در تعطيلات عيد سعيد فطر يک ميليون و ۶۷۰ هزار گردشگر وارد استان شدند که عدم پيشبيني امکانات کافي مشکلاتي را براي آنها فراهم کرده بود.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، ورود بيسابقه مسافران در تعطيلات عيد فطر سبب غافلگيري مسئولان استان شد و با وجود اينکه سالها مسئولان استان در تلاش براي جذب گردشگر و فراهم کردن زيرساختهاي لازم هستند اما ورود اين حجم مسافر و عدم ارائه امکانات مناسب به آنها نشان داد که متأسفانه تاکنون زيرساختهاي لازم فراهم نشده است. پس گردشگر هست اما امکانات نيست.
با حضور در مراکز گردشگري و پارکهايي که براي مسافران در نظر گرفته شده بود گلايهمندي از نبود امکانات در چهره مسافران مشهود بود.
در مصاحبههاي انجام شده با مسافران مشخص شد که نداشتن اطلاعات کافي از مراکز گردشگري و مناطق بکر و ديدني استان، نبود امکانات کافي و عدم رزرو اينترنتي مراکز اقامتي بيشترين مشکلات را براي آنها فراهم کرده است.
امکانات ارائه شده در مراکز تفريحي مناسب نيست
مسافري از کاشان در گفتوگو با تسنيم اظهار داشت: جادهها اصلاً تابلو نداشتند. امکانات در مراکز گردشگري خيلي کم بود. پمپ بنزين خيلي کم بود به صورتيکه 45 دقيقه تا نيم ساعت معطل ميشديم. سرويسهاي بهداشتي اصلاً نبود و يا خيلي کثيف بود.
وي افزود: استان شما از نظر توريستي بسيار عالي و با وجود آب و هواي خوب چيزي از استانهايي نظير اصفهان کم ندارد. ما خودمان درک ميکنيم که کمبود امکانات هست اما خارجيها که نميتوانند اين بينظميها را قبول کنند.
اين مسافر خاطرنشان کرد: در کوهرنگ مکان خاصي براي زدن چادر نبود. براي پايگاههاي اطلاعرساني ميراث فراهنگي هم خيلي جستوجو کرديم اما نديدم.
مسافري از شهر يزد در گفتوگو با تسنيم اظهار داشت: از طرف پارک لاله آمدهايم اما در ورودي شهر پايگاههاي ميراث فرهنگي را مشاهده نکردهايم. در ابتدا به شهرستان کوهرنگ سفر کرديم که چشمه ديمه فاقد سرويسهاي بهداشتي مناسب بود.
مسافري از اصفهان در گفتوگو با تسنيم اظهار داشت: در ابتدا به شهر سامان رفتيم که پل زمانخان خيلي شلوغ بود و امکانات در حد همه مسافران نبود و سرويسهاي بهداشتي نيز بسيار بد بود. چشمه ديمه نيز خيلي شلوغ بود به صورتيکه ما نتوانستيم وارد شويم.
وي افزود: در مسير نيز هيچ امکاناتي براي مسافران پيشبيني نشده بود و پايگاههاي اطلاعرساني ميراث فرهنگي را نيز مشاهده نکرديم و از روي تابلوها آمديم.
مسافري از خوزستان در گفتوگو با تسنيم اظهار داشت: در کوهرنگ با وجود اينکه کارت فرهنگيان داشتيم اما مدرسهها پُر بودند. در هلال احمر به ما چادر دادند که مکاني براي پخت غذا نبود و سرويسهاي بهداشتي اصلاً مناسب نبودند و مشترک هم بودند.
وي افزود: الان هم به دنبال مکان هستيم که اميدوارم به مشکل برخورد نکنيم.
مسافري از اصفهان در گفتوگو با تسنيم اظهار داشت: امروز به استان شما سفر کردهايم که در ابتدا به پيرغار رفتيم که نه تنها خيلي شلوغ بود بلکه برخورد مسئولان مرکز گردشگري خيلي بد و بداخلاق بودند که ما هم ناراحت شديم و برگشتيم. تا شب هم اگر جاي مناسبي پيدا نکرديم برميگرديم.
مسافري از يزد در گفتوگو با تسنيم اظهار داشت: سرويسهاي بهداشتي خيلي بد و در حد صفر بود که در بين راه سرويس بهداشتي نبود. براي کرايه اتاق تماس گرفتيم هر شب 250 تا 300 هزار تومان بود و در صورتيکه خودشان ميگفتند روزهاي معمولي نهايتاً 100 هزار تومان است.
