پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 193993
عراقچي:صهيونيستها به دنبال ايجاد مانع در اجراي برجام است
تاریخ انتشار : 1394/10/12 09:56:19
نمایش : 1021
رئيس ستاد پيگيري اجراي برجام با بيان اينکه آزمايش‌هاي موشکي ايران به هيچ عنوان نقض برجام نيست، گفت: لابي صهيونيستي در کنگره آمريکا به شدت به دنبال ايجاد مانع در اجراي برجام است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار،پيامدها و خصومت پسابرجامي آمريکا امشب 10 دي در برنامه گفت‌وگوي ويژه خبري با حضور «سيد عباس عراقچي» رئيس ستاد پيگيري اجراي برجام، «فؤاد ايزدي» کارشناس مسائل سياسي و «حميدرضا آصفي» سخنگوي اسبق وزارت امور خارجه مورد بحث و بررسي قرار گرفت.

عراقچي رئيس ستاد پيگيري اجراي برجام در ابتدا در پاسخ سؤال اول مجري برنامه پيرامون خصومت‌هاي پسابرجامي آمريکا، گفت: نامه اخير رئيس‌جمهور درباره صنعت موشکي کشورمان به وزير دفاع، يکي از مهم‌ترين موضوعات دو سه سال گذشته به حساب مي‌آيد.

وي با اشاره به جدا کردن کامل موضوع موشک‌ها و سيستم‌هاي دفاعي ايران از بحث مذاکرات هسته‌اي، افزود: طرف مقابل نبايد به هيچ وجه وارد مسائل موشکي دفاعي جمهوري اسلامي ايران شود.

*برنامه موشکي ايران قابل مصالحه و مذاکره نيست

رئيس ستاد پيگيري اجراي برجام با بيان اين که در برجام اشاره به بحث موشکي نشده است، خاطرنشان کرد: بحث سيستم‌هاي دفاعي و موشکي جمهوري اسلامي ايران قابل مذاکره و مصالحه نبوده و نيست.

عراقچي ادامه داد: نامه رئيس‌جمهور تاکيد بر اين که است که موضوع برنامه موشکي ايران قابل مصالحه و مذاکره نيست.

*آزمايش‌هاي موشکي ايران به هيچ عنوان نقض برجام نيست

وي با اشاره به آزمايش موشک عماد در راستاي برنامه‌هاي دفاعي کشور تصريح کرد: آزمايش‌هاي موشکي ايران به هيچ عنوان نقض برجام نيست.

رئيس ستاد پيگيري اجراي برجام با اشاره به اين که آمريکا و کشورهاي اروپايي در راستاي آزمايش موشکي ايران اعلام کردند که نقض برجام صورت نگرفته است افزود: اروپايي‌ها و غربي‌ها بر اين تفکيک نيز اظهار داشتند.

عراقچي با اشاره به اينکه قطعنامه تا زماني که به روز اجرايي شدن نرسد 6 قطعنامه گذشته هنوز معتبر است لذا اميدواريم ظرف کمتر از دو هفته آينده قطعنامه‌هاي گذشته لغو شود.

وي با اشاره به اين که قطعنامه 1929 هنوز حاکم است و اعتبار دارد افزود: آمريکايي‌ها در صدد هستند تا به بهانه نقض قطعنامه برخي دست اندرکاران آزمايش موشکي را در ليست تحريم قرار دهند به گونه‌اي که قرار بود ظرف روز گذشته آن عده در ليست تحريم قرار بگيرند.

رئيس ستاد پيگيري اجراي برجام با بيان اين که آمريکا در حال بررسي است تا 11 شخص حقيقي و حقوقي سه شرکت و 8 نفر را که در برنامه موشکي ايران همکاري مي‌کردند را در ليست تحريم قرار دهد.

عراقچي با تاکيد بر اين که بين بحث برجام و آزمايش‌هاي موشکي تفاوت است اظهار داشت: حساب برنامه‌هاي موشکي ما از برجام جدا است.

وي با تاکيد بر اين که به برنامه موشکي خود بدون هر گونه تزلزل ادامه خواهيم داد گفت: نامه رئيس‌جمهور تاکيد بر اين بود که موضوع برنامه دفاعي ما قابل مذاکره نيست و اگر آمريکا دست  تحريم بزند پاسخ قاطع جمهوري اسلامي ايران پيشبرد هر چه سريع تر برنامه موشکي و گسترش آن خواهد بود.

رئيس ستاد پيگيري اجراي برجام با بيان اين که برنامه  موشکي ما در ابعاد خود پيشرفت خواهد کرد افزود: در پاسخ به آمريکايي‌ها با شتاب به جلو پيش خواهيم رفت.

