پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 182854
گفت و گوي ويژه با مدير امور سينمايي حوزه هنري آذربايجان شرقي:
شروع يک جريان فرهنگي با "محمد رسول الله(ص)"/ فيلم مجيدي سرشار از نشانه ها و اشارات امروزي سياسي- اجتماعي است
تاریخ انتشار : 1394/06/17 09:14:00
نمایش : 1402
"محمد رسول الله (ص)" تنها يک فيلم نيست بلکه شروع يک جريان فرهنگي درست براي قرائت صحيح از اسلام است تا پذيرش بين المللي داشته باشد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از آناج، تصويري که غربي ها از پيامبر اسلام(ص) ارائه کرده اند، تصويري خشن است که به هيچ وجه با روايات و احاديث ما و با سيره پيامبر رحمت(ص) همخواني ندارد؛ چرا که غربي ها مي خواهند با تصويرسازي خشن از پيامبر(ص) اسلام بدلي و غيرواقعي را به جهان معرفي کنند؛ توهين ها و هتاکي ها به ساحت مقدس پيامبر اسلام(ص)، تشکيل گروه هاي تکفيري، ذبح هايي که با نام اسلام صورت مي گيرد و خيلي ديگر از اين قبيل اقدامات در راستاي تحقق همان اهداف شوم است.

در چنين برهه اي فيلم "محمد رسول الله(ص)" ساخته ي مجيد مجيدي تا حد زيادي مي تواند در احياي چهره ي واقعي پيامبر اسلام (ص) و هويت رحماني اسلام تاثيرگذار باشد.

جواد خازني، مدير امور سينمايي حوزه هنري استان در گفت و گو با خبر نگار آناج از "محمد رسول الله(ص)" مي گويد؛

آناج: با توجه به مطلع فيلم، محمد رسول الله(ص) مي خواهد چه چيزي را بيان کند؟

شروع فيلم با نگاهي هنرمندانه به شهر مکه در سال دهم (دوران شعب ابي طالب، نمايندن چهره هاي بي بديلي که حمزه عموي پيامبر محافظ و پناه ياران رسول خدا هستند) و با لحظه بحران و نزاع بين مومنان و کفار به رهبري ابوسفيان و ابولهب آغاز مي شود و در همان ابتدا به مخاطب مي فهماند که اين فيلمي است با نشانه ها و اشارات امروزي سياسي/ اجتماعي، تحريم و نزاع بين حق و باطل.

فيلمي که قرار است هم مهر و عطوفت رسول خدا را نشان دهد و هم در دل نظاره تاريخي اش، احکامي پيرامون يهوديت چند شکل و مسيحيت پذيرنده صادر کند. از ميان تهديد ابوسفيان و گدازه هاي آتشي که به سوي محمد و يارانش نشانه گيري شده، به گذشته مي رويم، به حمله و لشگرکشي سپاه ابرهه که قصد حمله به مکه و خراب کردن کعبه را دارند.

آناج: تفاوت اين فيلم با فيلم الرساله مصطفي عقاد چيست؟

محمد رسول الله(ص) در مقايسه با الرساله مصطفي عقاد رويکرد متفاوتي دارد و اهداف ديگري را دنبال مي کند. فيلم عقاد شرح کلي به داستان زندگي پيامبر و تمرکز در بعد بعثت پيامبر(ص) را دارد و بر روايت تاريخي تمرکز زيادي کرده و اين امر را با قوت و با ساختار کلاسيک نمايش مي دهد.

فيلم آقاي مجيدي در يک مقطع تاريخي به کودکي پيامبر و حتي قبل از تولد ايشان مي پردازد و نسبت به کار مصطفي عقاد نقاط عطف دراماتيک و هيجان انگيز کمتري را دارد.

فيلم محمد رسول الله (ص) در جاهايي موفق است و بر مخاطب تاثير دارد که تصميم مي گيرد از روايت خشک، تخت و فاقد اوج و فرود دراماتيکش فاصله بگيرد و همراه با کودکي که قرار است در آينده پيامبر خدا شود، سير کند.

