پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 182823
عده‌اي انتظارات کاذب در ذهن مردم به وجود مي‌آورند/ با اين برجام معجزه اقتصادي رخ نمي‌دهد
تاریخ انتشار : 1394/06/15 15:55:08
نمایش : 881
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: با اين برجام به هيچ وجه معجزه اقتصادي رخ نمي‌دهد و فقط تسهيلاتي براي ما به وجود مي‌آورد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در برنامه متن حاشيه که شب گذشته (شنبه) از شبکه سوم سيما پخش شدبا اشاره به تصوير منتشر شده از مرگ يک کودک پناه‌جوي سوري در رسانه‌هاي دنيا اظهار داشت:بنده از ديدن اين تصوير ياد بمباران حلبچه افتادم، بنده تصوير اين کودک را در سايت‌ها و تلگرام ديدم. هنگامي که خواستم در اينستاگرام خود پست بگذارم با چنين تصويري مواجه شدم و تکان خوردم. دوران عجيبي را پشت سر مي‌گذاريم دوران کودک کشي که از غزه شروع شد و به يمن کشيده شد و امروز در سوريه جريان دارد.

وي در پاسخ به پرسشي در خصوص عملکرد تيم مذاکره کننده هسته‌اي ايران گفت: بنده هميشه از مشوق‌هاي آقاي ظريف و تيم ايشان بودم و پشت گرمي مي‌دادم اما بعد از برجام جلسه خاصي با آقايان نداشتيم. در اين مذاکرات طرف اصلي مذاکرات ايران، امريکا بود.

** هر نوع توافق بين‌المللي که مي‌خواهد در ايران عملياتي بشود، بايد به مجلس برود

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: نحوه برخورد برجام در داخل و خارج و نتايج عمليان براي مردم ايران مهم است. گروهي که مانع بررسي برجام در مجلس مي‌شوند دو نوع هستند افرادي از آنها دلسوز ولي عده‌اي از آنها مشکوک هستند و غير منطقي حرف مي‌زنند، برخي از آنها با سوء نيت دارند اين کار را مي‌کنند.

رضايي تاکيد کرد: هر نوع توافق بين‌المللي که مي‌خواهد در ايران عملياتي بشود، چه امضا پشت آن باشد يا نباشد، بايد به مجلس برود چرا که از يک اقدام مخفي و غير رسمي در کشور جلوگيري مي‌کند و بار انجام تعهدات بين‌المللي تنها بر عهده دولت نخواهد بود بلکه همه را رسماً و قانونا در داخل کشور قادر به عملياتي کردن آن مي‌کند و در تاريخ آينده کسي مدعي قراردادهاي مشابه ترکمانچاي نخواهد شد.

وي در ادامه تصريح کرد: حُسن ورود مجلس به موضوع برجام اين است که،  آنچه که از دل مجلس و شوراي عالي امنيت ملي بيرون بيايد دو قبضه مي‌شود. مجلس مي‌تواند شرايط و الزاماتي را در اين خصوص بگذارد.

دبير مجمع تشخيص مصلحت افزود: در قانون اساسي و در اداره کشور بن بستي وجود ندارد و همه اشکال بن بست، بسته شده و کنار رفته است. در صورت اختلاف نظر اين دو نهاد يعني مجلس شوراي اسلامي و شوراي عالي امنيت ملي،  رهبري معظم مي‌تواند ورود پيدا کند و مسئله را حل کند. به نظر من در نهايت مسئله حل خواهد شد و در صورت بن بست رهبري مي‌تواند تصميم لازم را براي نهايي شدن بگيرند.

** برجام اگر از سوي امريکا رد شود اين کشور دچار افول مي‌شود

رضايي افزود: البته برجام اگر از سوي امريکا رد شود اين کشور دچار افول مي‌شود و با اين کار حيثيت بين‌المللي امريکا از بين مي‌رود. مجلس مي‌تواند در برجام شرايط بگذارد رهبري هم يک شرط گذاشتند مثل مسئله تحريم‌ها که تحريم‌ها بايد کاملاً برداشته شود. ونه تعليق تحريم‌ها.