عراقچي افزود: ديدگاه ما در اين رابطه کاملاً روشن است و به مقامات آمريکايي و 1+5 ديدگاه‌هايمان را منعکس کرده‌ايم که بحث موشک از برجام جدا است و تزلزلي دراين‌باره نخواهيم داشت.

وي افزود: امروز وزارت امور خارجه آمريکا اعلام کرد که در حال بررسي اين موضوع است.

*نامه رئيس‌جمهور به وزير دفاع بر محور  بدبيني نسبت به خصومت‌هاي آمريکا نوشته شده است

رئيس ستاد پيگيري اجراي برجام با تاکيد بر اين که ما همواره با بدبيني مذاکره کرديم و در تعاملاتمان نيز با بدبيني با آمريکايي‌ها برخورد مي‌کنيم و هر گونه تدابيري که اتخاذ مي‌شود مبتني بر همين بدبيني است گفت: اتفاقاً نامه رئيس‌جمهور بر اساس همين بدبيني و نگراني نسبت به رفتارهاي خصومت‌آميز آمريکايي‌ها طراحي شده و دستوراتي که ايشان دادند مبني بر اين است که اگر آن‌ها بخواهند چنين خبطي انجام دهند برخورد ما يک برخورد قاطع و محکم خواهد بود.

*مذاکرات هسته‌اي به معناي خاتمه دادن به سياست‌هاي خصمانه آمريکا ضد ايران نيست

عراقچي در پاسخ به اين سؤال که آيا رويکرد  خصمانه آمريکايي‌ها بلافاصله بعد از خروج اورانيوم از کشور معناي خاصي دارد گفت: برداشت مي‌شود نيروهايي در آمريکا به دنبال برهم زدن برجام هستند، اين‌ها در طول يکي دو سال گذشته تمام تلاش خود را به خرج دادند که جلوي مذاکرات را بگيرند يا مذاکرات موفق نشود و بعد از اتمام مذاکرات نيز سعي کردند که برجام نتواند از سطح کنگره عبور کند و پس از آن هم به روش هاي مختلف سعي کردند به اجراي موفق برجام خدشه وارد کنند.

وي اضافه کرد: اين نيروها و لابي‌هاي مختلف و در رأس آن‌ها لابي صهيونيستي و برخي ديگر از منطقه در اين حرکت‌ها نقش دارند و تمام تلاش خود را در کنگره کردند که موانع متعددي را بر سر راه اجراي برجام ايجاد کنند.

رئيس ستاد پيگيري اجراي برجام بيان داشت: البته سياست‌هاي خصمانه آمريکا را نبايد به مدت چندماهه اخير محدود کرد و اين سياست‌ها، سياست‌هايي است که در طول سي و چند سال گذشته ادامه داشته و ما هر روز با سياست‌هاي خصمانه آمريکا مواجه بوديم و بر اين اساس نيز بارها عرض کرديم که مذاکرات هسته‌اي به معناي خاتمه دادن به خصومت‌هاي آمريکا عليه ايران نيست بلکه ما به دنبال مديريت يکي از مواردي هستيم که بين ما و شوراي امنيت، آمريکا و اروپا وجود دارد و آن هم بحث هسته‌اي است و بر اين اساس نيز فقط در موضوع هسته‌اي مذاکره کرديم.

*لابي صهيونيستي در کنگره آمريکا به شدت به دنبال ايجاد مانع در اجراي برجام است

عراقچي خاطر نشان کرد: بر اساس موضوع هسته‌اي و رسيدن به توافق  در موضوع هسته‌اي اصلاً به معناي اين  است که سياست‌هاي خصمانه آمريکا عليه ايران خاتمه پيدا کرده بود بلکه اين سياست‌ها ادامه‌دارد و ادامه هم خواهد داشت و عواملي هم در اين بين هستند که مي‌خواهند از اين فضا استفاده کنند و جلوي اجراي موفق برجام را بگيرند و اجازه ندهد که ايران بتواند از منابع اجراي برجام منتفع شود و بر اين اساس نيز ما نبايد اجازه بدهيم برخي لابي‌هاي مختلف در کنگره آمريکا و متصل به رژيم صهيونيستي براي ما دستور کار مشخص کنند که چگونه حرکت کنيم.

