کنترل گوشي همسر شفافيت است يا عدم امنيت؟ چه کنيم تا تاکسي دربست زندگي مان به بن بست طلاق نرسد؟
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، شايد در اطرافيانتان ديده باشيد افرادي را که به دلايل مختلف به مشاور خانواده مراجعه ميکنند و در ذهن خود علامت سوال بزرگي را تجسم کرده باشيد که "مگر اينها چه مشکلي دارند که جيب مشاور خانوادهها را پر ميکنند؟"
مراقب باشيد مقصر نشويد
اکثر افرادي که نزد مشاور ميروند، به خاطر چک کردن بي دليل و مدام تلفن همراه همسرشان ذهنيت غلطي را براي خود ساختهاند و باور کردهاند که "اگر همسرم بيشتر وقتش را با تلفن همراه ميگذراند، پس صد درصد پاي نفر سوم در ميان است!"
تصوري اشتباه و ويرانگر که نه تنها روح و روان خودتان را تخريب ميکند، بلکه موجبات نارضايتي طرف مقابل را فراهم ميکند و با ايجاد زمينههاي خيانت که شديدا تحت تاثير رفتار خود فرد شکاک ميباشد، زندگي را به سمت متلاشي شدن هدايت ميکند.
چه بسا در بسياري از مواقع مردهاي وفاداري بودهاند که فقط به دليل اتهامهاي بي پايه و اساسي که همسرشان به آنها زده و آنها را خائن خطاب کرده است، به اين نتيجه رسيدهاند که وقتي به دليل کاري که نکردهاند متهم شدهاند، پس مانعي ندارد که آن کار را انجام دهند و اين موضوع بسيار ناراحت کننده است که ببينيم ترس از خيانت همسر باعث شده که از آنچه ميترسيده اند سرشان
آمده و بدترين ترس آنها به واقعيت تبديل شود.
وقتي حريمها شکسته ميشوند و اعتمادها جاي خودشان را به شک و بي اعتمادي ميدهند، محکم کردن پايههاي زندگي سخت خواهد شد. حالا بايد از خودتان بپرسيد که آيا کنترل کردن گوشيهاي يکديگر نشانهي شفافيت است يا عدم امنيت؟ پر واضح است که اين کنترل کردنهاي مضطربانه هيچ جايي در يک رابطهي شفاف نخواهد داشت. به طور کلي هرکاري که اقدام به انجام آنها را مي کنيم در قدم اول بايد اين نکته را در نظر بگيريم که هدف از اين کار چيست و اصلا با اين کار به خواسته مان نزديک خواهيم شد يا خير؟
ذهنتان را پاک کنيد تا چشمتان باز شود
حميدرضا رحماني، مشاور و روانشناس خانواده در رابطه با اين موضوع ميگويد: افرادي که تلفن همراه همسرشان را کنترل ميکنند، غالبا به دليل عدم اطمينان خاطر در رابطه زناشويي و نداشتن اعتماد لازم به طرف مقابل، اقدام به اين کار ميکنند که اين کار غلط ممکن است به دليل رفتارهاي مشکوک همسرشان باشد و يا ريشه در ذهنيتهاي ساختگي و غلط خود شخص چک کننده داشته باشد. اما به هر دليلي که باشد، به هيچ عنوان يک راه حل درست و منطقي نخواهد بود.
اين صاحب نظر ادامه داد: نگرش غلط در افراد باعث بروز اين احساس در وجودشان خواهد شد. به بيان سادهتر، زماني که شخص تصور ميکند که همسرش ملک اوست و وي صاحب و مالک آن، طبيعتا اين حس مالکيت در وجودش تقويت شده و دست به انجام کاري خواهد زد که نه به صلاح خودش بوده و نه کمکي به بهبود زندگياش خواهد کرد.
به طور کلي نگاه مالکانه به همسر و يا حتي فرزندان، به هيچ وجه مورد قبول نيست، چرا که حس اسير بودن را به فرد مقابل تلقين ميکند. البته اين بدان معنا نيست که بي تفاوتي نسبت به آنها راه حل درستي باشد.
از چشمهايتان قفس نسازيد، فراري ميشود!
اين مشاور خانواده و روانشناس اظهار کرد: کنترل غير عادي و خارج از حد معمول در زندگي مشترک که هيچ فردي از آن لذت نخواهد برد، بازتابهاي ناگوار خواهد داشت و شخص مقابل قطعا تحمل خود را از دست داده و تغيير رفتار خواهد داد.
