کد مطلب: 227447
رکود طلا را هم به خاک سياه نشاند/از تعطيلي 700 واحد طلافروشي در تهران تا رد پاي ظريف طلاي ترکيه در ايران
تاریخ انتشار : 1395/10/13 08:02:15
نمایش : 1238
گراني بيش از حد طلا و نوسانات آن، ماليات بر ارزش افزوده و اجرت هاي سنگين باعث شده است اين صنف ديگر رونق سابق را نداشته باشد و از يک صنف مصرفي به يک صنف لوکس تغيير جايگاه دهد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از سايت خبري«رازق»، يکي از اصنافي که از ساليان سال بسيار سودده و با شأن کاري مناسب براي شاغلان در اين صنف، طلافروشي و طلاسازي بوده است.
مردم در سال هاي گذشته با دو ديد متفاوت به خريدن طلا روي مي آوردند؛ ابتدا طلا را به عنوان يک کالاي زينتي که تمام زنان از لحاظ فرهنگ ايراني مجبور به استفاده آن بودند مي نگريستند و در گام دوم به طلا به عنوان يک سرمايه که در مواقع ضروري مي توان روي آن حساب کرد نگاه مي کردند.

ولي افزايش دهشتناک دلار در سال 91 و گران شدن يکباره طلا باعث شد که مشتريان طلا و اقشار متوسط و ضعيف ديگر دستشان به طلا نرسد.

از سوي ديگر نوسانات اين کالا و گرفتن ماليات بر ارزش افزوده سبب شد قشر مرفه هم ديگر مانند قبل به اين کالا به عنوان يک کالاي سودده نگاه نکنند و به يک باره افت شديدي در بازار مصرف طلا حاصل شد.

امروز مردم چه در قشر ضعيف  و چه در قشر مرفه ترجيح مي دهند به جاي طلا از بدليجات و زينتي هاي ديگر استفاده کنند زيرا هم از لحاظ قيمت به صرفه تر است و هم از لحاظ زيبايي منحصر به فردتر...

براي ساعتي به بازار طلاي تهران رفتيم مردم در يکي از پاساژها که محل خريد و فروش طلا و جواهر است، در حال بازديد از مصنوعات طلا از پشت ويترين مغازه‌ها هستند.

داخل يکي از مغازه ها که خريداران زيادي دارد، با خانم ميانسالي روبرو مي شوم که به گفته خودش يکي دو ساعت در حال مظنه کردن قيمت بود
وي که براي خريد دامادي پسرش به بازار آمده است، مي گويد: «قيمت ها خيلي بالاست. اصلا نمي توان خريد کرد. چند سال پيش با يک ميليون تومان مي توانستم چند قطعه طلا بخرم اما با آن پول فقط مي توان يک النگوي هشت گرمي خريد که اصلا به چشم نمي آيد. اگر اکنون مجبور به خريد نبودم در اين موقعيت براي خريد به بازار نمي آمدم.»

عليرضا 32 ساله که از قيمت بالاي طلا گله دارد، مي گويد: «يک سرويس معمولي گوشواره، گردنبند و دستبند دستکم 12- 10 ميليون تومان آب مي خورد که بيشتر افراد توان تامين هزينه آن را ندارند و به مشکل برمي خورند.

وي ادامه مي دهد: من قصد خريد يک سرويس طلا براي همسرم داشتم، اما به دليل گراني و کمبود نقدينگي نتوانستم در آن حد خريد کنم فقط 2 حلقه بسيار ساده خريديم و يک النگو؛ زيرا وسايل ضروري زندگي از طلا برايمان واجب تر است»

در بازار عده اي ديگر براي فروش طلا آمده بودند که همگي از ضرر در اين سرمايه خود سخن گفتند.

**اجرت بالا مانع رونق گرفتن بازار طلا

يکي از مهمترين عواملي که باعث افت مصرف طلا شده است اجرت ساخت است؛ پلاک يا مدال کمترين اجرت ساخت را دارد و پس از آن النگو، زنجير، انگشتر، گوشواره، دستبند و سينه ريز به ترتيب اجرت هاي ساخت بالاتري را به خود اختصاص مي دهند.

در خريد طلا مواردي همچون سبک ساخت، طراحي، اجرت کار، کشور سازنده و همچنين ماليات هاي گوناگون تاثيرگذار است؛ اما هنگام فروش(يعني اگر کسي بخواهد طلايش را بفروشد) همه اين مواردي که حين خريد پرداخت کرده کسر مي شود و فرد با ضرر مي فروشد، به همين دليل بازار طلا رونق سابق را ندارد.