وي افزود: مسيرهاي برگشت هم خيلي شلوغ بود و جادههاي از وضعيت خوبي نيز برخوردار نبودند. براي ورود به پُل زمانخان براي بچههاي بالاي 2 سال 2 هزار تومان ورودي ميگرفتند که براي رفتن کنار آب نيز مجدداً 2 هزار تومان ديگر ميگرفتند.
ورود بيش از يک ميليون و 600 هزار گردشگر به چهارمحال و بختياري
مديرکل ميراث فرهنگي استان چهارمحال و بختياري در گفتوگو با تسنيم اظهار داشت: در تعطيلات عيد سعيد فطر يک ميليون و 670 هزار گردشگر و مسافر از بيش از 100 مرکز گردشگري و مجموعههاي تاريخي و فرهنگي استان بازديد کردند.
وي با بيان اينکه استان با اشغال 100 درصدي اسکان در شهرستانهاي 9 گانه مواجه بود، افزود: بيشتر مسافران از استانهاي اصفهان، خوزستان، يزد و فارس بودند.
بهمن عسگري بيان کرد: در طول تعطيلات نزديک به 260 هزار نفر شب ـ اقامت در واحدهاي اقامتي شامل هتلآپارتمان، مهمانپذيرها، مدارس آموزش و پرورش، خوابگاههاي ادارات و کمپينگها اقامت کردند.
مديرکل ميراث فرهنگي استان چهارمحال و بختياري با بيان اينکه 15 پايگاه اطلاعرساني در ورودي شهرها به مسافران خدمات ارائه ميدادند، گفت: 80 هزار اغلام تبليغاتي شامل نقشه، کتابچه اطلاعات ضروري و بروشور در اختيار مسافران قرار گرفت و 750 مترمربع بنرهاي اطلاعرساني نيز در سطح استان نصب شد.
واگذاري پُل زمانخان به بخش خصوصي
وي در پاسخ به پرسش درباره وضعيت پُل زمانخان بيان کرد: پُل زمانخان از سوي شهرداري سامان به بخش خصوصي واگذار شده که تحت نظارت ما نيست.
عسگري در پاسخ به پرسش درباره کمبود امکانات گفت: اين حجم مسافر 2 برابر جمعيت استان است و استان اصلاً ظرفيت گنجايش اين حجم مسافر را نداشته است.
مديرکل ميراث فرهنگي استان چهارمحال و بختياري در پاسخ به پرسش درباره وضعيت اجاره بهاي اقامتگاهها بيان کرد: تنها به 66 خانه مسافر اجازه فعاليت داده شده که اجاره بهاي آنها از شبي 70 تا 500 هزار تومان است و ساير مکانها از لحاظ امنيتي تأييد نميشود و در ضمن اينکه مسافران بايد قبل از مسافرت اقدام به رزور اينترتي کنند تا جلوي مشکلات اينچنين را بگيرند.
افزايش تردد در محورهاي استان/کاهش سرعت غيرمجاز
مديرکل حمل و نقل چهارمحال و بختياري در گفتوگو با تسنيم اظهار داشت: در طول تعطيلات عيد فطر 1156 سفر درون استاني انجام که 9538 مسافر جابهجا شدند.
وي با اشاره به تعداد سفرهاي بروناستاني افزود: 647 سفر بروناستاني انجام و 7744 مسافر جابهجا شدند.
منوچهر سلمانزاده خاطرنشان کرد: در طول تعطيلات 999 هزار و 817 تردد رفت و برگشت وسيله نقليه ثبت شده که بيشترين ميزان تردد در محور شهرکرد ـ سورشجان با 48 هزار و 752 تردد در مسير رفت و در مسير برگشت در همين محور 52 هزار و 149 تردد مسيله نقليه ثبت شده است.
مديرکل حمل و نقل چهارمحال و بختياري با اشاره به ثبت سرعت غيرمجاز در اين تعطيلات گفت: بيشترين ميزان تخلف سرعت غيرمجاز در محور شهرکرد ـ فرخشهر 7906 مورد و در مسير برگشت فرخشهر ـ شهرکرد 12 هزار و 305 مورد سرعت غيرمجاز وسايل نقليه ثبت شده است.
سلمانزاده خاطرنشان کرد: در سال گذشته بيشترين ميزان سرعت غيرمجاز در محور بروجن ـ گندمان 11 هزار و 583 مورد و در مسير برگشت گندمان ـ بروجن 10 هزار و 342 مورد ثبت شده که نشان از کاهش تخلف سرعت غيرمجاز دارد.
منبع:تسنيم