«بعضي حسن روحاني را براي بالا بردن غيرواقعي انتظارات مردم مقصر ميدانند و عدهاي ديگر، تندروها را که صنايع بزرگ را در دست دارند و خواهان سقوط توافق هستند، عامل مشکلات ميبينند.»
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، وبسايت صداي امريکا (VOA) در گزارشي به نقل از روزنامه امريکايي لس انجلس تايمز نوشت: «هشت ماه پس از لغو تحريم هاي اقتصادي، وعدههاي رئيس جمهور ايران براي ايجاد کار و افزايش درآمدها تحقق نيافته، سرمايهگذاري خارجي کند است و بهاي کالاهاي اساسي همچنان در مسير افزايش قرار دارد. مردم در کوچه و بازار تهران در اين باره حرف ميزنند.»
لس انجلس تايمز در لابلاي اين گزارش با يک خانم حسابدار و همسر برقکارش، يک معلم شاغل، يک معلم بازنشسته، يک توليدکننده کفش و يک جواهرفروش مصاحبه کرده است. فصل مشترک اظهارات همه آنها، ابراز نارضايتي از وضعيت اقتصادي کشور در شرايط پسابرجام است.
بهعنوان نمونه، خانم حسابدار ۲۶ ساله ايراني به خبرنگار لسانجلستايمز گفته: «از زمان برداشته شدن تحريمها اوضاع بدتر شده است. بهاي گوشت و سبزيجات طي دو سال اخير دوبرابر شده است و من و همسر برقکارم به سختي ميتوانيم اجاره آپارتمان کوچکمان در شرق تهران را بپردازيم.»
روزنامه امريکايي ادامه ميدهد: «بسياري امريکا را مقصر ميدانند که تحريمهاي غيرهستهاي را نگاه داشته است. مقامات ايران هم روشن نکردهاند که ميلياردها دلار پول هاي دريافتي صرف چه کارهايي شده است. بعضي تحليلگران معتقدند دولت بخش عمدهاي از اين پولها را براي پرداخت بدهيهايش خصوصا در بخش ساخت و ساز خرج کرده است.
بعضي حسن روحاني را براي بالا بردن غيرواقعي انتظارات مردم مقصر ميدانند و عدهاي ديگر، تندروها را که صنايع بزرگ را در دست دارند و خواهان سقوط توافق هستند، عامل مشکلات ميبينند.
با گذشت زمان، اميدها به ورود کالاهاي امريکايي و اروپايي به بازار ايران کمرنگ مي شود.»
گزارشگر لسانجلستايمز سپس مينويسد: «شايعات از حضور محمود احمدي نژاد -يا يک کانديداي اصولگراي مخالف دوستي با امريکا- در انتخابات رياست جمهوري سال آينده براي به چالش کشيدن روحاني حکايت دارد. گزارشها از حقوق هاي نجومي مقامات ارشد دولتي نيز موجب خشم عمومي شده است. نرخ بيکاري اعلام شده توسط دولت ۱۱ درصد است، اما به باور کارشناسان، نيمي از فارغ التحصيلان دانشگاه بيکار هستند.»
در بخش پاياني اين گزارش ميخوانيم: «تبعات اين وضع بر طبقه متوسط به روشني ديده مي شود. مردم براي پرهيز از پرداختن شهريه باشگاههاي ورزشي، شبها به پارک ميروند و با توجه به گراني مرغ و گوشت، فلافل فروشيها از همه جا سر برآوردهاند.»[!]