** برجام از نظر سياسي معادل است اما از نظر اقتصادي به ضرر ماست

وي در پاسخ به اين سؤال که آيا ما در برجام به اهدافي که خواستيم دست پيدا کرديم يعني متن برجام اين قدر کامل بوده که لغو تمام تحريم‌ها را به همراه داشته باشد؟ گفت: ما به برخي از اهداف رسيديم ولي اين‌طور نيست که به همه اهداف رسيده باشيم، چون دو طرف در يک بي اعتمادي بودند. ايران اعتماد نداشته است و گفته که اگر شما به تعهدات عمل نکنيد دوباره دستگاه‌هاي سانتريفيوژ را راه مي‌اندازيم و آنها نيز اعتماد نداشتند و گفتند که پس ما هم تحريم‌ها را بر مي‌گردانيم. يعني يک برگشت پذيري متقابل. اين از نظر سياسي معادل مي‌باشد، (تساوي در برگشت پذيري) اما از نظر اقتصادي مساوي نيست و به ضرر ماست.

دبير مجمع تشخيص مصلحت افزود: زيرا دولت آمريکا يا انگليس قرار نيست که در ايران سرمايه گذاري کنند بلکه اقتصاد در دست بخش خصوصي آنهاست و آنها بايد در ايران سرمايه گذاري کنند و سياست مداراني نيز که به ايران آمدند از نظر سياسي مهم بود ولي ازنظر اقتصادي اهميت نداشت، آقاي هاموند حاضر نيست به برادر خود هم يک دلار بدهد. مهم اين است که ببينيم آيا سرمايه گذار اروپايي به ايران مي‌آيد؟

رضايي گفت: سرمايه گذاران اروپايي دو عامل رو مي‌بينند. اول اينکه شرايط سرمايه گذاري داخل ايران چگونه است؟ يعني آيا سرمايه گذاران ايراني از فعاليت اقتصادي در کشور راضي هستند، دوم اينکه آيا تحريم‌ها ممکن است برگردد يا خير؟ در اقتصاد به سوال دوم بنده مي‌گويند ريسک سياسي! يعني حتي تصور اينکه ممکن است تحريم‌ها دوباره برگردد براي بخش اقتصادي و سرمايه گذاران اروپايي که قصد دارند در ايران سرمايه گذاري کنند مخرب است، چون آنها دنبال پول و سرمايه خود هستند، آنها به ريسک و خطر پذيري نگاه مي‌کنند و اگر ببينند که ممکن است تحريم‌ها مثلاً بعد از مدتي يک و يا سه سال برگردد من بعيد مي‌بينم بيشتر از سي يا چهل ميليون دلار هر سرمايه گذاري بخواهد در ايران بياورد و سرمايه گذاري کند.

** با اين برجام هيچ معجزه اقتصادي رخ نمي‌دهد

وي افزود: بنابراين بنده از دولتمردانمان خواهش مي‌کنم انتظار مردم را طوري نکنند که بعد چند ماه مردم بگويند خب پس چه شد؟ مگر قرار نبود سرمايه خارجي بيايد، تکنولوژي بيايد، پس کجاست؟ به همين دليل هم مي گويم دولت ما بايد دنبال برجام برود و آن را کامل کند. يعني بايد يک گام ديگر دولت ايران در برداشتن فشارهاي ريسک آميز و مخاطره آميز برجام بردارد.

رضايي در پاسخ به اينکه يعني ما معجزه اقتصادي بعد از اين برايمان صورت مي‌گيرد يا نه؟ گفت: با اين برجام به هيچ وجه اين برجام فقط تسهيلاتي براي ما به وجود مي‌آورد.

وي با بيان اينکه مدينه فاضله‌اي که در ذهن مردم در حال به وجود آمدن است بعد از برجام، وجود ندارد. افزود: عده اي به بهانه طرفداري از دولت انتظارات کاذب را در ذهن مردم به وجود مي‌آورند و اين کار درست نيست زيرا با ايجاد اين تصور در عمل يک سيل و طوفان زير پاي آقاي روحاني ايجاد مي‌کنند. بروند از اقتصاددان‌ها سؤال کنند. بعضي از اين آقايون روشنفکر سياسي به خودشان اجازه مي‌دهند هر اظهار نظري را در هر حوزه تخصصي بکنند.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: ما يک گرفتاري در دولت قبل داشتيم، حالا باز هم يک سري روشنفکر پيدا شده که بدون استدلال و منطق مي‌آيند در مورد مسائل اقتصادي اظهار نظر مي‌کنند. اين اتفاق در زمينه ورود فناوري و سرمايه به کشور در صورتي اتفاق مي افتد که ريسک تحريم‌ها کامل برداشته بشود. يعني تحريم‌ها کامل کنار برود و متوقف بشود نه اينکه تعليق بشود. نه اينکه چماقي به اسم برگشت پذيري تحريم‌ها را بالاي سر ملت ايران بگيرند و سرمايه گذار خارجي وقتي اين چماق را مي‌بيند بيشتر از سي چهل ميليون دلار سرمايه نمي‌آورد. اما فقط مسئله اين هم نيست.

