کد مطلب: 226941
واکنش ها به خبر سفر وزير نفت مصر به ايران
تاریخ انتشار : 1395/08/17 10:17:23
نمایش : 1165
رويترز در گزارشي مدعي شد به دنبال قطع صادرات نفتي عربستان به مصر براي دومين ماه متوالي، وزير نفت اين کشور به ايران سفر کرده است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، خبرهاي ضد و نقيضي درباره سفر "طارق مولا،" وزير نفت مصر، به ايران براي انجام مذاکرات در حوزه انرژي منتشر شده است؛ اما روزنامه اليوم السابع اين اخبار را تکذيب مي‌کند.

 

 پس از آنکه شرکت ملي نفت آرامکو عربستان سعودي، براي دومين ماه متوالي از ارسال هرگونه محموله نفتي به مصر خودداري کرد، طارق ملا درصدد انجام مذاکرات جديد نفتي با ايران برآمد. نمايندگان وي روز گذشته در فرودگاه قاهره اظهار داشتند هواپيماي وزير نفت راهي تهران مي‌شود.

 

اين در حاليست که روزنامه اليوم السابع به نقل از يک مقام مصري اين خبر را تکذيب کرد و گفت طارق ملا اکنون در امارات متحده عربي است.

 

به دنبال تنش در روابط ميان عربستان سعودي و مصر، پايگاه خبري رأي اليوم روز گذشته با اشاره به سفر وزير نفت مصر به عراق گزارش داد که اين سفر مقدمه چيني و انجام هماهنگي از طريق بغداد براي سفر به تهران بوده است.

 

روابط دو کشور مصر و عربستان سعودي طي ماه‌هاي گذشته دستخوش تنش شده و سخنان اخير وزير نفت مصر مبني بر اينکه عربستان از دو ماه پيش صادرات خود به مصر را قطع کرده است، بر اين امر صحه مي‌گذارد.

 

گفته مي‌شود اصل و منشا بروز اختلاف ميان عربستان و مصر به حمايت قاهره از قطعنامه سازمان ملل درباره سوريه برمي‌گردد. اين قطعنامه در ماه اکتبر صادر شد و مورد حمايت روسيه است. طبق قطعنامه مذکور بمباران شهر حلب ممنوع شد، طرحي که شديدا با مخالفت عربستان مواجه شد؛ اما مصر از آن استقبال کرد.

 

عربستان در سال 2013 و هم‌زمان با به قدرت رسيدن "عبدالفتاح سيسي" ميلياردها دلار به اين کشور کمک نقدي کرد تا جلوي فعاليت جنبش اخوان المسلمين را بگيرد. عربستان همچنين قرارداد نفتي بزرگي را با مصر امضا کرد که به موجب آن در ازاي دريافت مبلغ 23 ميليارد دلار، 700 هزار تن نفت را در مدت 5 سال در اختيار قاهره قرار مي‌داد. در اين قرارداد ذکر شده بود مصر مي‌تواند در 15 سال آينده بدهي خود را با عربستان تسويه کند.

 

انتشار خبر سفر طارق ملا به ايران که بزرگترين رقيب منطقه‌اي عربستان به حساب مي‌آيد، مي‌تواند تنش زيادي را ميان قاهره و رياض بوجود آورد. در مدتي که عربستان صادرات نفت را به مصر لغو کرد، مقامات مصري با جمهوري آذربايجان وارد مذاکره شدند تا واردات نفت از اين کشور را تا 2 ميليون بشکه در روز افزايش دهند.

 

رويترز در پايان نوشت: روابط ديپلماتيک تهران و قاهره از اواخر دهه 70 ميلادي رو به سردي گذاشت و سفر مقامات عالي رتبه ميان دو کشور چندان معمول نيست.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html