پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 183557
آيت الله آملي لاريجاني در جمع مسئولان قضايي:
تفاهم برجام معقول بود اما افتخاري هم ندارد/اظهارات رئيس جمهور خلاف واقع و توهين به دستگاه قضا بود/ چرا به جاي همدلي حاشيه ايجاد مي کنند؟
تاریخ انتشار : 1394/08/19 08:59:57
نمایش : 947
رئيس قوه قضاييه با اشاره به اظهارات رئيس جمهور مبني بر اين که برجام افتخار ملي است، گفت: در اين تفاهم چيزهاي بسياري داده ايم و چيزهاي بسياري هم تحصيل کرده ايم. در مجموع به نظر مي رسد تفاهم قابل قبولي است اما با وجود امتيازات بسياري که داده ايم، چه افتخاري وجود دارد؟

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا به نقل از اداره کل روابط عمومي قوه قضاييه، آيت الله آملي لاريجاني در جلسه امروز مسئولان عالي قضايي با تسليت شهادت امام سجاد(ع) به برپايي نمايشگاه مطبوعات اشاره کرد و با تاکيد بر نقش اساسي و بي بديل رسانه ها در اطلاع رساني شفاف، ارتقا سطح آگاهي هاي عمومي و ترويج اخلاق حسنه در جامعه گفت: همواره از مطبوعات و رسانه ها خواسته ايم که با توجه به نقش مهمي که دارند به قوه قضاييه کمک کنند و البته با توجه به اين نقش حساس بايد از هر جهتي مورد حمايت قرار گيرند تا بتوانند نقش خود را در پيشگيري از انواع مفاسد ايفا کنند.

رعايت اخلاق نقد و موازين قانوني از سوي مطبوعات

رئيس قوه قضاييه تاکيد کرد: به قضات محترم نيز همواره يادآور شده ايم که در رسيدگي هاي خود به پرونده هاي مطبوعاتي، به نقش و جايگاه اطلاع رساني، بازدارندگي وآگاهي بخشي مطبوعات توجه داشته باشند.

آيت الله آملي لاريجاني با يادآوري اين نکته که ايفاي نقش و رسالت مطبوعاتي بايد «همراه با اخلاق نقد و موازين اخلاقي و قانوني» صورت گيرد افزود: نمي توان به بهانه و ادعاي نقد توهين کرد و يا افترا بست و کارهاي خلاف امنيت کشور انجام داد.

رئيس دستگاه قضا تصريح کرد: متأسفانه بعضي رسانه ها به تشويش افکار عمومي دامن مي زنند و بر اين اساس دستگاه قضايي موظف است در عين حمايت از مطبوعات، از بروز جرايم پيشگيري کند و قابل قبول نيست که رسانه ها به جاي ايفاي نقش آگاهي بخشي و ارتقاي سطح جامعه و ترويج اخلاقيات با گرفتن پول و برخلاف امنيت کشور براي اجانب کار کنند.

آيت الله آملي لاريجاني گفت: در ساليان گذشته بحثي درباره مصونيت نمايندگان مجلس مطرح شد که به موجب آن برخي معتقد بودند نمايندگان اگر مطالبي خلاف واقع عنوان کردند که مصداق توهين  و افترا بود؛ مصون هستند که البته شوراي نگهبان به صراحت آن را رد کرد.

رئيس قوه قضاييه تاکيد کرد: به طريق اولي اين موضوع درباره مطبوعات هم صدق مي کند؛ البته تشخيص اين مسائل با قاضي است؛ بنابراين کساني که خارج از رسيدگي به پرونده هستند حق ورود ندارند.

آگاهي به قانون شرط اعمال شديدترين مجازات

آيت الله آملي لاريجاني با تاکيد بر اينکه دستگاه قضايي با صلابت و اقتدار به انجام وظايف خود مي پردازد و هيچ گونه ضعف و خوفي از فشارها به خود راه نمي دهد خطاب به قضات گفت: بسياري از اهالي مطبوعات و رسانه ها ممکن است نسبت به قانون و عبور از خطوط قرمز آگاهي نداشته باشند و بي توجهي کنند بنابراين به قضات محترم توصيه مکرر کرده ايم که شديدترين مجازاتها را براي کساني که بدون آگاهي به قانون از خطوط قرمز عبور کرده اند اعمال نکنند و با اين ملاحظه،  در مجازاتهاي مقرر تخفيف لازم  را بدهند.

