پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 183408
در انتخابات آتي نوه خميني شرکت مي کند!
تاریخ انتشار : 1394/08/09 09:56:44
نمایش : 1446
مسئول اسبق سياست خارجي اتحاديه اروپا گفت: قرار است در انتخابات آتي مجلس خبرگان، حسن خميني نوه خميني بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران نيز شرکت کند. حسن خميني فردي است که در انتخابات رياست جمهوري از حسن روحاني حمايت کرده است. اينکه چنين فردي در مجلس خبرگان حضور پيدا کند، بسيار حائز اهميت است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، خاوير سولانا که پيش از کاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه بود، اکنون عضو مؤسسه بروکينگز است. وي ضمن سخنراني در اين مؤسسه گفت: اکنون که مذاکرات هسته‌اي به نتيجه رسيده، اين سؤال مطرح است که در حال حاضر در ايران اوضاع به چه صورت است. بايد ديد در داخل اين کشور چه اتفاقهايي در حال رخ دادن است؟ به نظر من، اتفاق عجيبي که در حال رخ دادن است،

به مسائل سياسي داخل ايران مربوط مي‌شود. همانطور که مي‌دانيد روحاني رئيس جمهور حمايت همه بخش‌هاي نظام را براي توافق هسته‌اي نداشت. اما حفظ نظام، هزينه دارد و هزينه‌اي که نظام ايران مي‌پردازد، رسيدن به توافق با جامعه بين‌المللي بوده است بطوري که براساس آن بتواند به صورت خاص، از تحريم‌هايي خلاص شود که مشکلات زيادي را در مسير توسعه اقتصادي ايران بوجود آورده است.

اگر به فضاي سياسي داخلي ايران در فضاي امروزي نگاه کنيم به بسياري از تنشها و اختلافها بين حسن روحاني و سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ايران پي مي‌بريم. نحوه بحث درباره برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در مجلس ايران مصداق آشکار اين مسئله است. درست است که برجام در مجلس ايران با آراي زيادي به تصويب رسيد اما بحث‌هايي که در اين خصوص در مجلس ايران مطرح شد، بسيار جدي و شديد بود.

سولانا افزود: «در اين ميان بايد به انتخابات مجلس ايران نيز توجه داشت که قرار است در ماه فوريه (اسفند ماه) برگزار شود. اين انتخابات نشان خواهد داد که مردم ايران درباره توافق هسته‌اي چه نظري دارند و آيا از روند حرکت حسن روحاني و دولت او در زمينه توافق هسته‌اي و برداشته شدن تحريم‌ها حمايت مي‌کنند يا خير. بي‌ترديد روند برداشته شدن تحريم‌ها بر فضاي سياسي داخلي ايران و فضاي انتخابات اين کشور و نوع نگاه مردم به انتخابات تأثير خواهد گذاشت.

اگر برداشته شدن تحريم‌ها به سرعت اتفاق بيفتد، اقتصاد ايران به اندازه‌اي در مدتي کوتاه رشد خواهد داشت که در فضاي انتخابات مجلس به نفع طرفداران توافق هسته‌اي تمام شود. اما اگر اين اتفاق به سرعت رخ ندهد و تحريم‌ها به سرعت برداشته نشود، تأثير آن بر انتخابات ايران محسوس خواهد بود، زيرا مردم ايران در فضاي انتظار براي رفع تحريم‌ها، در فضاي انتخابات ظاهر خواهند شد. بنابراين، اين مسئله بسيار حائز اهميت است.

نکته ديگري که درباره انتخابات ايران بسيار اهميت دارد به وجود نهادي بسيار پيچيده به نام شوراي نگهبان مربوط مي‌شود. شوراي نگهبان نهادي است که صلاحيت نامزدهاي انتخابات مجلس و انتخابات رياست جمهوري را بررسي مي‌کند. اين نهاد، صلاحيت نامزدهاي انتخابات مجلس را براي ماه فوريه نيز بررسي خواهد کرد. در اين ميان بايد به انتخابات مجلس خبرگان رهبري نيز توجه داشت قرار است در ماه فوريه برگزار شود. اين انتخابات نيز بسيار مهم است.

نکته جالب توجه اينکه قرار است در انتخابات آتي مجلس خبرگان، حسن خميني نوه خميني بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران نيز شرکت کند. حسن خميني فردي است که در انتخابات رياست جمهوري از حسن روحاني حمايت کرده است. اينکه چنين فردي در مجلس خبرگان حضور پيدا کند، بسيار حائز اهميت است.

اين سخنان سولانا در حالي است که ظريف سال گذشته در شوراي روابط خارجي آمريکا گفته بود ۱۶ ماه ديگر انتخابات در ايران برگزار مي‌شود و مردم فرصت خواهند داشت با توجه به نتايج مذاکرات تصميم بگيرند. يک سال بعد (امسال) جان کري در همان شورا گفت نگران سرنوشت روحاني و ظريف در انتخابات پارلماني است چرا که آنها براي مذاکرات هزينه زيادي کرده‌اند.

خاوير سولانا در نشست مؤسسه بروکينگز همچنين گفته است تحول ديگري که در عرصه داخلي ايران رخ مي‌دهد و به موازات حل و فصل مسئله هسته‌اي ايران حائز اهميت است، آزمايشهاي موشکي و توان موشکي اين کشور است. سرعت گسترش توان موشکي ايران بويژه در ماههاي اخير بسيار اهميت دارد.

گسترش توانمندي‌ها و قابليتهاي موشکي ايران و رسيدن به توانمندي پرتاب موشک که در آينده به دست خواهد آورد بسيار حائز اهميت است. ايران توانسته است توانمندي موشکي خودش را بسيار افزايش بدهد، دقت موشکهاي ايران و ظرفيت و توان ليزري ايران نيز بسيار ارتقاء پيدا کرده است. ما بايد توجه به اين مسئله و رشد اين فناوري را همچنان در دستور کار خود داشته باشيم، زيرا براساس قطعنامه‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد، انجام چنين فعاليتهايي محل سؤال است. اگر ايران به اين فعاليت‌ها ادامه بدهد، مشخص نيست که چه وضعي پيش خواهد آمد.

يادآور مي‌شود سولانا اولين مذاکره کننده اروپايي با حسن روحاني در مذاکرات هسته‌اي ۱۲ سال پيش بود.


مرجع : روزنامه کيهان
 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html