معاون آموزشي وزير علوم با تشريح دلايل حذف گرايشها در مقطع کارشناسي گفت: اين تصميم به تازگي در وزارت علوم اخذ شده است و با اين کار هم راستا با نظام آموزش جهاني پيش مي رويم.

به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، مجتبي شريعتي نياسر در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص حذف برخي از رشته ها از دفترچه کنکور گفت: تصميمي که به تازگي در وزارت علوم اخذ شد و مصوبه شوراي عالي برنامه ريزي نيز شد، اين بود که گرايش ها حذف شوند.
وي ادامه داد: گرايش ها که حذف شد، اين مساله منجر شد به اينکه، تعداد قابل توجه اي از کد رشته محل هايي که وجود داشت، همه در يک رشته مستقل جمع شوند.
معاون آموزشي وزارت علوم افزود: به عنوان مثال در گذشته رشته حقوق با ۱۵ کد رشته وجود داشت، اکنون با يک کد رشته است و اين بدين معني نيست که رشته ها حذف شده، بلکه به معني اين است که گرايش ها حذف شده اند.
شريعتي نياسر افزود: دانشجويان مي توانند با يک کد رشته متمرکز وارد دانشگاه شوند، بعد از يک سال، دو سال تحصيل مي توانند در درون دانشکده، گرايش انتخاب کنند.
وي ادامه داد: بنابراين با اين روش دانشجويان ديگر اين دغدغه را ندارند که از ابتداي ورود به دانشگاه کدام کد رشته را انتخاب کنند و بعد از فارغ التحصيلي نيز اين دغدغه را ندارند که يک گرايش خاص در مدرک آن ها ثبت شده است.
معاون آموزشي وزارت علوم افزود: بنابراين در مدرک دانشجويان گرايش خاصي ثبت نمي شود و زماني که مي خواهند استخدام شوند، فقط ريز نمرات و درس هايي را که گذرانده اند، ارايه کرده و جذب مي شوند.
وي ادامه داد: اين مساله هم براي سرنوشت دانشحويان خوب است و هم از تنوع بي رويه رشته محل و رشته گرايش جلوگيري مي کند و همچنين با اين روش، هم راستا با نظام آموزش جهاني پيش مي رويم.
شريعتي نياسر افزود: در حال حاضر خيلي از کشورهاي پيشرفته طرح لوزي را پياده کرده اند، بدين صورت که در مقطع ليسانس رشته ها بدون گرايش بوده و در مقطع کارشناسي ارشد با گرايش ارايه مي شود و سپس در مقطع دکتري گرايش ها جمع مي شود.