رئيس قوه قضاييه در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به هجمه هاي صورت گرفته عليه قوه قضاييه در آستانه برگزاري انتخابات و با تاکيد بر اينکه روند دستگاه قضايي رعايت قانون و مصالح کشور براساس نص قانون اساسي است افزود: اين گونه فشارها و هجمه ها در مباحثي مانند حقوق بشر نبايد تاثيري در کار ما بگذارد که البته نمي گذارد و صحبت ما با مطبوعات و مسئولان کشور اين است که به قوه قضاييه که رکن نظام است کمک کنند و بدانند که بخش قابل توجهي از امنيت کشور به خاطر صلابت و اقتدار قوه قضاييه در کنار ساير ارکان است.

پرهيز از اختلاف افکني

رئيس دستگاه قضا سپس به سخنان ديروز رئيس جمهور در مراسم افتتاح نمايشگاه مطبوعات اشاره کرد و گفت: تا به امروز از هر گونه سخنان تنش آفرين و اختلاف انگيز که به نفع و مصلحت کشور و حفظ همدلي، اخوت و همکاري نيست؛ اجتناب کرده ام و از اين پس نيز همين گونه خواهد بود منتها از اين جهت که رئيس جمهور محترم گفتند باب نقد در کشور باز است و به «النصيحته لائمه المسلمين» تمسک جستند و اينکه حتي به حاکم مسلمين هم مي توان نقد کرد، بنابراين طبعا به مقامات پايين تر هم مي توان نقد کرد؛ چند نکته را از باب نصح مطرح مي کنم.

آيت الله آملي لاريجاني با تصريح بر اينکه «نبايد نسبت به قوه قضاييه جفا کرد» افزود: همه مي دانند که همواره از دولت حمايت کرده ام؛ بعد از اين هم حمايت خواهم کرد چرا که معتقدم بايد با همدلي حرکت کنيم، مردم از ما حل مشکلات را مي خواهند نه اينکه هر روز حاشيه اي ايجاد کنيم و مشکلي بر مشکلات بيفزاييم.

رئيس دستگاه قضا تاکيد کرد: رئيس جمهور محترم دو سه عبارت را به کار بردند از جمله اينکه قوه قضاييه بايد مأمن جامعه باشد و اگر نمک سالم باشد، هر چيزي اشکال داشته باشد مي توان جلوي آن را گرفت اما اگر نمک فاسد شود کار بسيار سخت مي شود، بايد پرسيد مقصود از اين جملات شرطي چيست آن هم در حالي که اين جملات در مورد قوه مجريه هم کاربرد دارد و مي توان گفت اگر قوه مجريه فاسد شود، اگر دولت فاسد شود و اگر رئيس جمهور فاسد شود کار سخت مي شود.

آيت الله آملي لاريجاني اظهار کرد: اگر مقصود اين است که القا کنيم قوه قضاييه اين طور شده است که افترا است و اگر غير از آن باشد اهانت است، چرا بايد دستگاهي را که مشغول خدمت به مردم است و با وجود تنگناهاي شديد و مشکلات متعدد بودجه و امکانات، در طول سال 15 ميليون پرونده را رسيدگي مي کند مورد عتاب و خطاب وهن آميز قرار دهيم و مستمسکي براي بدخواهان.

رئيس قوه قضاييه اين بخش از سخنان رئيس جمهور را که «از طريق برخي روزنامه ها مي توان فهميد که فردا چه کسي دستگير مي شود» نادرست و خلاف واقع و توهين به دستگاه قضايي دانست و گفت: چرا با سخناني که به قول طلبه ها از سنخ تناقض صدر و ذيل است به حرف هاي خلاف واقع دامن مي زنيم و اين طور القا مي کنيم که روزنامه خاصي طوري بر قوه قضاييه سيطره دارد که امروز مي گويد و فردا فردي دستگير مي شود، اينها سخنان خلافي است که هيچ گاه انتظار بيان آن را از مسئولين مطلع نظام نداريم. البته ممکن است روزنامه اي تخلف کند و از اطلاعات خود به نحو نادرست استفاده کند، اين ربطي به دستگاه قضايي ندارد.

