پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 204464
کري: کل جهان عرب يک ژنرال سليماني ندارد
تاریخ انتشار : 1394/12/15 13:31:47
نمایش : 1383
پنجمين قسمت برنامه تلوزيوني ۱۸۰ درجه با موضوع « آينده رابطه ايران و عربستان» جمعه شب از شبکه افق به روي آنتن رفت. در اين برنامه صادق خرازي، حسين شيخ السلام، مسعود اسدالهي و عليرضا مير يوسفي درباره آينده رابطه ايران و عربستان بحث و گفت‌وگو کردند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، پنجمين قسمت برنامه تلوزيوني 180 درجه با موضوع « آينده رابطه ايران و عربستان» جمعه شب از شبکه افق به روي آنتن رفت. در اين برنامه صادق خرازي، حسين شيخ السلام، مسعود اسدالهي و عليرضا مير يوسفي پيرامون رابطه و تنش‌هاي پيش آمده و آينده رابطه ايران و عربستان سعودي بحث و گفت‌وگو کردند.

 

آنچه مي خوانيد خلاصه اي از اين ميز گرد است:

آنچه مي خوانيد خلاصه اي از اين ميز گرد است:

 

صادق خرازي:

- عربستان در حال حاضر در وضعيت بسيار بدي در جهان قرار دارد.

- تصويب برجام ستون فقرات لابي قدرتمند عرب را شکاند و از سوي ديگر شکست داعش در الرمادي و شکست هاي پي در پي در سوريه، از بين رفتن عقبه داعش در بمباران جنگنده هاي روسي ناکامي ائتلاف عرب ها براي جنگ در يمن و شکست مذاکرات در باره سوريه ضربه هاي سنگيني به عربستان وارد کرده است.

- دهمين موشک نيروهاي انصار الله به ناوهاي عربستان سعودي باعث شد تا فرمانده نيروي دريايي آمريکا اعتراف کند بخش زيادي از توان دريايي عربستان از بين رفته است.

- چرا بايد رئيس جمهور سابق کشور ما با زن و بچه و همراهانش چهار با به عربستان سعودي سفر کند در حالي که مقامات سعودي حتي يک بار هم به ايران نيامدند. اين جزء اشتباهات استراتژيک ما بود.

- متانتي در سياست خارجه آقاي ظريف وجود دارد که قابل تحسين است. ظريف تا زماني که مقامات عربستاني به ايران نيامدند به عربستان نرفت.

- وقتي امارات متحده عربي نقش اول تحريم کالاي ايران را ايفا و با ناموس ايران تجارت مي‌کند و به فرانسه و اسرائيل اجازه داده تا هزاران افسر اطلاعاتي آنها در دبي و ابوظبي ايستگاه اطلاعاتي بزنند، چرا بايد رئيس جمهور ما به اين کشور سفر مي کند؟

- چندي پيش ديداري با يوسف بن علوي وزير خاجه عمان داشتم و او تعريف کرد «در يکي از جلساتي که با وزيران خارجه  منطقه و وزير خارجه مصر و اردن و جان کري وزير امور خارجه آمريکا داشتيم، همه از آمريکا انتقاد کردند که شما با دشمن ما و کسي که به طور استراتژيک ما را مهار کرده و امروز همه ما تحت نفوذ جهان ايراني هستيم مماشات کرده و مذاکره مي‌کنيد. شما به جاي اينکه تحريم‌ها عليه ايران را بيشتر کنيد با دشمن ما مماشات مي‌کنيد. کري هم مشغول توضيح دادن بود که وزير خارجه امارات با گستاخي از صحبت‌هاي کري انتقاد کرده و جان کري پوشه‌اي که در دست داشت را روي ميز کوبيد گفت و کل جهان عرب يک "ژنرال سليماني" براي مبارزه با تروريست‌ها ندارد. 11 سپتامبر از داخل عربستان و پاکستان و کشورهاي عربي شما طراحي شد و يک ايراني در پشت هيچ حرکت تروريستي وجود نداشته است. در حالي که سيستم هاي امنيتي شما در کنار گروه هاي تروريستي که بوجود آورديد قرار دارند.»

جان کري پوشه‌اي که در دست داشت را روي ميز کوبيد گفت و کل جهان عرب يک "ژنرال سليماني" براي مبارزه با تروريست‌ها ندارد.

