کد مطلب: 226183
11درصد جمعيت کشور فقر غذايي دارند/ چراغ راهنماي تغذيه روي 75 درصد مواد غذايي درج مي‌شود
تاریخ انتشار : 1395/06/14 14:59:27
نمایش : 973
رييس سازمان غذا و دارو گفت: تا پايان شهريور 75 درصد مواد غذايي داراي برچسب چراغ راهنماي تغذيه اي مي شوند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، رسول ديناروند رييس سازمان غذا و دارو در افتتاحيه دومين کنگره بين المللي و چهارمين کنگره ملي تغذيه ايران که صبح امروز در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، با بيان اينکه بر اساس مطالعات انجام شده در ايران حدود 11 درصد جمعيت مشکل تامين غذا دارند، گفت: اين در حالي است که ميانگين کالري دريافتي در جمعيت ايراني 20 درصد بيش از حد مطلوب بوده و آمار اضافه وزن در برخي استان‌ها به 65 درصد نيز مي‌رسد که اين آمار بر اساس ميانگين کشوري 50 درصد است.
 
وي تامين امنيت غذايي بشري را يکي از نگراني‌هاي مهم در گذشته دانست و ادامه داد: هر چند مشکل تغذيه هميشگي است ولي اهميت اين مشکل در کشورهايي مثل ايران که تحت تاثير تغييرات اقليمي مثل کم آبي و مشکلات زيست محيطي هستند بيشتر است. 
 
رييس سازمان غذا و دارو استفاده از سموم، مواد شيميايي،‌ روش‌هاي صنعتي و غيره را در دنياي امروز ناگزير خواند و اظهار کرد: با توجه به افزايش صنعتي شدن، تامين غذا و امنيت غذايي دچار مخاطره شده و علاوه بر آن نيز به دليل بي‌عدالتي‌هاي غذايي در جهان و ايران، محيط زيست و شيوه زندگي افراد نيز با مشکلات جدي مواجه شده است.
 
وي نقش تغذيه در تامين سلامت را بسيار پراهميت دانست و افزود: اهميت تامين غذا و امنيت غذايي  جزو الويت‌هاي نهادهاي بين‌المللي، دولت‌ها و نهادهاي ملي بوده و بر اين اساس مراقبت از تغذيه و شيوه زندگي براي جلوگيري از مشکلات ناشي از آن ضروري است. 
 
وي به وجود ميليون‌ها نفر مبتلا به فقر غذايي در جهان اشاره داشت و گفت: فقر غذايي اين افراد در حالي است که ميلياردها نفر در دنيا مازاد بر نياز خود مصرف غذا و دريافت کالري دارند. 
 
وي با بيان اينکه در بسياري از کشورها پرخوري، دريافت کالري بيش از حد و استفاده از غذاهاي مضر توسعه يافته است بيان کرد: اصلاح  اين وضعيت، همکاري سازمان‌هاي بين المللي WHO و FAO را مي‌طلبد چرا که نگراني اصلي WHO بر محور بيماري‌هاي غير واگير و تغذيه غلط بوده در حالي که فعاليت سازمان FAO در بحث امنيت غذايي براي اصلاح وضعيت تغذيه‌اي نياز به هم گرايي اين دو سازمان است. 
 
ديناروند در ادامه اين همکاري را در سطح ملي نيز ضروري خواند و اظهار کرد: سياست‌هاي تامين غذايي اگر همراه با سياست‌هاي مربوط به سلامتي نباشد قطعا در بلند مدت آسيب‌هاي جدي به مردم وارد مي‌کند. 
 
رييس سازمان غذا و دارو با اشاره به افزايش استفاده از نمک، روغن و شکر در سالهاي گذشته به دليل اختصاص يارانه به اين موارد غذايي، اضافه کرد: متاسفانه برخي از اين سياست ها بدون در نظر گرفتن سلامت و سياست هاي مربوط به آن اجرا شد و آسيب هاي جدي نيز به سلامت جامعه وارد کرد. 
 
وي از بررسي ايمني تغذيه در دو سال اخير خبر داد و تصريح کرد: متاسفانه اين بررسي‌ها در برخي موارد به حدي نامطلوب بود که قابل اطلاع رساني هم نبود.
 
رييس سازمان غذا و دارو در ادامه از تشکيل کميته‌اي در وزارت بهداشت با محوريت سلامت تغذيه‌اي خبر داد و گفت: کاهش مصرف شکر، نمک، چربي يکي از اهداف اصلي ما براي رسيدن به سلامت تغذيه‌اي است چرا که بر اساس آمار بيش از 3 برابر ميانگين جهاني مصرف نمک داريم.
 
ديناروند ادامه داد: در بحث برچسب چراغ راهنماي تغذيه‌اي نيز تا ماه پيش 60 درصد مواد غذايي داراي برچسب شدند و تا پايان شهريور اين رقم به 75 درصد مي‌رسد. 
 
 
وي با اشاره به فعاليت‌هاي مربوط به ممنوعيت تبليغات کالاهاي آسيب رسان و عدم دسترسي راحت مردم به اين کالاها يادآور شد: يکي از نمودهاي اصلي تلاش در جهت سلامت تغذيه‌اي کاهش مصرف مردم از لبنيات پرچرب است که آگاه سازي مردم را مي‌توان از دلايل آن نام برد. 

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html