رضايي ادامه داد: اگر بخواهيم در اقتصاد ايران يک معجزه اتفاق بيفتد اول بايد راه سرمايه گذار داخلي در ايران براي سرمايه گذاري باز بشود تا سرمايه گذاري خارجي هم حس کند اوضاع رو به راه شده. وقتي سرمايه گذاران داخلي ما از رکود، مشکلات بانکي و اوضاع کسب و کار مي‌نالند هيچ سرمايه گذار خارجي وارد کشور ما نخواهد شد. اصلاً اين يک قاعده معروف بين‌المللي و سرمايه گذاري است که سرمايه گذاران خارجي مي گويند ما از برخورد دولت‌ها با سرمايه گذاران داخلي مي‌فهميم که آيا بايد وارد آن کشور بشويم يا نشويم. چون همان مشکلاتي که سرمايه گذار داخلي دارد را ماهم بالطبع خواهيم داشت.

وي در پاسخ به اين سؤال که براي اينکه برجام تکميل بشود بايد يک سري کارهايي انجام بدهيم. آن کارها چه هستند؟ گفت: فعلاً نمي‌خواهم پيشنهاد خاصي به دولت يا وزارت خارجه بدهم اما واقعاً يک کار مکمل نياز است. اين کار مي‌تواند مثلاً بعد از چند ماه در آينده شروع يک فعاليت ديپلماتيک باشد در سطح شوراي امنيت و يا در سطح اروپايي‌ها. يا مي‌تواند شامل يک اقدام اقتصادي باشد که مثلاً زمان تعيين بشود، بگوييم مثلاً شش ماه ديگر قول‌هايي که در اينجا داديد را عمل کنيد خصوصاً اروپايي‌ها که نظام هم موافق است بيشتر با اروپايي‌ها باشد تا امريکايي‌ها، چرا که به آمريکايي‌ها  نمي‌توانيم به راحتي اعتماد کنيم.

** سرمايه‌گذاران خارجي نبايددلشان در ايران بلرزد

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: يا دولت يک خواسته روشني از مقامات اروپايي داشته باشد. يا اينکه يک پيشنهادي را دولت در اتحاديه اروپا يا در شوراي امنيت سازمان ملل به تصويب برساند که اگر برگشت‌پذيري انجام شد و آنها تحريم‌ها را برگرداندند و ما هم غني‌سازي را شروع کرديم، کليه کساني که در اين مدت در ايران سرمايه‌گذاري کردند اينها به سرمايه‌گذاري‌شان ادامه بدهند يا اگر خسارتي واردشده، بايستي خود کشورهايي که کمک کردند که اينها بيايند و سرمايه‌گذاري کنند جبران خسارت کنند. پس يا بايد يک کار سياسي بشود يا يک کار اقتصادي يا بايد يک تضميني گرفته بشود که سرمايه‌گذاري که از خارج مي‌خواهد سرمايه‌گذاري کند دلشان نلرزد و نترسند و سرمايه‌شان حتي در صورت برگشت تحريم‌ها محفوظ باشد.

رضايي ادامه داد: بنابراين فعلاً يک خلا از نظر اقتصادي در برجام داريم که بايد براي آن چاره‌اي انديشيد. الحمدالله دستگاه وزارت خارجه ما کارشناسان قابلي دارد. به نظر مي‌توانند بشينند فکر کنند و نظر بدهند که براي کاهش ريسک ناشي از برجام چه بايد بکنند. البته برجام ريسک را کاهش داده است. ولي همه خطر پذيري را نتوانسته بردارد. ما الان وضع اقتصادي‌مان از قبل از برجام بهتر است اما معنايش اين نيست که معجزه اتفاق مي افتد. چون همين‌الان باز هم نسبت به عربستان يا ترکيه ريسک در کشور ما بالاست يعني سرمايه گذار هنوز ترجيح مي‌دهد که با وجود اين برجام باز هم به ترکيه و عربستان براي سرمايه گذاري برود و دولت نبايد نا اميد شود و در اين دو سال باقي مانده باز فعاليت‌هاي مکملي انجام دهد تا همين ريسک باقي مانده در برجام را هم از بين ببرد.

