پس از دستگيري 10 تفنگدار آمريکايي در دي ماه گذشته و در حوالي جزيره فارسي از آبهاي سرزميني ايران، هفته گذشته نيز خبري منتشر شد مبني بر آنکه 4 فروند قايق تندرو متعلق به نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در حوالي تنگه هرمز به يک فروند ناو آمريکايي به نام يو اس اس نيتز (USS Nitze) نزديک شدند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، پس از دستگيري 10 تفنگدار آمريکايي در دي ماه گذشته و در حوالي جزيره فارسي از آبهاي سرزميني ايران، هفته گذشته نيز خبري منتشر شد مبني بر آنکه 4 فروند قايق تندرو متعلق به نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در حوالي تنگه هرمز به يک فروند ناو آمريکايي به نام يو اس اس نيتز (USS Nitze) نزديک شدند.
شمار بالاي تقابل ميان نيروهاي ايراني و آمريکايي در خليج فارس
خبرگزاري فاکس نيوز پس از انتشار اين خبر گزارش داد که "طبق اعلام ناوگان پنجم نيروي دريايي آمريکا، بين شناورهاي ايران و آمريکا در سال 2015 مجموعاً 30 مورد تقابل وجود داشته است"؛ موضوعي که با توجه به دستگيري و سپس رهاسازي 10 تفنگدار آمريکايي در سال گذشته، بسيار قابل تامل به نظر مي رسد.
در همين رابطه يک مقام وزارت دفاع آمريکا روز جمعه (5 شهريور) گفته است که درگيريهاي خطرناک بين شناورهاي ايران و آمريکا در خليج فارس در سال 2016 نسبت به زمان مشابه در سال گذشته پنجاه درصد افزايش يافته است.
سناتور ارشد آمريکا خواستار واکنش دولت اوباما به تقابل شناورهاي ايران با آمريکا شد
يک قانونگذار ارشد آمريکايي روز جمعه با اشاره به تقابل شناورهاي ايران و آمريکا در خليج فارس از دولت اين کشور بابت توافق هستهاي با ايران انتقاد کرده و گفته اين حوادث نشان ميدهد روابط تهران و واشنگتن بعد از برجام گرم نشده است.
کلي آيوت، سناتور جمهوريخواه آمريکا و عضو کميته نيروهاي مسلح اين مجلس در بيانيهاي گفت: «عليرغم ضمانتهاي دولت مبني بر اينکه توافق هستهاي بين کشورهاي ما، تهران را به يک شريک جهاني همراستا تبديل خواهد کرد، تعرضهاي مهارنشده و فعاليتهاي مخرب ايران در سراسر خاورميانه رو به افزايش است.»
وي در بخش ديگري از اين بيانيه از دولت باراک اوباما، رئيسجمهوري آمريکا خواسته براي حفظ ايمني نيروهاي آمريکا و متحدان اين کشور در منطقه، گامهايي جدي براي پاسخگو کردن ايران بابت فعاليتهايش بردارد.

واکنش کاخ سفيد به عمليات قايقهاي تندرو ايران در تنگه هرمز
جاش ارنست سخنگوي کاخ سفيد در کنفرانس خبري دو روز پيش خود به مواجهه ناوهاي آمريکايي با قايقهاي تندرو ايران در خليج فارس و تنگه هرمز واکنش نشان داد و در پاسخ به سوال يک خبرنگار در اين مورد گفت که "اقدام قايقهاي ايراني در چندين مواجهه با کشتيهاي آمريکا در خليج (فارس) در هفته جاري، موجب نگراني است و خطرات خطاهاي محاسباتي را افزايش ميدهد".
سخنگوي کاخ سفيد با بيان اينکه رفتار ايراني ها غيرقابل قبول است و (اين اقدام) در منطقهاي متمرکز مانند تنگه هرمز، خطرات مربوط به احتمال خطاي محاسباتي را افزايش ميدهد گفت: "به خاطر همين حرفهايگري بود که از وقوع اتفاقي وخيمتر جلوگيري شد".
ارنست همچنين در اظهار نظري تامل برانگيز، حضور کشتيهاي آمريکايي در آبهاي بينالمللي را همراه با رعايت اصول حرفهاي و مطابق با هنجارهاي بينالمللي توصيف کرد؛ وي در خلال صحبت هاي خود به هيچ وجه از دستگيري و رهاسازي ده تفنگدار آمريکايي در دي ماه سال گذشته صحبت نکرد.