*تصور اينکه بعد از مذاکرات هسته‌اي آمريکايي‌ها با ما رفيق خواهند شد اميد واهي و اشتباه است

در ادامه اين بخش وي همچنين در پاسخ به اين سؤال که چرا بعد از اجراي برجام ما شاهد ادامه برخوردارهاي خصمانه آمريکا هستيم گفت: هيچ کس نبايد توقع داشته باشد که خصومت آمريکا نسبت به جمهوري اسلامي ايران خاتمه پيدا کرده باشد، تا وقتي که جمهوري اسلامي ايران، جمهوري اسلامي ايران است و تا وقتي که در مقابل سلطه‌جويي هاي آمريکا در منطقه و در سطح بين‌المللي ايستادگي مي‌کند و تا وقتي که به دنبال اهداف و اصول انقلاب اسلامي است اين خصومت‌ها  از طرف رژيم آمريکا ادامه پيدا خواهد کرد و کسي نبايد اين اميد را داشته باشد که مذاکرات هسته‌اي و يا توافق بر سر موضوعات هسته‌اي به سياست‌هاي خصمانه آمريکا خاتمه بدهد، اصلاً چنين هدفي از ابتدا در کار نبوده و نه ما اصولاً به دنبال آن بوديم و نه اين هدف قابل رسيدن است بنابراين اين تصور که بعضي‌ها اميد دارند بعد از مذاکرات هسته‌اي آمريکايي‌ها با ما رفيق خواهند شد اميد واهي و اشتباه است.

رئيس ستاد پيگيري اجراي برجام ادامه داد: از ابتدا که ما مذاکره را شروع کرديم عنوان کرديم که خصومت‌ها ادامه پيدا خواهد کرد و اين مذاکرات به معناي ايجاد رابطه بين ايران و آمريکا و به معناي خاتمه يافتن خصومت‌ها و درگيري‌ها به معناي رضايت دادن ايران به سياست‌هاي سلطه آمريکا و يا رضايت دادن آن‌ها به اصول و اهداف انقلاب اسلامي نيست  بلکه کماکان مسير چالش بين ايران و آمريکا ادامه پيدا خواهد کرد.

عراقچي اظهار داشت: البته يکي از موضوعات به عنوان موضوعي که فقط موضوع ايران و آمريکا نيست بلکه مرتبط با شوراي امنيت و اروپايي‌ها نيز اين موضوع را ما در قالب يک حرکت  چندجانبه بين‌المللي و با مشارکت چين، روسيه، اروپا و آمريکا مديريت مي‌کنيم تا به يک راه‌حلي برسيم که مطلوب جامعه بين‌المللي باشد، بنابراين انتظار را بايد داشت که سياست‌هاي خصمانه آمريکا ادامه پيدا خواهد کرد و به همين دليل هم است که رئيس‌جمهور قاطعانه به وزير دفاع دستور دادند که اگر آن‌ها در جهت محروم کردن ايران از حق مشروع خود براي دفاع از خود بخواهند خللي ايجاد کنند ما برنامه موشکي خود را با شتاب بيشتري نسبت به گذشته ادامه خواهيم داد.

*آمريکا سعي دارد اهرم‌هاي قدرت جمهوري اسلامي ايران را يکي پس از ديگري از دست ما بگيرد

در ادامه گفتگوي ويژه خبري امشب فؤاد ايزدي کارشناس مسائل سياسي نيز در پاسخ به اين سؤال که آمريکايي به دنبال چه هستند گفت: آمريکايي‌ها ليستي از اهرم‌هاي قدرت جمهوري اسلامي ايران تهيه کردند که در انگليس قدرت هسته‌اي ايران، قدرت منطقه‌اي ايران، قدرت تسليحاتي و موشکي ايران و قدرت ايران در مديريت مباحث داخلي خود وجود دارد و هدف آمريکا اين است که اين اهرم‌هاي قدرت را يکي‌يکي از دست ما بگيرند و خيال مي‌کنند در حوزه هسته‌اي با برجام موفق بودند و هم اکنون به سراغ موارد ديگري از جمله مباحث تسليحاتي و موشکي رفتند.

وي يادآور شد: اخيراً گزارشي طي ده روز پيش منتشر کردند و در آن اعلام کردند که هر موشکي در ايران که به برد بيش از 30 کيلومتر داشته باشد موشک بال استيک تلقي مي‌شود که بر اين اساس اکثريت موشک‌هاي ما اين خاصيت را دارند و اگر قرار باشد ما به صحبت‌هاي طرف مقابلمان گوش کنيم در عمل نبايد توانمندي موشکي داشته باشيم  و اين حرف غيرمنطقي است که طرف مقابل مي‌زند که ما هر هفته شما را تهديد به حمله نظامي مي‌کنيم و شما نيز در حوزه دفاع از خود نبايد کاري کنيد.

اين کارشناس مسائل سياسي همچنين اظهار داشت: تفکيک اين موضوع که در آمريکا يک عده مخالف برجام هستند و يک عده موافق آن هستند و اين که خواهيم اين تصور را ايجاد کنيم که آن‌هايي که مخالف برجام هستند آدم‌هاي بد هستند و اوباما و کري در دار و دسته آدم‌هاي خوب قرار دارند تصوير جنايت‌هاي آمريکا،قوه مجريه آمريکا و شخص آقاي اوباما است چرا که در مورد اخيراً موشکي وزارت خزانه‌داري آمريکا که وزير آن توسط رئيس‌جمهور تعيين مي‌شود و بدون دستور او وزير نمي‌تواند کاري انجام دهد باني اين کار است و اين داستان ربطي به کنگره ندارد ضمن اين که در بحث تغيير قانون ويزا نيز اولين مجموعه‌اي که از اين بحث حمايت کرد آقاي اوباما بوده است.

