کارشناسان معتقدند تا زماني که اقتصاد با واردات کالاي بي کيفيت گره خورده و حمايت از توليدکنندگان فقط درحد شعار است؛ توليد داخل ارتقاي کيفيت نخواهد داشت.
فرزاد هاشمي کارشناس اقتصادي در گفتگو باخبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزي گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران جوان،با بيان اينکه مردم هنگام خريد کالا به دنبال کيفيت هستند،گفت:اين امر نيازمند بهبود شيوه توليد و ارائه خدمات پس از فروش واقعي است.
وي در پاسخ به اين سوال که آيا امکان افزايش کيفيت کالاي ايراني وجود دارد، گفت:تا زماني که اقتصاد با واردات کالاي بي کيفيت گره خورده و حمايت از توليدکنندگان فقط درحد شعار است؛ توليد داخل ارتقاي کيفيت نخواهد داشت.
هاشمي با بيان اينکه در يک دهه اخير شاهد افزايش واردات کالاي خارجي بوديم، اظهار داشت:در حال حاضر نزديک به 70 الي 80 ميليارد دلار واردات کالا از جمله کالاي چيني به کشور انجام مي شود که اين ارقام بيشتر از ظرفيت اقتصاد کشور است.
محمد طحان پور رئيس اتحاديه لوازم خانگي نيز در خصوص کيفيت کالاي هاي ايراني گفت: در دهه هاي گذشته کالاهاي ايراني خدمات پس از فروش مناسب نداشتند و اين امر اثرات نامطلوبي در ذهن مردم گذاشته است.
بهروز بنيادي نماينده مجلس شوراي اسلامي نيز در گفتگو با
خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزي گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص استفاده مردم از کالاهاي خارجي گفت : در ذهن مردم نهادينه شده است که کالاها با برند هاي معروف کيفيت دارند و اين امر موجب شده تا اين محصولات بازار فروش خود را داشته باشند.
وي ادامه داد: صنايع داخلي بايد با ارتقاي کيفيت محصولات خود و تداوم اين نوع توليد رضايت مشتريان را به سمت خود جلب کنند.
اين نماينده مجلس افزود: توليد کنندگان داخلي در بسياري از زمينه ها توان توليد کالاي با کيفيت را دارند اما در بعضي موارد به دليل وابسته بودن به واردات کالاي واسطه اي قيمت تمام شده محصولشان افزايش مي يابد که اين امر توان رقابت را از آنها مي گيرد.