در دل طبيعت و نور، در دل کوير و خشکي، در دامان مادر و خيره به افق از لاي منظري که در غار حرا ايجاد شده است؛ بهترين اين لحظات حدفاصل بي تابي آمنه پاي قبر عبدالله و از دست رفتن آمنه و دلتنگي فرزند براي مادر مي باشد که زيبا و تاثيرگذار، به يادماندني و يادآور لحظات تنهايي است.

اين فيلم بيشتر سعي دارد رحمانيت اسلام را نشان دهد، آن چيزي که متاسفانه به خوبي از آن آگاه نيستيم؛ بخصوص در مقطع زماني فعلي که دشمن تلاش هاي بسياري را در مخدوش کردن چهره اسلام مي کند.

آناج: لطفا در مورد روند ساخت اين فيلم و ميزان هزينه هاي به کاررفته در توليد توضيح بدهيد.

به گفته موسسه نور تابان و کارگردان فيلم مطالعات اجرايي، اين فيلم تا 31 شهريور 89 پي گرفته شد که شش ميليارد ريال هزينه دربرداشت و در اين قسمت انتخاب لوکيشن و ساخت دکور و طراحي دکور انجام شد. بعد از آن مرحله پيش بيني مراحل ساخت و تهيه بخشي از تجهيزات بود که از اول مهر 89 تا 15 آبان 90 طول کشيد و بيش از دو ميليارد تومان هزينه داشت.

مرحله توليد از 16 آبان  90 تا 30 آبان 91 بود که کل سرمايه گذاري ارزي و ريالي به ميزان 310.2 ميليارد ريال صورت گرفت. مرحله پس از توليد تا 2 خرداد 93 زمان برد که در اين مرحله هم 6.151 دهم  ميليارد ريال سرمايه برد.

بدين منظور يک شهرک چند منظوره براي ساخت فيلم هاي تاريخ اسلام در 220 هکتار ايجاد شد که به گفته موسسه سازنده فيلم، در بخش مکه 141 ميليارد، در کليساي بصرا 69 ميليارد، در شهر مدينه 42 ميليارد و در سالن اجتماع 12 ميليارد ريال هزينه شده است.

سرمايه گذار اين فيلم، که شرکت سينمايي نور تابان مي باشد هزينه توليد آن را 50 ميليون دلار اعلام کرده است.

آناج: اهميت اين فيلم بخصوص در مقطع فعلي چيست؟

"محمد رسول الله (ص)" تنها يک فيلم نيست بلکه شروع يک جريان فرهنگي درست براي قرائت صحيح از اسلام است تا پذيرش بين المللي داشته باشد. با توجه به اينکه فعاليت داعش چهره خشني از دين ترسيم کرده است، اين فيلم ديدگاه عطوفت و مهرباني را ارائه مي کند و زباني جهاني و نگاهي درست به اعتقادات ديگر اديان دارد که قطعا از اين نظر اثرات خوبي را در پيروان اديان الهي خواهد داشت.

همانطور که کارگردان فيلم در اين باره اشاره کرد: "براي من اين فيلم تکلمه اي بود بر نامه اخير مقام معظم رهبري به جوانان آمريکا و اروپا و وجه بصري اين نامه را کامل نمود و انشاءالله با نمايش اين اثر، جهانيان "رحمه للعالمين" را بيشتر و بهتر درک مي نمايند".

آناج: ابعاد هنري فيلم را چگونه ارزيابي مي کنيد؟

در جنبه هاي هنري، آقاي مجيدي از تمام امکانات و قابليت هاي مديا به طور شايسته استفاده کرده و در مورد تمام جزئيات دقت کافي به خرج داده اند.

ويتوريو استورارو فيلمبردار مطرح ايتاليايي که سه جايزه اسکار را گرفته به همراهي حميد خضوعي فيلمبرداري  اين کار را بر عهده گرفت. جلوه هاي ويژه اثر نيزتوسط  اسکات اي. اندرسون برنده اسکار در جلوه هاي ويژه فيلم "باب"  در سال 1996 انجام گرفته و طراحي دکور نيز بر عهده ي ميلژن کرکا کلژاکويچ طراح دکور فرانسوي، برنده جايزه ي "سزار" و اکادمي فيلم اروپا بوده است.

گفت و گو از: نير حيدري

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html