من احساس ميکتم تو با کسي رابطه داري!
توصيه بسياري از مشاوران خانواده به زوجين اين است که گرفتن مچ يکديگر در مواقعي که طرف مقابل کاري را برخلاف ميل شما انجام داده است، هيچ عاقبت خوشي ندارد، چرا که حس کنترل شدن بي دليل براي هرکس ميتواند ناخوشايند باشد.
رحماني با بيان اينکه کنترل غير محتاطانه و بي اساس ترغيب کنندهي فرد مقابل ميشود، تاکيد کرد: زماني که شخص (بنابر ذهنيت غلط خود) دست به انجام چنين کاري ميزند، حرمتها را به دست خودش از بين ميبرد و قطعا زمينهي ادامه دار شدن اين مشکل و تمايل به شروع يک رابطه جديد خارج از عرف خانواده را براي فرد مقابل فراهم ميآورد.
چکش تخريبگرتان را زمين بگذاريد!
خانمها و آقايان شکاک بايد اين نکته را در نظر بگيرند که با چک کردن موبايل به هيچ نتيجهاي نخواهند رسيد، چرا که احتمال دارد افراد بسياري به قصد و نيتي بد ،براي همسرشان ايجاد مزاحمت کرده باشند و اگر اين موضوع حقيقت داشته باشد، براي خود خجالت و عذاب وجداني تمام نشدني را به ارمغان ميآوردند که تا هميشه همراهشان خواهد بود.
با رفتارتان ترغيبش نکنيد!
رحماني با بيان اينکه تمايل به کنترل کردن موبايل فقط مختص خانمها نيست و در مردان هم ممکن است ديده شود، ميگويد: زماني که يک مرد نسبت به همسر خود اطمينان کافي نداشته باشد، طبيعتا همسرش را از خود دور ميکند، حتي گاهي ديده ميشود که با رفتار اشتباه خود به ذهنيت اشتباهش جان ميبخشد!
ميتوان گفت کساني که به کنترل کردن همسر خود بدون آنکه خيانتي از قبل صورت گرفته باشد، عادت کردهاند، داراي اعتماد به نفس بسيار پاييني هستند و احتمالا نگران آن هستند که اگر مراقب نباشند، همسرشان فردي جذابتر و با ويژگي هاي بهتر از آنها را پيدا ميکند! البته نا گفته نماند که با اين نوع حسادتها همسرشان را از خود دور کردهاند و دور از ذهن نيست که اين فقدان اعتماد ،خيانت همسر را در پي خواهد داشت.
بد نيست اگر به خودتان برگرديد
از نظر اين مشاور خانواده بسياري از خيانتها در زندگي مشترک ريشه در همين عدم اطمينان ما دارد، پس بهتر است زماني که فرد احساس ميکند، همسرش مثل گذشته با وي مهربان نيست و يا اينکه رابطهشان نسبت به قبل کمرنگ تر شده، با توجه بيشتر و همچنين اصلاح رفتار خود نظر وي را جلب کند، چرا که عدم تامين نيازهاي عاطفي همسر ترغيب کنندهاي قوي براي دور شدن او از زيبايي هاي زندگي مشترک خواهد بود.
زميهها را از بين ببريد
اين مشاور خانواده پيرامون وظايف همسرداري و جلوگيري از بروز بي اعتمادي خاطرنشان کرد: اگر فرد متوجه بي اعتمادي همسرش به خود شد، بهتر است به دنبال علائم کم کاري خود باشد و زمينههاي آن را از بين ببرد، به طوريکه با بر قراري تماس هرچند کوتاه، در طول روز، زمينهي بي اعتمادي و شک را در زندگي مشترک از بين ببرد و نقاط ابهام برانگيز را برطرف نمايد، اما در صورتي که اين مشکل حاد بوده و خارج از کنترل هر دو طرف باشد، مراجعه به يک مشاوره خانواده چاره ساز خواهد بود.
پس بي جهت بي اعتمادي ايجاد نکنيم و البته از کارهايي که هيچ سودي غير از بي اعتماد کردن طرف مقابل در پي ندارد بپرهيزيم تا بتوان در محيطي آرامتر فضايي را ترتيب داد که يک طرف هيچ نقطه مبهمي براي طرف مقابل نداشته باشد و به شکل خودکار سير تا پياز همه چيز را براي طرف مقابل واگويه کند و هيچ جايي براي کنکاش و کنترل باقي نگذارد.
گزارش از فرزانه فدوي