مديرکل آموزش و مشارکتهاي مردمي محيطزيست گفت: بحرانهاي که در تالابهاي کشور ايجاد شده به دليل احداث سدهاي بيش از حد مجاز است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرگزاري تسنيم از شهرکرد، محمد درويش پيش از ظهر امروز در نخستين نشست کودک و طبيعت با بيان اينکه مهمترين عامل توليد ريزگردها کشورهاي عراق و سوريه هستند اظهار داشت: توليد ريزگردها در عراق و سوريه به دليل آبدزدي ترکيه بود که حقآبه دجله و فرات را از 750 مترمکعب در ثانيه به 250 متر مکعب در ثانيه کاهش داده است.
وي افزود: همکاري برخي مقامات عراق و سوريه با ترکيه چشمههاي توليد گرد و خاک در اين کشورها را به بيش از 3 الي 4 هزار درصد افزايش داده است.
مديرکل آموزش و مشارکتهاي مردمي محيطزيست با بيان اينکه کشور ما هم آرام آرام درگير ريزگردها ميشود بيان کرد: ما در بالادست حوزههاي آبخيز را بارگذاري کردهايم و اين بارگذاريها متناسب با توانمندي اکولوژي آن حوزه آبخيزداري نيست به همدليل کشور دچار ريزگردها شده است.
درويش خاطر نشان کرد: بارگذاريها سبب ميشود تا حقآبه پايين دست را در نظر نگيريم و بحراني در زاينده رود ايجاد شود.
وي گفت: چشمههاي توليد گرد و غبار در چشمههاي دشت سهرين، بختگان، تشک، کنجان، مهالو، منطقه فاو، بهمنشير، اروندکنار، هندي جان و غرب کرخه به شدت افزايش يافته و اين به دليل سدسازي بيش از حد مجاز است.
مديرکل آموزش و مشارکتهاي مردمي محيطزيست با بيان اينکه در حال حاضر درياچه اروميه به يک چشمه گرد و غبار تبديل شده است تصريح کرد: اين به دليل وجود 72 سد و 70 چاه غيرمجاز است که يک پهنه 500 هزار هکتاري به بزرگترين چشمه توليد گرد و غبار تبديل شده است.
درويش با اشاره به اينکه روش مالچ پاشي منسوخ شده است ادامه داد: روش مالچپاشي روش منسوخ شدهاي است چرا که علاوهبر هزينه بر بودن آن سبب تخريب محيطزيست ميشود.
وي بيان کرد: در حال حاضر از روش خاکپوشهاي بيولوژي که اثر تخريبي ندارد استفاده ميشود.
مديرکل آموزش و مشارکتهاي مردمي محيطزيست خاطر نشان کرد: در روش خاکپوشي ميتوانيم از تغيير کاربري اراضي جلوگيري و رويشگاه اصلي جنگلهاي خود را حفظ کنيم.
درويش با بيان اينکه منطقه زاگرس در 10 سال گذشته بيش از 18 ميليون درخت را از دست داده است گفت: ما به جاي آن که در اطراف شهرهاي مرکزي و بياباني درخت بکاريم بهتر است جنگلهاي زاگرس که پتانسيل احيا بدون آبياري را دارند احيا کنيم.