|
کد مطلب: 183520
بحث رآکتور اراک با دستور رهبري تمام شد
تاریخ انتشار : 1394/08/17 14:54:27 نمایش : 993
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه بحث رآکتور اراک با دستور رهبري تمام شد، گفت که از اين پس بايد به دنبال اجراي صحيح برجام باشيم.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي امروز يکشنبه ۱۷ آبان ماه در جلسه شوراي اداري استان البرز با حضور نمايندگان اين استان، استاندار، امام جمعه و ديگر مسئولان البرز اظهار داشت: برخي مسائل استان البرز اختصاصي است ولي برخي مسائل ديگر نيز مشکلات ساير استانها است، گرچه ممکن است اين استان از نظر مهاجرت پذيري و رشد جمعيت شرايط متفاوتي داشته باشد.
وي اضافه کرد: ممکن است اين استان به جهت تازه تاسيس بودن و شرايط سرمايه گذاري مشکلاتي داشته باشد ولي کليت مشکلات ممکن است در همه استانها و شهرها وجود داشته باشد. بايد براي مشکلات مذکور فکر کرد و برنامهريزي داشت.
رئيس مجلس شوراي اسلامي همچنين تصريح کرد: بايد در برنامه ششم و بودجه سال آينده تدابيري در جهت حل اين مشکلات انديشيد تا يک گام به سمت جلو در مباحث اقتصادي برداريم. ولي بايد در اين بين بايد توجه داشته باشيم که برنامهريزيها بايد در تراز برنامه هاي مشخص و تبيين شده باشند.
لاريجاني در ادامه با بيان اينکه بايد بر روي مسائل فکر شود که باري از دوش کشور برداشته و کار شهرداريها را روان تر کند، اضافه کرد: در اين ميان بايد به شهرداريها کمک کنيم همچنين فضاي فشار بر بودجه دولتي را کاهش دهيم.
وي در ادامه خاطرنشان کرد: شرايط کلانشهرها نسبت به شهرهاي خرد متفاوت است. در زمينه پيشنهاداتي که از سوي ادارات جهت اموال غير منقول دستگاهها و استفاده در زمينه خصوصي مجلس مخالف نيست.
رئيس مجلس شوراي اسلامي همچنين به چند موضوع کلي در بخش اقتصاد کشور نيز اشاره کرد و متذکر شد: ما در چند سال اخير دوره نسبتا سختي را سپري کردهايم. فشارهاي مختلفي از جمله تحريمهاي بينالمللي که مانند سنگي در کارها بود بر ما وارد شد. به ويژه تحريمهاي بانکي که کار را براي صنعتگران مشکل کرده بود. البته سوء مديريت فشار بيشتري نسبت به تحريمها در بخش اقتصاد بر ما تحميل کرد.
وي در ادامه مطلب فوق تاکيد کرد که اگر در برخي زمينه ها مديريت صحيح صورت ميگرفت بسياري از مشکلات در کشور به وجود نميآمد اينکه برخي دستگاه ها بدهيهاي زيادي به بخش خصوصي دارند ربطي به بودجه دولت ندارد.
لاريجاني با اشاره به بدهي ۳۰ هزار ميليارد توماني به بخش خصوصي افزود: ما بايد کمک کنيم بخش خصوصي رشد کند. اغلب اين سوء مديريتها است که باعث شده است بخش خصوصي طلبکار شود.
رئيس قوه مقننه در ادامه سهم سوء مديريت در بخش اقتصاد کشور را بيشتر از تحريمهاي دائم خواند و اظهار داشت: اين سوء مديريتها و تحريمها با يکديگر تجميع شده و نتيجه آن ايجاد فشار، تحريم و تورم در کشور بود. همچنين سبب شد آباداني کشور کند و نرخ رشد کشور در يک دوره منفي شود. گرچه اکنون هم مشکلاتي وجود دارد اما همين مسئله مايه اقتصادي کشور را تضعيف کرد.
لاريجاني همچنين ابراز اميدواري کرد: اميدواريم بعد از توافق هستهاي کشورهاي ديگر درست و عاقلانه عمل کرده تا شرايط کشور براي ما در زمينه هاي مختلف به ويژه اقتصادي فراهم شود.
وي تحريمها را به سنگي در رودخانه تشبيه کرد که اگر آبي در آن نباشد سنگ مانع مشکل سازي نخواهد بود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه همين مطلب يادآور شد: سوالي مطرح شده است اين است که آيا وضعيت اقتصادي کشور در حال حاضر اين گونه است؟ و آيا رودخانه اقتصادي کشور به همين شکل است.
وي در ادامه به لزوم فعال شدن حرکت اقتصادي کشور در جهت خروج از رکود و فعال شدن بخش هاي اقتصادي را مورد تاکيد قرار داد.