تحمل نقد مخالفان برجام

آيت الله آملي لاريجاني در ادامه به موضوع برجام و برخي نقدهاي افراطي و در کنار آن تحمل نکردن برخي نقدهاي سازنده و درست اشاره کرد و گفت: واقعا برخي منتقدان برجام بي انصافي کردند و حرف هاي بسيار افراطي و خلاف واقع زدند که حتي به نظر بنده برخي از آنها جرم بود و گمان ندارم اينها عده چنداني باشند و در مقابل اين گروه منتقدان عاقل، متدين و اهل فني قرار دارند که به جاي جاي اين تفاهم منتقد هستند. بنده در طول مدت مذاکرات، همواره از تيم مذاکره کننده و دولت محترم حمايت کردم و اکنون هم چنين است. تيم مذاکره کننده افراد متديني بوده اند، با تلاش شبانه روزي کاري را به جلو برده اند که آسان نبود و لذا حاصل کار آنان سزاوار هر گونه تقدير و تشکر است. تفاهم برجام، کاري عاقلانه و تدبيري معقول بود. اما دليلي وجود ندارد که اين مسئله ملازمه اي با افتخار ملي بودن داشته باشد. لااقل براي بنده روشن نيست که آيا واقعا نتايج برجام افتخار آميز است ما در اين تفاهم چيزهاي بسياري داده ايم و چيزهاي بسياري هم تحصيل کرده ايم در مجموع به نظر مي رسد تفاهم قابل قبولي است. اما با وجود امتيازات بسياري که داده ايم، چه افتخاري وجود دارد؟

رئيس دستگاه قضا با اشاره به اينکه در مسئله برجام با توجه به مجموعه مقدورات و شرايط، کاري عقلاني صورت گرفت که اشکالي هم ندارد و ما امتيازاتي داديم و امتيازاتي هم گرفتيم تصريح کرد: مسئله اساسي اين است که اختلاف نظر بر سر اين مسائل طبيعي است و نبايد با لحني سخن گفته شود که مخالفين، جرياني برخلاف مردم هستند و برخلاف مردم سخن مي گويند.

آيت الله آملي لاريجاني افزود: اميدوارم حرف هاي مطرح شده درباره اميد واعتدال را همچنان دنبال کنيد نه اينکه کساني را که حق مدارانه دفاع و نقد مي کنند زير سوال ببريم.

جلوگيري از ورود افراد مشکوک الاعتبار به مجلس

رئيس قوه قضاييه در پايان سخنان خود به موضوع انتخابات و وظايف دستگاههاي مختلف از جمله قوه قضاييه در اين خصوص اشاره کرد و با اعلام اينکه دستگاه قضايي بر حسب وظايف، کميته هايي را براي انجام وظايف مربوطه در انتخابات تشکيل داده و مي دهد گفت: اين سخن که گفته شده است «همه بايد بتوانند افراد موردنظر خود را در ليست هاي انتخاباتي ببينند» سخن مقبولي نيست.

رئيس دستگاه قضا تاکيد کرد: هر کشوري ضابطه و قانون خود را دارد و بايد ديد براساس آن قوانين و ضوابط افراد شرايط لازم را دارند يا خير و اين شدني نيست که افراد غير واجد صلاحيت يا مشکوک الصلاحيت وارد صحنه انتخابات شوند و شوراي محترم نگهبان هم تاييد کند و ما نيز نبايد در مسير انتخابات سخناني مطرح کنيم که توقعات  غيرقانوني را بالا ببرد و موجب شود که برخي ها بگويند آنقدر کانديدا معرفي مي کنيم که شوراي نگهبان نتواند در مقابل آن بايستد.

آيت الله آملي لاريجاني با اشاره به اينکه «اتفاقا شوراي نگهبان بايد قاطعانه بايستد و هر کسي که شرايطش را ندارد رد کند» گفت: شوراي نگهبان قطعا در راه انجام وظايف قانوني و شرعي خود خواهد ايستاد و فرقي نمي کند که چه اندازه غيرواجد صلاحيت باشند: چه دو هزار نفر و چه ده هزار نفر طبيعي است که اگر واجد شرايط نباشند رد مي شوند تا افرادي نتوانند مهندسي کنند و بگويند اينقدر آدم مي فرستيم که شوراي نگهبان جرات نداشته باشد آنها را رد کند.

رئيس قوه قضاييه با ابراز اميدواري نسبت به برگزاري انتخاباتي سالم و پرشور افزود: البته روشن است در اين راه بايد حقوق مردم و کانديداهاي واجد شرايط رعايت شود.

در جلسه امروز مسئولان عالي قضايي مسئولان هيئت هاي اعزامي به شهرستانهاي استان مازندران گزارش هاي مبسوط خود را ارائه کردند و جمع بندي سفر هيئت عالي قضايي به استان مازندران صورت گرفت.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html