار را مي کني؟ جواب داد: اگر اين کار را نکنم، پارچه ام به فروش نمي رسد.
وي ادامه داد: اگر نخبگان فرهنگي و هنري کشور به صحنه بيايند، حتما مي توانند تغيير جدي در اين نگرش و ايده ها به وجود بياورند . به خصوص اينکه اين کالاي داخلي دانش بنيان باشد.
وي ادامه داد: واقعا در بخش مهندسي ايران و ساخت و ساز تحولات بزرگي اتفاق افتاده است. مردم ايران بدانند که اگر يک روزي در کشورشان ساخت يک کارخانه کوچک نيازمند نيروهاي خارجي بود که بيايند آن را بسازند، امروز متخصصان شما در بخش نفت و گاز سکوهايي مي سازند که بخشي از آن در انحصار معدودي از کشورها است.
معاون اول رييس جمهور گفت: ما خيلي از پالايشگاههاي بزرگ و کارخانه هاي عظيم را قادر هستيم که به توانمندان ايراني در ايران بسپاريم؛ البته طبيعي است که از دانش و فناوري دنيا استفاده کنيم و نبايد احساس بي نيازي کنيم.
وي تاکيد کرد: ما بايد اين توانمندي ايراني را خوب به مردم ارائه دهيم که الزاما اگر کالا ايراني شد، حتما بد نيست. البته توليد کنندگان داخلي بايد بدانند که اين نيست که هر کالايي را با هر کيفيتي که بسازند مردم بايد حتما خريداري کنند. بايد فضا رقابتي باشد و کالاهاي با کيفيت توليد شود تا مردم بتوانند به جنس ايراني اعتماد و به مصرف آن افتخار کنند.
جهانگيري به بخش اقتصاد دانش بنيان اشاره کرد و گفت: اقتصاد دانش بنيان متکي به مغز جوانهاي کشور است. در اين دولت با همت معاون عملي بيش از سه هزارشرکت دانش بنيان در کشور شناسايي شد.
معاون اول رييس جمهوري ادامه داد: توليدات دانش بنيان با يک شيب خيلي تندي در حال پيش رفتن است و اين توليدات در زمينه هاي مختلف آي تي، هوافضا، انواع نانو تکنولوژي است.
وي افزود: بايد تلاش کنيم که با استفاده از فرهنگ و ابزارهاي هنري و هنرمندان دلسوز کشور اين گونه اهميت اقتصاد مقاومتي و توليد داخلي را در ميان مردم رواج دهيم.
گفتني است؛ جشنواره ملي فرهنگي، هنري «ايران ساخت» با شعار «فناوري ايراني= كسب و كار ايراني» با هدف جريان سازي در حمايت از توليد ساخت داخل و دانش بنيان برگزار شده است.
اين جشنواره در 5 بخش ادبيات، هنرهاي تجسمي، رسانه هاي ديداري و شنيداري، رسانه هاي ديجيتال و ايده بازار به همت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوري و اقتصاد دانشبنيان معاونت علمي و فناوري برگزار مي شود.
شايانذکر است نخستين جشنواره ملي، فرهنگي و هنري ايران ساخت به دبير کلي پرويز کرمي باهمت معاونت عملي و فناوري رياست جمهوري در هفت بخش «ايده بازار، رسانههاي ديداري و شنيداري، ادبيات، هنرهاي تجسمي، کاريکاتور، رسانههاي ديجيتال و بازيهاي رايانهاي» از 15 تا 18 ديماه در خانه هنرمندان ايران برگزار خواهد شد.