لاريجاني با اشاره به بيانات رهبر معظم انقلاب مبني بر حرکت اقتصادي در کشور خاطرنشان کرد: اينکه ايشان حرکت اقتصادي در کشور را توسط مردم مانند مجاهدت خواندند مطلب بسيار مهمي است که بايد به آن توجه ويژهاي شود.
وي همچنين تاکيد کرد: رسوبات تب گرايي در قبل از انقلاب ته نشين شده است و اکنون نيز در حال ادامه است. آباداني در کشور بدون حضور مردم و بخش خصوصي امکان پذير نيست. ادارات بايد در خدمت مردم باشند تا اقتصاد کشور رشد پيدا کند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: مجلس چند قانون براي خروج از رکود و مجوز کسب و کار تصويب کرده ولي اين کافي نيست بلکه بايد به مرحله اجرا برسند.
لاريجاني همچنين عنوان کرد: هنگامي که پروژهها را به بخشهاي خصوصي واگذار نميکنيم نيمه تمام خواهند ماند. بگذاريم تا اين پروژهها به بخش خصوصي واگذار شده تا تکميل و انجام شوند. ما از هر امکاني براي اينکه کارها را به مردم واگذار کنيم بايد استفاده کنيم.
وي در ادامه تاکيد کرد که بعيد مي دانم وضعيت اقتصادي کشور تا يک سال آينده تغيير اساسي داشته باشد. بايد تغيير رويکرد در اين ميان صورت گيرد. ما با اين ساختار نميتوانيم به حفظ جهش ۸ درصدي در کشور داشته باشيم اين جهش با کمک مردم به وجود مي آيد.
لاريجاني در ادامه اين مطلب خاطرنشان کرد: ما بايد تلاش کنيم بخش هاي مختلف را به مردم واگذار کرده و از هر زمينهاي که ميشود از بخش خصوصي براي انجام پروژه ها استفاده کنيم.
وي با اشاره به ۸۰۰ هزار ميليارد تومان نقدينگي در کشور عنوان کرد: ما بايد با يک شناخت وسيع از شرايط به سمتي برويم که از ظرفيتهاي موجود استفاده شود تا آباداني کشور يک حرکت جهشدار داشته باشد.
لاريجاني همچنين فضاهاي بودجه جاري کشور را مورد ارزيابي قرار داد و عنوان کرد که اين فضاها نيازمند هم راي بودن دولت و مجلس است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي يک اشکال بزرگ در ساختار بودجه کشور را فربه بودن سيستم اجرايي کشور عنوان کرد و گفت که در سطح ملي و استاني بايد ياد بگيريم که اداره کشور را ارزان کنيم ولي در حال حاضر داريم اين اداره را گران ميکنيم که اين عقلاني نبوده و به ضرر کشور است.
رئيس قوه مقننه در ادامه ضمن توصيه به همدلي و همفکري در مجلس و دولت تاکيد کرد که اين گونه گران اداره کردن ها دودش به چشم مردم ميرود. بايد بدون رودربايستي با مردم صحبت کرد همچنين سيستم دولتي بايد چابک و سبک شود.
لاريجاني با طرح اين سوال که آيا لازم است گاهي تا اين حد سرمايهگذاري شود تاکيد کرد: بايد اجازه دهيم امکانات به سمت توليد و آباداني کشور پيش برود نقص کشور ما در بخش اقتصاد بسيار زياد است. اگر چه در بحث استراتژي کشور در منطقه خوب عمل کردهايم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي همچنين يادآور شد: نقش ايران در سال هاي اخير در بحرانهاي منطقه بسيار تاثيرگذار بوده است. جايگاه ايران در منطقه را همه تائيد ميکنند.
لاريجاني ادامه داد: در صحنه بين المللي همين که ماجراي هسته اي به نحو عقلايي حل شد نکته مثبتي است گرچه در اين ميان منتقداني هم وجود داشت که نظر آنها محترم است ولي پشت اين حل هستهاي ساعتها فکر و تلاش بوده است. آقاياني که در جريان مذاکرات بودند قبل، حين و بعد از مذاکرات همواره مشورت داشتند لذا گامهاي پختهاي در زمينه هسته اي و روند مذاکرات برداشته شد که در مجموع ايران دانش حل صلح آميز هسته اي را دارد.
وي متذکر شد که تحريم ها حل ميشود گرچه ممکن است طرف مقابل شيطنتهايي داشته باشد که قطعا جوابش را خواهد ديد.
لاريجاني تاکيد کرد: رشد اقتصادي کشور آسيب ديده و مشکلات اساسي داريم در حوزه اقتصاد موضوع را بايد جدي گرفت تا موتور توليد کشور راه نيفتد وضعيت اقتصاد در کشور همين گونه است.
مرجع : خبرگزاري فارس
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|