رضايي در پاسخ به اينکه ما سي و دو سال با امريکا رابطه نداشتيم به علت بي اعتمادي‌اي که وجود داشت و الان حدود بيست و دوماه است که در حال مذاکره با امريکا هستيم و الان در مذاکره با آمريکا رفتارمان چطور بايد باشد؟ گفت: من به افرادي که بحث رابطه با آمريکا را فقط بعد انقلاب بحث مي‌کنند اعتراض دارم. مگر ما قبل انقلاب با امريکا رابطه نداشتيم؟ در طول آن زمان مگر براي ما چه کردند؟ يک کودتا کردند و چند کارخانه که فقط مونتاژ مي‌کرد به ما دادند.

** غرب، عربستان را به دنبال نخودسياه در يمن فرستاد

وي تصريح کرد :مسئله ما با امريکا تنها پس از استقرار جمهوري اسلامي نيست. مشکل ايران با امريکا تاريخي است. غرب مخصوصاً امريکا نمي‌خواهند جز رژيم صهيونيستي کشور ديگري در منطقه قدرتمند باشد. حتي عربستان و ترکيه که با آنها رابطه دوستانه دارند. آقاي اردوغان يک مدت مقابل اسراييل موضع گرفت ولي ديدي چه بلايي به سر او آوردند. غربي‌ها آمدند ابتدا او را به سوي سوريه منحرف کردند و مشکل سوريه را براي او درست کردند و بعد هم مشکلات در داخل ترکيه برايش درست کردند و آن‌چنان سيلي‌اي به آقاي اردوغان زدند که به نظر من تا چهل پنجاه سال ديگر کسايي که پيروان آقاي اردوغان هستند از جايشان بلند نمي‌شوند. چراکه عليه اسراييل قيافه گرفت! در حالي که ترکيه دوست امريکاست. عربستان را هم دنبال نخود سياه در يمن فرستادند و از آن استفاده مي‌کنند.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: اصلاً مشکل ما با برخي ليبرال زده‌هاست. به خود ليبرال‌ها هم انتقاد داريم ولي  آنها حداقل خودشان در غرب خودباوري دارند ولي در داخل کشور ليبرال زده‌ها و غرب زده‌ها خودباوري‌شان را هم از دست داده‌اند و همين است که ليبرال‌ها را مي‌پرستند و دچار شيفتگي شدند. اينها تا حرف امريکا مي‌شود دچار يک رؤيا شده‌اند که هيچ گاه در ايران حتي در زمان شاهان پهلوي تحقق پيدا نکرده است. نه تنها در ايران در هيچ کشوري از منطقه تحقق پيدا نکرده است. ممکن است در مورد کره جنوبي يا آلمان شده باشد اما مگر امريکا يک رفتار مساوي با همه کشورهاي دنيا دارد؟ سياست و دکترين امريکا در منطقه خاورميانه اين است که اولاً نمي‌خواهد اسلام خيلي قوي بشود و پا بگيرد، در ثاني انرژي و نفت مي‌خواهد، ثالثاً مي‌خواهد اسراييل سرپا بماند. و اين مسئله ساده‌اي نيست.

رضايي تصريح کرد: امريکا هيچ وقت روي خوش به ايران نداشته است. با رژيم شاه رفيق بوده اما ملت ما را هيچ‌گاه دوست نداشته. الان هفتاد هشتاد سال است که نسبت به ملت ايران اشتباه مي‌کنند. چون نمي‌خواهند با ما دوستي کنند. ما طرفدار جنگ با امريکا نيستم. اگر خنديدند بايد با حساب و کتاب رفتار کنيم در برابر آنها و اگر تهديد کردند بايد سيلي محکم بزنيم. اگر سيلي سانتريفيوژهاي آقاي آقازاده نبود اين برجام به نتيجه نمي‌رسيد و خنده‌هاي آقاي ظريف و روحاني پشتوانه بزرگي داشت.