 

- در عين حال که از حمله به سفارت عربستان در کشورمان ضربه خورديم اما دستگاه ديپلماسي ما بايد دو مسئله را همزمان پيش ببرد. يکي منافع ملي ايران و يکي هم ايجاد امنيت منطقه اي که بايد با کار مشترک جمعي با کشورهاي عضو کنفرانس اسلامي ايجاد شود.

شيخ الاسلام:

- از اول انقلاب تا به امروز عربستاني ها به انحاء مختلف با ما جنگيدند و تا به الان پيروز اين صحنه نبرد ايران بوده است.

-  تا قبل از انقلاب ايران و عربستان يک ارباب به نام آمريکا داشتند و براي به دست آوردن دل اين ارباب ميان عربستان و شاه ايران رقابت بود. بعد از انقلاب ايران در جبهه ضد انقلاب و ضد طاغوت قرار گرفت اما عربستان در همان جبهه باقي مانده است.

- سياست هاي عربستان احمقانه و شاه محور است؛ اين سياست ها حتي در راستاي حفظ منافع ملي اش هم نيست. بلکه تنها براي حفظ شاه عربستان است.

- برخي معتقدند وليعهد دوم جنگ يمن را با هدف سرکوب مخالفت هاي داخلي آغاز کرده است.

- ايران دوستانش را مي تواند انتخاب کند اما همسايگانش به او تحميل شدند. عربستان يک ديوانه اي است که شاهنشاهي اداره مي شود و مشکلات زيادي دارد.

- عربستان با دو چيز ايران يعني اسلام و جمهوريت مشکل دارند. براي عربستان سم است که ايران انتخابات برگزار مي کند. دموکراسي نوپا در عراق و راه حل سياسي در سوريه براي عربستان يک سم است.

- پنج موضوع مشترک با عربستان داريم که با همه اين شرايط بايد مديريت شود.  يکي حج است که تعطيل بردار نيست. دوم امنيت منطقه که هر آتشي در منطقه به ضرر همه کشورها است. سوم مسئله نفت که ثروت همه ما است. چهارم مسئله فلسطين که براي ما حياتي است و پنجم هم موضوع وحدت جهان اسلام که بايد در رابطه ما و عربستان مديريت شود.

- اسدالهي:

- سعود الفيصل بيش از 30  سال وزير خارجه عربستان بود و در سي امين سالگرد وزيرخارجه بودنش جمله مهمي گفت که « در اين سي سال يک روز آب خوش از گلويم پايين نرفته است و همه اش براي ما بحران بوده است.»

- تا قبل از انقلاب، سعودي ها با شيعيان مشکلي نداشتند اما بعد از انقلاب گفتمان آنها تغيير کرد و ايراني ها را رافضي و شيعيان را کافر خواندند.

- در دولت هاي آقاي هاشمي و خاتمي تنش زدايي در روابط ايران و عربستان پيش آمد و اوج آن در پيمان امنيتي ميان وزارت کشور ايران و عربستان بود.

- سقوط صدام براي عربستان سنگين تمام شد. صدام مدعي بود من ديواره شرقي جهان عرب و جهان اهل سنت هستم و به نيابت از جهان عرب با فارس هاي مجوس مقابله مي کنم! وقتي صدام سرنگون شد از ديد عربستان اين ديواره شرقي فرو ريخت و ايران نفوذ پيدا کرد.

- بعد از سقوط صدام برخي معارضان عراقي که 20 سال در ايران بودند به کشورشان بازگشتند و به قدرت رسيدند؛ اين موضوع براي عربستان قابل تحمل نبود.

ميريوسفي:

- اينکه امروز خيلي از کشورهاي منطقه و جهان از بزرگي و قدرت ايران هراس دارند به خاطر سياست بلند مدت و استراتژي ايران در منطقه و جهان است.

- براي درک سياست هايي که امروز عربستان سعودي در قبال ايران و منطقه در پيش گرفته بايد با ذربين از 25انويه 2011 تا آوريل 2011 را روز به روز بررسي کرد.

- ما با کشوري مواجه هستيم که باخت هاي استراتژيک را پشت سر هم براي خود مي آورد. در چنين شرايطي چه شما به عربستان پاسخ دهيد يا ندهيد فرقي نمي‌کند. اگر پاسخ چنين کشوري را بدهيم عربستان با فرافکني مشکلات داخلي اش را به حاشيه مي برد.

منبع:تسنيم

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html