به نوشته يک نشريه انگليسي عربستان سعودي با وجود «سياست جسورانهاي» که طي يک سال اخير در منطقه اتخاذ کرده، شکست هاي سختي از ايران متحمل شده است.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، مجله «اکونوميست» انگليس طي يادداشتي نوشت نقشههاي رياض بعد از گذشت يک سال از «سياست جسورانه» در منطقه، از سوريه و عراق گرفته تا يمن و لبنان يکي پس از ديگري به شکست منتهي شده و عربستان سعودي در جدال نفتي که با ايران داشت متحمل «شکست سختي» شده است.
اين مجله مينويسد، «محمد بن سلمان» جانشين وليعهد عربستان سعودي که همه امورات اين کشور به دست وي است، در ژانويه گذشته سياست خارجي جسورانه عربستان در رابطه با چندين پرونده منطقهاي را اعلام کرد.
اين مجله به سياست بن سلمان در سوريه و لبنان اشاره ميکند و مينويسد، جانشين وليعهد عربستان آشکارا از معارضان سوريه اعلام حمايت کرد و بسيار تلاش کرد که در لبنان رئيس جمهوري انتخاب شود که نزديک به حزبالله نباشد.
در ادامه اين گزارش تاکيد شده که عربستان سعودي در يمن جنگي عليه «حوثي ها» شروع کرد و ژنرالهاي بن سلمان از همان ابتدا، پيروزيهاي قريب الوقوع و فتح صنعاء، پايتخت يمن را وعده ميدادند.
عربستان سعودي در مواجه با ايران و پرونده نفتي، در ابتدا اقدام به توليد زياد نفت کرد و با درخواستهاي اوپک مبني براي کاهش توليد با هدف افزايس قيمت مخالفت کرد.
بنا بر گزارش اين مجله انگليسي، پسر شاه عربستان با اين کار قصد داشت ايران ورشکسته شود؛ کشوري که اقتصادش بيشتر به نفت متکي بود.
بنا به يادداشت اکونوميست، شاهزاده جوان عربستان در عراق قصد داشت با پياده کردن طرحي در اين کشور، بر سياست بغداد تأثير بگذارد. از اين رو، محمد بن سلمان براي اولين بار بعد از گذشت 25 سال سفير عربستان را در بغداد تعيين کرد.
در ياداشت اکونوميست آمده است، با تاکيد بر اينکه هنوز سال 2016 به پايان نرسيده، تصريح کرده است که عربستان سعودي «در همه جبهههاي در حال عقب نشيني است».
عربستان سعودي در عراق مجبور شد سفير خود را به دليل فرار از انتقادهاي سياستمداران شيعه عراقي، از اين کشور فرابخواند.
در سوريه نيز، دولت اين کشور به کمک حاميان ايراني و روسي خود عرصه را بر معارضان خود تنگ کرده و شهر حلب در آستانه سقوط قرار گرفته است.
عربستان سعودي در لبنان از خواستههاي خود عقب نشيني کرده و تن به انتخاب رئيس جمهوري داده است که دوستياش با ايران بر کسي پوشيده نيست.
در موضوع پرونده نفت نيز عربستان مجبور شد در نشست اخير اوپک قبول کند که بيشترين کاهش توليد نفت را داشته باشد. در حالي که ايران نه تنها کاهشي نداشت بلکه موافقت شد که اين کشور توليد نفت خود را به ميزان قبل از تحريمها برساند.
در يمن نيز انصار الله و حاميانش عزمش را جزم کرده اند که اجازه ندهند عربستان طعم پيروزي را بچشد؛ به همين دليل پيوسته به مناطق مرزي عربستان حمله ميکنند که در نتيجه آن نيروهاي سعودي کشته و زخمي ميشوند.
اين مجله انگليسي به سخنان يکي از مقامات ايراني اشاره ميکند که اخيرا گفته بود «يمن ويتنامِ عربستان سعودي شده» و ادامه ميدهد، عربستان سعودي هماکنون از «شکست هيبت نظامي و سياسي خود» در يمن رنج ميبرد.
به نقل از العالم، در پايان اين گزارش آمده است، مسئله شکست و عقبنشيني عربستان سعودي تنها محدود به روياييهاي مستقيم نظامي و سياسي نميشود بلکه اين شکست شامل آنچه مقامات رياض آن را «قدرت نرم» خود در منطقه ميدانند نيز ميشود.
اکونوميست تاکيد دارد که عربستان سعودي در تشکيل يک محور سني در منطقه ناکام مانده و حتي برخي از دوستان و همپيمانان قديمي خود مانند مصر را از دست داده است.
اين رسانه انگليسي با تاکيد بر تنشها در روابط رياض با قاهره، از بهبود روابط قاهره با دمشق و تمايل دولت مصر به دولت سوريه خبر داده است.
منبع:تسنيم