در ادامه گفت‌وگوي ويژه خبري حميدرضا آصفي سخنگوي اسبق وزارت امور خارجه کشورمان نيز که در تماس تلفني در گفتگوي امشب مشارکت کرد در پاسخ به اين سؤال که آيا تحريم‌هايي بر مبناي بندهايي که در قطعنامه 2231 شوراي امنيت آمده از سوي آمريکا طراحي مي‌شود گفت: دوستان ما در وزارت خارجه در مذاکرات به روشني اين موضوع را براي طرف آمريکايي تبيين کردند که موضوع موشکي مرتبط با توان دفاعي جمهوري اسلامي ايران است و موضوع مقوله امنيت ملي کشور است و ارتباطي با برجام ندارد و در طول مذاکرات نيز ما از اين مبدأ حرکت کرديم که کار درستي بود ولي اين که آمريکايي‌ها حالا اين مسائل را مطرح مي‌کنند ريشه در خصلت زشت آمريکا در دبه کردن موضوعات دارد.

وي با بيان اين که بحث موشکي هيچ ارتباطي به برجام ندارد گفت: ما از ابتداي انقلاب تا به امروز هيچ حرکتي را از سوي آمريکا نديديم که ما را اميدوار کند تا از بدبيني نسبت به آمريکا دست برداريم و به نظرم اتفاقي که در آمريکا افتاده است و در آينده هم ادامه خواهد داشت ادامه‌دار خواهد بود و بر اين اساس‌نامه رئيس‌جمهور به موقع بود و ما بايد به آمريکايي‌ها هشدار لازم را مي‌داديم و برايشان به روشني مشخص مي‌کرديم که موضوعات را جا به جا نکنند.

سخنگوي اسبق وزارت امور خارجه همچنين در خصوص نامه آقاي کري و اين که آيا نامه وي ضمانت اجرايي دارد نيز اظهار داشت: بنده معتقدم که دولت آمريکا قصد اجراي برجام را دارد و تلاش مي‌کند و هر لحظه ممکن است مقررات دست و پا گير برجام که توسط کنگره وضع شده است را دور بزند اما اين موضوع به لحاظ رواني اثر خود را در شهروندان اروپايي مي‌گذارد اما آن چه که به ما به عنوان جمهوري اسلامي ايران برمي‌گردد اين است که محکم با اين اقدامات برخورد کنيم و براي آمريکايي روشن سازيم که نمي‌توانند با الفاظ و قانون بازي کنند.

*دولت بايد بر اساس مصوبه مجلس تا تعيين تکليف قوانين نقض برجام از خارج کردن اورانيوم از کشور صبر مي‌کرد

در ادامه اين بحث فؤاد ايزدي کارشناس مسائل سياسي کشورمان نيز با بيان اين که ما در خصوص لغو برجام مصوبه مجلس شوراي اسلامي و نامه رهبري را داريم اظهار داشت: بر اساس مصوبه مجلس دولت موظف است که هر گونه پايبندي طرف مقابل در زمينه لغو موثر تحريم‌ها يا بازگرداندن تحريم‌هاي لغو شده و وضع تحريم‌هاي ديگر را رصد کند و اقدامات مناسب را انجام داده و همکاري داوطلبانه را متوقف سازد لذا بر اين اساس زماني که ما اين دست اقدامات را از طرف مقابل مشاهده مي‌کنيم بايد دولت قانون را بر اساس مصوبه مجلس اجرا مي‌کرد و عنوان مي‌کرد که ما عجله‌اي براي خارج کردن اورانيوم نداريم و اورانيوم را از کشور خارج نخواهيم کرد تا تکليف  قوانين نقض برجام مشخص شود.

در ادامه اظهارات ايزدي‌ريا، آصفي نيز در همين باره اظهار داشت: نبايد به گونه‌اي عمل کنيم که طرف مقابل احساس کند که ما نياز داريم و از طرف ديگر نيز نبايد به گونه عمل کنيم که آن‌ها بتوانند اين مانور را بدهند که ايران زير برجام زده است لذا عرض بنده اين است که تمامي اقدامات ما بايد همان‌گونه که مقام معظم رهبري نيز تاکيد کردند به تدريج صورت گيرد و از طرف ديگر هم نبايد به گونه‌اي عمل کنيم که تا کساني که مخالف برجام هستند ايران را مقصر جلوه دهند.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html