**ماليات بر ارزش افزوده

ماليات و ارزش افزوده اي را که فروشندگان بايد پرداخت کنند، يکي از مهم ترين علل رکود در بازار طلا است.
فروشندگان طلا مي گويند ماليات بر ارزش افزوده به طور ناعادلانه گرفته مي شود و ماليات بايد از اجرت طلا گرفته شود نه از اصل طلا؛ زيرا در هيچ جاي دنيا از کل سرمايه ماليات دريافت نمي شود و اين ماليات سنگين باعث افت بازار شده است.

**عدم امنيت جاني و مالي با چاشني رکود

يکي ديگر از مشکلات صنعت طلا و جواهر مسئله عدم وجود امنيت کافي ميباشد. صنعت طلا و جواهر و صنعت بانکداري در تمامي کشورها از حمايت امنيتي به خصوصي برخوردارند اما متاسفانه در ايران صنعت طلا و جواهر از امنيت کافي برخوردار نيست.

البته پيگيري هاي نيروي انتظامي و اتحاديه درباره نصب دوربينهاي امنيتي قابل تقدير بوده اما سرقت هاي مداوم همچنان گوياي کمبود امنيت ميباشد و از طرفي بيمه نيز به علل ذکر شده در موارد قبل براي پاسخگويي به ضرر هاي احتمالي وجود ندارد.

يکي ديگر از مشکلات در زمينه امنيتي نيز مسأله نبود مؤسسات امنيتي و حفاظتي تضمين شده براي انتقال طلا به کشورهاي خارجي و شهرهاي داخلي است.

طلا فروشان مي گويند چند ميليارد جنس را در مغازه نگه داشته ايم که هر لحظه خطر حمله افراد مسلح به آن وجود دارد اين درحالي است که اين مقدار سرمايه به اندازه يک سوپرمارکت نيز درآمد ندارد.!!

**دستگاه هاي قديمي ساخت طلا

يکي ديگر از عواملي که باعث گراني طلا شده است دستگاه هاي طلاسازي است. دستگاه هايي که طلاسازان  با آن طلا توليد مي‌کنند پيشرفته و به روز نيست و توليدکننده به علت هزينه سنگين ابزار، امکان واردات آن را ندارد، بنابراين بايد دستگاه هاي دست دوم بخرد که حاصل آن توليد کم کيفيت است.

کشورهاي ديگر به توليد اهميت مي دهند و سازنده را حمايت مي کنند. براي نمونه 70 درصد مصنوعات ترکيه به صورت قاچاق وارد کشور مي شود و به دليل کيفيت و ظرافت خاصي که دارد حرف اول را مي زند و خواهان بسياري نيز دارد.

سرويس هاي 20 گرمي ساخت اين کشور با وجود ظرافتي که دارد، به چشم سنگين تر به نظر مي آيد. البته ناگفته نماند يک زماني کشور ما صادرکننده طلا به ترکيه بود.

**تعطيلي واحدهاي بسياري از صنف طلا

مجموعه اي از مشکلاتي که در فوق ذکر شد به علاوه قاچاق طلا باعث شده است بسياري از واحدهاي طلافروشي و طلاسازي تغيير شغل داده و به نوعي از رکود حاکم بر اين صنف فرار کنند.

کشتي‌آراي رئيس اتحاديه طلا و جواهر با بيان اينکه 32 هزار واحد طلافروشي در کشور وجود دارد، گفته بود: در تهران حدود 3 هزارو 700 واحد طلافروشي وجود دارد که 2 هزارو 900 واحد آنها از مجوز و پروانه کسب برخوردار هستند.

وي با بيان اينکه در طي چند سال اخير برخي از واحدهاي طلافروشي به علت رکود موجود در بازار و عدم توان در پرداخت ماليات تعطيل شده است،‌ اظهار کرد: رويکرد مردم در خريد طلا نيز نسبت به گذشته تغيير کرده است.

کشتي آراي با بيان اينکه در فاصله سال 93 تا 94 در خود تهران 700 واحد طلافروشي تعطيل شده است به موضوع قاچاق طلا نيز اشاره کرد و گفت: بين 15 تا 22 درصد قاچاق طلا در کشور وجود دارد.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html