ايران آمريکا را تحقير کرده است
اما پايگاه آمريکايي "يو اس نيوز" روز پنجشنبه (4 شهريور) در مطلبي نوشت که "ايران، آمريکا را در آبهاي آزاد، تحقير کرده است."
اين پايگاه خبري نوشته است که "واشنگتن بنا به دلايل عملي و سياسي از اعتراف به تهديدهاي ايران خودداري ميکند."
هر شناور بيگانهاي وارد آبهاي ما شود به آنها اخطار مي دهيم و اگر تجاوز باشد مقابله ميکنيم
سردار حسين دهقان وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، روز پنجشنبه (4 شهريور) در پاسخ به سئوالي درباره نزديک شدن قايقهاي تندرو ايران به ناو آمريکايي گفته بود: تامين امنيت کشور در دريا و در خليج فارس به عهده واحدهاي دريايي ماست و به طور طبيعي براي نظارت بر تردد و شناروهاي بيگانه اين قايق دائم در حال پايش تحولات هستند و به طور طبيعي اين در آبهاي سرزميني خود ما صورت ميگيرد، اگر هر شناور بيگانهاي وارد آبهاي ما شود به آنها اخطار مي دهيم و اگر تجاوز باشد مقابله ميکنيم.
دولت آمريکا اهميت چنداني براي جان تفنگداران خود قائل نيست
حشمت الله فلاحت پيشه عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار
گروه سياسي خبرگزاري ميزان، اظهار کرد: بعد از دستگيري تفنگداران دريايي آمريکا در آبهاي سرزميني ايران در دي ماه گذشته، نوعي احساس حقارت در آمريکايي ها شکل گرفت و امروز مي بينيم که آنها هر از چندگاهي سعي مي کنند با انجام سلسله مانورهاي نظامي در خليج فارس، اين حقارت را تحت الشعاع قرار دهند و به نيروهاي مستقر خود در اين منطقه به نوعي روحيه تزريق کنند.
وي افزود: جمهوري اسلامي ايران در قبال حريم دريايي، زميني و هوايي خود کاملا حساس است و بايد گفت که در موارد گذشته درگيري ما با ناوهاي آمريکايي، نيروهاي ايراني کاملا به وظيفه خود عمل کردند.
اين عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از صحبت هاي خود بيان کرد: فرضيه ضعيف تر نيز آن است که روند ديپلماتيک شکل گرفته ميان دولت هاي ايران و آمريکا در داخل آمريکا با مخالفت "جريان مقابله نظامي با ايران" روبرو شده و اين مخالفان نيز کساني هستند که در ارتش آمريکا صاحب نقش هستند و سعي شان بر اين است که اقدامات تحريک آميزي در برابر ايران انجام دهند تا فضاي ديپلماتيک شکل گرفته تضعيف شود.
فلاحت پيشه تاکيد کرد: آمريکايي ها بايد بدانند جمهوري اسلامي ايران در دفاع از مرزهاي خود با هيچ کشوري تعارف ندارد و شايد همان تفنگداران آمريکايي که در جزيره فارسي توسط نيروهاي ما دستگير و سپس رها شدند، بسيار شانس آوردند چرا که اگر رافت اسلامي ما نبود حتما تفنگداران آمريکايي در آبهاي سرزميني ما کشته مي شدند.
اين عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه مردم آمريکا بايد بدانند مسئول جان تفنگداران آنها در خليج فارس دولت آمريکا مي باشد خاطرنشان کرد: طبق کنوانسيون هاي بين المللي کشورها حق دارند در قبال آب هاي سرزميني خودشان حساس باشند و تجاوز به آب هاي سرزميني کشورها اجازه شليک گلوله را به کشور ميزبان مي دهد و اگر اتفاقي در اين رابطه ميان آمريکا و ايران رخ دهد، مسئوليت جان تفنگداران آمريکايي بر دوش خود دولت آمريکا خواهد بود.
وي همچنين در پايان اذعان کرد: با شرايط کنوني به نظر مي رسد که دولت آمريکا اهميت چنداني براي جان تفنگداران خود قائل نيست.
منبع:ميزان