انتخابات ترکيه در حالي پايان يافته که نتايج اوليه شمارش آرا از پيشتازي حزب عدالت و توسعه حکايت دارد و با اين نتايج اين حزب ميتواند به تنهايي دولت تشکيل دهد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ با پايان يافتن انتخابات پارلماني در ترکيه شمارش آرا آغاز شده است.
نتايج انتخابات ترکيه بعد از شمارش 99 درصد آرا به شرح ذيل است:
حزب حاکم: 49.5
حزب جمهوريخواه خلق: 25.3
حزب دموکراتيک خلق: 10.3
حزب حرکت ملي: 12
به گزارش خبرگزاري رويترز، يک عضو ارشد حزب دموکراتيک خلقها(HDP ) نتايج آرا را نااميدکننده خواندنده اما ابراز اميدواري کرد که اين حزب حامي کردها بتواند با کسب 10 درصد آرا به پارلمان راه يابد.
به گزارش اين خبرگزاري انگليسي، يک مقام ارشد حزب جمهوريخواه خلق با اشاره به نتايج اوليه انتخابات ترکيه، هرگونه ائتلاف اين حزب با حزب عدالت و توسعه را منتفي دانسته است.
خبرگزاري فرانسه در حالي که شمارش آرا ادامه دارد، از درگيريهايي در شهر کردنشين «دياربکر» خبر داده است. اين خبرگزاري به جزئيات بيشتري از اين خبر اشاره نکرد.
رويترز به نقل از شاهدان عيني گزارش داده که نيروهاي امنيتي ترکيه به معترضان سنگپراکن در دياربکر گاز اشک آور شليک کردند.
از سوي ديگر خبرگزاريهاي فرانسه و روداو گزارش دادند که حزب دموکراتيک خلقها وابسته به کردهاي ترکيه توانست با مجموع 4943597 راي بار ديگر ضمن کسب حداقل 10 درصد آرا حضور خود در پارلمان آينده اين کشور را تضمين کند.
برخي منابع خبري در ترکيه خبر ميدهند «دولت باغچلي» رهبر حزب حرکت ملي (MHP) به دليل نتايج ضعيف در انتخابات درصدد استعفا از رياست اين حزب است.
همچنين رسانهها خبر دادند «احمد داود اغلو» نخستوزير کنوني و رهبر حزب حاکم عدالت و توسعه در اولين واکنش به نتايج انتخابت، خدا را شکر کرده است و توئيت کرده است: «الحمدالله».
نخستوزير ترکيه همچنين نتايج انتخابات ترکيه را «يک پيروزي براي دموکراسي» توصيف کرد و همچنين پيروزي حزب عدالت و توسعه را در اين انتخابات اعلام کرد.
به گزارش «ديلي صباح»، هواداران حزب عدالت و توسعه با تجمع در ستادهاي مرکزي اين حزب درصدد برگزاري جشن پيروزي در انتخابات هستند.
اين انتخابات پس از آن برگزار ميشود که در انتخابات 7 ژوئن گذشته، حزب حاکم عدالت و توسعه، اکثريت مطلق خود را در پارلمان از دست داد و به همين دليل از تشکيل دولت بازماند. اين حزب در رايزنيهاي مستمر با ساير احزاب پيروز نيز نتوانست، اعتماد آنها را براي همپيماني جلب کند لذا دولت ائتلافي نيز تشکيل نشد و تنها راه موجود، برگزاري مجدد انتخابات بود.
حزب عدالت و توسعه در انتخابات قبلي با 258 کرسي از 550 کرسي پارلماني در صدر قرار گرفت اما نتوانست حدنصاب لازم را براي تشکيل دولت به تنهايي کسب کند. طبق قوانين ترکيه حزب پيروز در صورتي که بتواند اکثريت کرسيهاي مجلس را (بيش از ٢٧٥کرسي) به دست بياورد ميتواند به تنهايي دولت تشکيل دهد.
در انتخابات قبلي(انتخابات 7 ژوئن) حزب جمهوريخواه خلق با 132 کرسي در رتبه دوم، حزب حرکت ملي با 81 کرسي در رتبه سوم و حزب دموکراتيک خلقها با 79 کرسي در رتبه چهارم قرار گرفته بود.
بر اساس گزارش خبرگزاري «آناتولي»، 54 ميليون و 49 هزار و 940 نفر براي شرکت در اين انتخابات، واجد شرايطند اما 75 ميليون و 288 هزار و 955 برگه رأي براي رايگيري در داخل و خارج از کشور تهيه شده است. در اين انتخابات نيز مانند انتخابات 7 ژوئن گذشته، نامزدهاي مستقل يا وابسته به احزاب مختلف براي کسب يکي از 550 کرسي پارلمان ترکيه با يکديگر رقابت ميکنند.