پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 183159
بذرپاش:حق نداريم حقيقت را به مردم نگوييم
تاریخ انتشار : 1394/07/13 09:32:18
نمایش : 1571
مهرداد بذرپاش معتقد است حق نداريم حقيقت را درباره توافق به مردم نگوييم و غلامرضا تاجگردون تاکيد مي‌کند که براي خروج از شرايط فعلي نکات مثبت برجام ديده شود.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، مهرداد بذرپاش نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي يکشنبه در برنامه گفت‌وگوي ويژه خبري شبکه دو سيما، با اشاره به تشکيل کميسيون برجام، گفت: طبق آيين‌نامه داخلي مجلس مي‌تواند در موارد مهم تشکيل کميسيون ويژه دهد و کميسيون برجام دومين کميسيون ويژه اين مجلس بود.

وي از ۱۷۰ ساعت جلسه کاري کميسيون ويژه بررسي برجام سخن گفت و با اشاره به اينکه ۵۰ جلسه آن با دعوت از ميهماناني از جمله تيم مذاکره‌کننده هسته‌اي از مسئول تا معاونان، وزارت اطلاعات، سازمان انرژي اتمي و اساتيد حقوق دانشگاه‌ها تشکيل شد، اظهار داشت: خود اعضاي کميسيون هم با همفکري يکديگر در جلسات ديگر به تدوين گزارش پرداختند.

بذرپاش به ۵ محور گزارش کميسيون ويژه برجام اشاره کرد و گفت:‌ اين ۵ سرفصل در ۵ کميته تخصصي بررسي شد.

وي با يادآوري اينکه مجلس مدتها در جريان برجام قرار نداشت، اضافه کرد:‌ در مدت فعاليت کميسيون برجام به طور گسترده‌اي از ميهمانان متخصص دعوت به عمل آمد و حتي در ۳ هفته تعطيلات مجلس جلسات کميسيون به صورت ۲ شيفت و بعضاً ۳ شيفت برگزار شد.

عضو کميسيون برجام مجلس شوراي اسلامي گفت: مهم‌ترين موضوع براي اعضاي کميسيون اين بود که هدف مذاکرات رفع تحريم‌هاي ناشي از قطعنامه ۱۹۲۹ است که به تحريم‌هاي سازمان ملل، اتحاديه اروپا و آمريکا در چند سطح منتج شد.

بذرپاش با اشاره به اينکه تمرکز اصلي کميسيون بر روي موضوع رفع تحريم‌ها در برجام قرار داشت، گفت: برجام حاصل ۲۲ ماه مذاکره بود اما ما طي ۵۰ روز آن را بررسي کرديم.

وي در پاسخ به سؤال مجري برنامه درباره نقاط ضعف و قوت گزارش کميسيون ويژه بررسي برجام که صبح امروز در صحن علني مجلس قرائت شد، خاطرنشان کرد: تقسيم‌بندي گزارش در ۵ محور و حضور سلايق مختلف که موجب جامعيت ترکيب کميسيون شد از نقاط مثبت گزارش کميسيون بود.

نماينده مردم تهران در مجلس با اشاره به حضور چند چهره دانشگاهي و صاحب تجربه در حوزه‌هاي هسته‌اي و مديريتي، ۳ رئيس کميسيون تخصصي و ۲ عضو هيأت رئيسه مجلس در کميسيون برجام گفت: همه اعضا از افراد زبده و کارکشته بودند.

وي زمان اندک را براي بررسي، نقطه ضعف گزارش کميسيون ويژه برجام خواند و اظهار داشت: اگر زماني بيشتري در اختيار داشتيم قطعاً گزارش بهتري ارائه مي‌شد. همچنين اگر دولت برجام را در قالب لايحه به مجلس ارائه مي‌کرد کار بهتري در زمان بيشتري بر روي آن صورت مي‌گرفت.

بذرپاش:حق نداريم حقيقت را به مردم نگوييم،برخي تعهدات برجام تاابد ادامه دارد/ تاجگردون:براي خروج از شرايط فعلي نکات مثبت برجام ديده شود،تشکيل کميسيون برجام را نادرست ميدانم

در ادامه غلامرضا تاجگردون ديگر ميهمان برنامه امشب گفت‌وگوي ويژه خبري شبکه دو گفت: مشخص بود که با اجراي برجام به مجلس لازم است که يک نظر درباره آن داده شود و از آنجا که گزارش کميسيون برجام صرفاً‌ در صحن قرائت مي‌‌شود لذا نظر دادن مجلس درباره برجام منوط به ارائه طرح بود.

وي با اشاره به اينکه بعد حقوقي گزارش کميسيون ويژه بررسي برجام عنوان مي‌داشت که مجلس بايد طرحي براي اجراي آن ارائه دهد، خاطرنشان کرد:‌ هم اعضاي کميسيون برجام و هم ساير نمايندگان مجلس فارغ از خواست خود در حال تهيه طرح‌هايي براي اجراي برجام بودند چراکه خود کميسيون نمي‌توانست در اين باره طرح ارائه کند.

