پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 182983
آمانو در سفرش به تهران قصد دارد با دانشمندان هسته‌اي گفت‌وگو کند
تاریخ انتشار : 1394/06/28 10:32:26
نمایش : 1332
يک رسانه آمريکايي مدعي شده مدير کل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي، با هدف رايزني و جلب حمايت براي مصاحبه با دانشمندان ايراني درباره موضوع ادعايي PMD راهي تهران مي‌شود - درخواستي که فراتر از اختيارات آژانس، حتي تحت پروتکل الحاقي است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، يک رسانه آمريکايي که به انتشار اخبار جهت‌دار عليه ايران شهرت دارد مدعي شده سفر «يوکيا آمانو»، مدير کل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي به تهران با هدف جلب حمايت براي مصاحبه با دانشمندان ايراني در چارچوب تحقيق درباره موضوع ادعايي «ابعاد نظامي برنامه هسته‌اي ايران» يا PMD انجام مي‌شود.

به گزارش فارس ، دو ديپلمات، بامداد شنبه، اين ادعا را در گفت‌وگو با رسانه آمريکايي آسوشيتدپرس مطرح کرده‌اند.

اين سفر به تعبير آسوشيتدپرس از آن جهت حائز اهميت است که کمتر از يک ماه قبل از ۱۵ اکتبر انجام مي‌شود - تاريخي که آخرين ضرب‌الاجل آژانس براي گردآوري اطلاعات مورد نياز براي پاسخگويي به جنبه‌هاي گذشته برنامه هسته‌اي ايران يا PMD است.

ديپلمات‌ها ادعا کرده‌اند سفر «آمانو» ممکن است تا شنبه و يکشنبه همين هفته انجام شود. سخنگوي آژانس، «فردريک دال» مي‌گويد سفر به تهران در دست بررسي است، اما جزئيات آن هنوز نهايي نشده است.

علي‌رغم آنکه سخنگوي آژانس از ورود به جزئيات برنامه سفر «آمانو» اجتناب کرده، آسوشيتدپرس از قول منابع ديپلماتيک مدعي است مدير کل آژانس درباره بازرسي از سايت «پارچين» که کانون ادعاهاي آمريکا، اسرائيل و متحدانشان درباره فعاليت‌هاي هسته‌اي گذشته ايران است نيز به رايزني خواهد پرداخت.

* «ابعاد نظامي احتمالي»

منظور از «ابعاد نظامي احتمالي» ادعاهايي هستند مبني بر اينکه ايران قبل از سال 2003 اقدام به انجام آزمايش‌هايي در زمينه سلاح‌هاي هسته‌اي در برخي از سايت‌هاي خود، از جمله «پارچين» کرده است. کشورهاي غربي ادعا مي‌کنند شواهد مربوط به اين تحقيقات از اسنادي به دست آمده‌اند که در لپ‌تاپي متعلق به يکي از فعالان برنامه هسته‌اي ايران بوده‌اند.

بسياري از کارشناسان مستقل با ابراز ترديد در صحت اين اسناد و منبعشان، آنها را بهانه‌اي براي براي جنجال‌آفريني بر سر برنامه هسته‌اي ايران مي‌دانند.

«محمد البرادعي»، مدير کل سابق آژانس بين‌المللي انرژي اتمي يکي از همين کارشناسان است که در زمان انتشار سندهاي مزبور سکان هدايت آژانس بين‌المللي انرژي اتمي را  در دست داشت. او در کتاب خاطرات خود صحت و اعتبار اين اسناد را محل سوال مي‌داند.

درخواست‌هايي مانند مصاحبه با دانشمندان هسته‌اي ايران يا بازرسي از سايت «پارچين» که يک سايت متعارف نظامي است بر پايه همين ادعاها مطرح مي‌شوند.

* پروتکل الحاقي و مصاحبه با دانشمندان

کارشناسان مي‌گويند فشارها بر ايران براي مصاحبه با دانشمندان هسته‌اي يا بازديد از اماکن نظامي جهت تحقيق درباره «ابعاد نظامي احتمالي» فراتر از اختيارات آژانس بين‌المللي انرژي اتمي تحت سند «پروتکل الحاقي» است که ايران مطابق سند «برجام» متعهد به اجراي آن شده است.

به کفته آنها آژانس تنها با درخواست از ايران براي امضاي سند «پروتکل الحاقي مضاعف» است که مي‌تواند درخواست‌هايي نظير مصاحبه با دانشمندان و يا بازديد از اماکن نظامي را مطرح کرد.

با اين حال، تجربياتي نظير ترور دانشمندان هسته‌اي يا وقايع رخ داده براي عراق در بازرسي‌هاي سازمان ملل از اين کشور تحت برنامه موسوم به «آنسکام» خاطراتي تلخ هستند که تهران را به سر سپردن به هر گونه تعهدات فراتر از سند پروتکل الحاقي مشکوک مي‌کند، گو اينکه اجراي پروتکل الحاقي در جريان توافق موسوم به «سعد آباد» در پاييز سال ۱۳۸۲ خود نيز تداعي‌گر خاطراتي خوشايند نيست.

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html