کارشناس مسئول بيماريهاي غيرواگير دانشگاه علومپزشکي شهرکرد گفت: ۸۸ درصد مردم کمتر از مقدار مطلوب، ميوه و سبزي مصرف ميکنند که چهارمحال و بختياري در کشور رتبه نخست را دارد.

به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، محمود شجاعي کارشناس مسئول بيماريهاي غيرواگير دانشگاه علومپزشکي شهرکرد در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار ج
هانبين نيوز گفت: در بررسيهاي صورت گرفته با روشهاي مطالعاتي وزارت بهداشت جهاني در ايران، ۸۸ درصد مردم کمتر از مقدار مطلوب، ميوه و سبزي مصرف ميکنند که چهارمحال و بختياري در کشور رتبه نخست دارد.
وي مصرف استاندارد ميوه و سبزي در روز براي هر فرد را ۴۰۰ گرم دانست و افزود: اين مقدار در اين استان به کمتر از ۵۰ گرم براي هر نفر در روز ميرسد و خطري بزرگ براي مردم و ساکنان چهارمحال و بختياري محسوب ميشود.
شجاعي مصرف ۲ تا ۳ واحد ميوه و ۲ تا ۴ واحد سبزي در روز را الزامي دانست و گفت: استفاده از ميوه و سبزي در کنار ورزش و عدم استعمال دخانيات ۸۰ درصد بيماريهايي چون سکته قلبي، ديابت نوع ۲ و فشار خون بالا را کاهش داده و ۳۰ تا ۴۰ درصد از برخي سرطانهاي دستگاه گوارش و کبد چرب را کاهش ميدهد.
وي از اجراي برنامههاي مداخلهاي در شش ماهه دوم سال جاري خبر داد و تصريح کرد: کمپينهايي با شعار "با مصرف ۵ بار ميوه و سبزي در روز قلبي سالم داشته باشيم" در بين گروههاي هدف توزيع و برنامههاي آموزشي براي دانشآموزان ابتدايي و راهنمايي و کارکنان ادارات در حال اجرا است.
وي خاطرنشان کرد: تاکنون پمفلتها و پوسترهاي زيادي در ميان جامعه هدف توزيع شده و با آموزشهاي صورت گرفته انتظار ميرود بتوانيم ۸۰ درصد از فراگيران را به سمت مصرف ۵ واحد ميوه و سبزي در برنامه روزانه غذاييشان سوق دهيم.
کارشناس مسئول بيماريهاي غيرواگير دانشگاه علومپزشکي شهرکرد از برگزاري دو کمپين در سال آينده خبر داد و افزود: در شش ماهه نخست سال آينده کمپين ورزش و تحرک جسماني و در شش ماهه دوم عدم استعمال دخانيات به کمپين سالجاري افزوده خواهد شد تا بتوانيم ميوه و سبزي را در سبد غذايي مردم استان قرارداده و از ابتلا به بسياري از بيماريهاي غير واگير جلوگيري کنيم.
شجاعي به عدم کاشت و برداشت سبزي در استان اشاره کرد و تصريح کرد: اگر طرح باغچه سبز با همکاري جهاد کشاورزي راه اندازي شود موجب مي شود ميوه و سبزي راحت تر در دسترس مردم قرار گرفته و روستاهاي استان به دليل فراهم نبودن زيرساختهاي لازم براي تهيه سبزي بتوانند به راحتي سبزي و ميوه را در سبد غذايي خود قرار دهند.
وي ايجاد باغچه خانگي و آموزشهاي لازم براي احداث اين نوع باغچهها را امري مهم دانست و افزود: اگر جهاد کشاورزي با برگزاري دورههاي آموزشي بتواند باغچههاي خانگي را به مردم آموزش دهد تا بتوانند به راحتي سبزي مورد نياز خود را کاشت و برداشت کنند اين آمار به راحتي بهبود يافته و بسياري از بيماريهاي غيرواگير و سرطانها را در استان کاهش ميدهد.