نمايندگان مجلس در برنامه ششم توسعه، دولت را مکلف کردند تمهيدات قانوني لازم به منظور امنيت شغلي اصحاب فرهنگ و هنر را در نظر بگيرد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در نشست علني عصر امروز (شنبه) پارلمان و در جريان رسيدگي به لايحه برنامه ششم توسعه، ماده 107 اين لايحه را پس از بحث و بررسي با 164 رأي موافق، 12 رأي مخالف و 4 رأي ممتنع از مجموع 210 نماينده حاضر در نشست علني به تصويب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، به منظور ارتقاء، تعالي، مقاومسازي فرهنگي، بسترسازي فرهنگي و دستيابي به سياست ابلاغي برنامه و اهداف سند چشمانداز نظام و اجراي سند مهندسي فرهنگي مبني بر تحقق توسعه متناسب با مقتضيات فرهنگي و متکي بر حفظ و ارتقاي ارزشهاي اسلامي، انقلابي و ملي و مردمسالاري ديني، اصول و فضائل اخلاقي و کرامت و حقوق انساني، هويت و انسجام ملي و ايفاي نقش کارآمد، اثربخش و متعالي نهادها و تشکلهاي مردمي در اين عرصه و همچنين حمايت از توليدات و محصولات فرهنگي، مذهبي و هنري فاخر، صنايع دستي و ميراث فرهنگي ملموس و ناملموس و تقويت ظرفيت آن در تعاملات بينالمللي و نيز ارتقاي جايگاه و منزلت سرمايه انساني در عرصههاي فرهنگي اجتماعي و اصحاب فرهنگ، نخبگان و پيشکسوتان فرهنگ و هنر کشور و «نيروهاي مومن به انقلاب اسلامي» و احياي موقوفات و پاسداشت منزلت امامزادگان و تقويت و توسعه نهادهاي فرهنگي _مذهبي در طول سالهاي اجراي برنامه:
1- دولت مکلف است با همکاري قوه قضائيه تمهيدات قانوني لازم مربوط به تسهيل فرآيند صدور مجوز و بازنگري و کاهش ضوابط و مقررات محدودکننده توليد و نشر آثار فرهنگي و هنري و ايجاد امنيت لازم براي توليد و نشر آثار و اجراي برنامههاي فرهنگي و هنري داراي مجوز را تا پايان سال اول اجراي برنامه پيشبيني نمايد.
2- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، سازمان صدا و سيما و ساير دستگاههاي ذيربط مکلفند با رعايت سياستهاي کلي و قانون اجراي سياستهاي کلي اصل 44 فهرست مجوزها و تصديگري فرهنگي و هنري قابل واگذاري به بخش خصوصي و تعاوني و سازمانهاي مردمنهاد را که تا پايان سال اول تعيين ميشود در طول سالهاي اجراي قانون برنامه واگذار نمايند.
طبق تبصره اين ماده، آييننامه اين بند شامل شيوه تعيين فهرست مذکور و نحوه واگذاري و فروش با پيشنهاد سازمان و همکاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان صدا و سيما به تصويب هيأت وزيران ميرسد.
3- دولت مکلف است تا پايان سال اول اجراي برنامه با مشارکت سازمان صدا و سيما و وزارت ورزش و جوانان، تمهيدات قانوني لازم در خصوص نحوه تقسيم درآمدهاي تبليغاتي ناشي از پخش مسابقات ورزشي را پيش بيني کند.
4- سازمان اوقاف و امور خيريه مکلف است با همکاري سازمان، وزارت راه و شهرسازي، شهرداريها و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نسبت به صدور و اخذ اسناد موقوفات و تبديل بقاع متبرکه به قطبهاي فرهنگي اقدام کنند.
5- دولت مکلف است تمهيدات لازم نسبت به توسعه فرهنگ کتابخواني با اولويت کتابخانههاي روستايي در مناطق کمتر توسعهيافته، بر اساس طرح آمايش سرزمين و نيازهاي منطقهاي با رويکرد تشويق و جذب سرمايهگذاري بخش خصوصي و تعاوني در توليد کتاب و محصولات فرهنگي و ساير کالاهاي فرهنگي و هنري فراهم کند، تا پايان سال اول اجراي برنامه با نرخ رشد سالانه پنج درصد (5%) نسبت به وضعيت موجود در طول اجراي برنامه اقدام نمايد.
6- دولت و شهرداريها و سازمان آب و فاضلاب مکلفند با ارائه تعرفه فرهنگي يا پروانه ساختمان در زمينه آب و برق و گاز، حمل و نقل و پست، با استفاده از کاربري فرهنگي در فضاهاي مسکوني از کتابفروشان، ناشران و مطبوعات که داراي مجوزهاي قانوني لازم هستند حمايت کنند.
تبصره - آييننامه اجرايي موضوع اين بند توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با همکاري وزارت راه و شهرسازي، وزارت نيرو، وزارت کشور و وزارت نفت تدوين و به تصويب هيئت وزيران ميرسد.
7- دولت مکلف است به منظور حمايت از حقوق پديدآورندگان آثار فرهنگي، هنري و امنيت شغلي اصحاب فرهنگ و هنر و مطبوعات و قلم، بستر سازي براي حضور بينالمللي در عرصههاي فرهنگي، هنري و تنظيم مناسبات و روابط ميان اشخاص حقيقي و حقوقي مرتبط با امور فرهنگي و هنري اقدامات ذيل را بعمل آورد:
الف- تمهيدات لازم جهت طي مراحل قانوني امنيت شغلي اصحاب فرهنگ و هنر و استقرار نظام صنفي بخش فرهنگ
ب- بازنگري و اصلاح قوانين مطبوعات و تبليغات نظام جامع حقوقي مطبوعات و رسانهها و تبليغات جهت طي مراحل قانوني
فارس