اين نماينده مجلس گفت: طرحي که تهيه شده و امروز در صحن مجلس مطرح شد مدتها مورد مطالعه قرار گرفته بود و تقريباً از اواسط کار کميسيون برجام کليد خورد که برخي از اعضاي کميسيون هم در طرح آن دخيل بودند.

وي با يادآوري اينکه رئيس کميسيون برجام نيز اعلام کرده بود که فراکسيون‌هاي مجلس در حال تهيه طرحي واحد براي اجراي برجام هستند، اظهار داشت: اينکه اين طرح چه باشد منشأ اختلاف بود.

تاجگردون نگاه رد کل برجام را نگاهي اقليتي ذکر کرد و گفت: به جز يک يا دو نفر که مي‌گفتند برجام کلاً بايد رد شود ساير اعضاي کميسيون برجام معتقد بودند که بايد ايرادات برجام را مطرح کنيم تا دولت آنها را در زمان اجرا برطرف کند.

وي ادامه داد: هدف اين بود که مجوزي به دولت داده شود تا برجام را با شروطي اجرا کند و در حوزه‌هاي سياسي و... کمکي به دولت شود.

عضو کميسيون برجام مجلس شوراي اسلامي گفت: مثلاً دولت معتقد است متن برجام مانع توليد موشک بالستيک نمي‌شود اما برداشت غرب اين است که ايران نمي‌تواند موشک بالستيک بسازد در حالي که انتظار مسئولان اين است که ما بتوانيم ادامه توليد موشک بالستيک داشته باشيم.

وي در ادامه تصريح کرد: لذا ما به دولت مي‌گوييم به شرطي که بتوانيم توليد موشک بالستيک را ادامه دهيم برجام را پي مي‌گيريم يا در موضوع تحريم‌ها اگر حل نشد يا تحريم مجددي اعمال شد دولت بايد برجام را لغو کند و يا در ساير مراحل در نکاتي که ابهام دارد به دولت تکليف مي‌کنيم.

بذرپاش در ادامه گفت: در مورد روش گفتماني اختلاف نظرهايي وجود داشت اما همگي معتقد بوديم که بايد يک مجوزي به دولت براي اجراي برجام بدهيم که اين مجوز همراه با شروطي در اجراي برجام باشد که برخي از اين شروط در گزارش کميسيون برجام قيد شده است.

در همين زمينه، تاجگردون با بيان اينکه ما نبايد برجام را بدبينانه نگاه کنيم، اظهار داشت: بايد نقاط قوت را بگيريم ولي گفتمان طرف مقابل را در کلام خود نياوريم بلکه ما بايد از نوع گفتمان خودمان که حکايت از يک اعتماد دروني دارد به برجام نگاه کنيم.

«در طرحي که پيش نويس شده است اختلاف جزئي وجود دارد اما نگاه به طرح و گزارش تهيه شده در کميسيون برجام اين است که ما با چه نگاهي ايرادات برجام را منتقل کنيم.»

بذرپاش هم در ادامه با تاکيد بر اينکه ما با عهدشکنان توافق مي‌کنيم، تصريح کرد: از اين رو کسي که چندين بار از يک طرف متضرر شده است بايد بدبينانه رفتار کنند؛ بايد حواسمان جمع باشد ولي اين بدبيني نبايد تنها در کلام متبلور شود چراکه در آينده دولت و دولت‌مردان تغيير خواهند کرد و اين اسناد است که روي آن قضاوت مي‌شود لذا يکي از دلايل ارائه طرح الزام دولت به اقدام متناسب و متقابل در اجراي برجام همين نکته بود که بر اين اساس گزارش کميسيون تنها کفايت نمي‌کرد.

تاجگردون نيز به موارد اختلافي ميان اعضاي کميسيون ويژه بررسي برجام اشاره کرد و گفت: اختلاف نظر ما در گزارش اين است که نکات مثبت در گزارش کميسيون خيلي مطرح نشد.

در انتهاي برنامه بذرپاش در پاسخ به اين سؤال که طرح الزام دولت به اقدام متناسب و متقابل در اجراي برجام به کدام کميسيون تخصصي ارجاع خواهد شد، اظهار داشت: خبرها حکايت دارد که کميسيون امنيت ملي اين طرح را بررسي مي‌کند که البته ما نسبت به اين موضوع اعتراض داريم چرا که با توجه به وقتي که کميسيون ويژه بررسي برجام روي موضوع گذاشته است تسلط بيشتري بر موضوع دارد و بهتر بود اين طرح در کميسيون ويژه بررسي برجام مي‌شد.

وي تاکيد کرد: البته بايد عنوان کنم که تشخيص ارجاع طرح‌هاي مربوطه به کميسيون‌هاي تخصصي بر عهده هيأت رئيسه مجلس است اما اميدواريم که يک تجديد نظري در اين رابطه صورت گيرد.

تاجگردون نيز با تاکيد بر اين که ارجاع اين طرح به کميسيون امنيت ملي از اختيارات هيأت رئيسه است، گفت: نظر شخصي بنده اين است که اين طرح بايد در کميسيون امنيت ملي بررسي شود و از ابتدا نيز تشکيل کميسيون ويژه بررسي برجام اشتباه بود چرا که اين موضوع در حيطه وظايف کميسيون امنيت ملي قرار داشت.


مرجع : خبرگزاري ميزان
 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html