** من اگر جاي روحاني و ظريف بودم ...

وي گفت: من اگر جاي آنها (وزير و رئيس جمهور) بودم بعد از تصويب برجام جلسه‌اي با خبرنگاران خارجي مي‌گذاشتم و فرمانده سپاه و ارتش و آقاي آقا زاده و يکي از خانواده شهداي هسته‌اي را دعوت مي‌کردم و در مقابل همه به آنها مدال مقاومت مي‌دادم که همه بفهمند اگر ما به جايي رسيديم اولاً دستاورد اقتدار نيروهاي مسلح بوده که آمريکا را به کنج ديوار گذاشتند و آنها را از حمله به ايران نا اميد کردند تا به پاي ميز مذاکره بيايند، يا مربوط به اين خانواده شهدا و دانشمندان هسته‌اي بوده که سانتريفيوژهاي ما را به بيست هزار تا و غني سازي را به سي درصد رساندند. البته مذاکرات فشرده آقايان ظريف و تيم ايشان را هيچ‌گاه ملت ايران فراموش نخواهد کرد. ازطرف ديگر چرا شما مي گوييد مذاکرات بيست و دو ماهه؟

رضايي افزود: ما دوازده سال است با غرب درباره مسئله هسته‌اي مذاکره مي‌کنيم و اين سه مرحله داشته است. بيست و دو ماهش در زمان دولت آقاي روحاني بوده است که البته از زحماتشان تشکر مي‌کنيم. نکته مهمي که مي‌خواهم رويان دست بگذارم اين است که به تعبيري ما بعد از سي و هفت هشت سال روي ريل واقعي سياست خارجي افتاديم و به تعبيري ديگر بعد از دويست سال داريم جايگاه خودمان را در روابط بين الملل پيدا کرديم. چرا عده‌اي مي‌خواهند زحمت طاقت فرساي ملت ايران را ناديده بگيرند. بعد از سي و هفت سال داريم خودمان را با دنيا تنظيم مي‌کنيم و به دنيا هم مي گوييم که خودش را با ما چطور تنظيم کند.

** برجام يک پرش در مقابل آمريکا بود

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: يعني بعد از اين‌همه سال تجربه ياد گرفتيم که نبايد وارد جنگ بشويم چون به مصلحت ما نيست و تسليم هم نشويم بلکه بايد خودمان را به قدرت‌هاي بين المللي تحميل بکنيم. من جايي گفتم که بايد در برابر امريکا پرش کرد. اين برجام يک پرش بود و البته پشتوانه ما اقتدار است و ما بدون اقتدار در هيچ زمينه‌اي نمي‌توانيم راه را پيش بريم. ما اگر با قدرت و منطق وارد شويم بالاخره راه خودمان را باز مي‌کنيم.

رضايي گفت: همانطور که در سياست اقتدار راه را برايمان باز مي‌کند در اقتصاد هم همين‌طور است. اگر بخواهيم تجارتمان راه خودش را باز کند بايد دست به زانوي خودمان بگيريم. کالاهاي قابل رقابت در ايران درست کنيم. قوانين دست و پا گير را برداشته و فضاي کسب و کار را بهبود ببخشيم، همانند برنامه‌اي که در اقتصاد مقاومتي نوشته شده است که اگر به آن عمل شود راه خود را در تجارت بين الملل باز مي‌کنيم و کسي نمي‌تواند در مقابل ما موضع بگيرد.

رضايي در پاسخ به اينکه امريکايي‌ها مي گويند ما از ايران رفتار متفاوتي مي‌خواهيم گفت: اگر امريکايي‌ها از ما انتظار دارند که از ارزش‌هاي انقلاب و راهي که آمده‌ايم برگرديم هيچ آدم عاقلي در دنيا نيست که اين‌همه سرمايه گذاري را رها کند و چه کسي چنين جراتي دارد؟ بعد از دادن اين همه شهيد و بعد دويست سال ملت ايران تازه مسير و راه را پيدا کرده است و اين يک روياي محقق نشدني امريکايي‌هاست. ولي اگر امريکايي‌ها مي‌خواهند پيشنهاد خاصي بدهند ارائه دهند. مثلاً در مورد مسئله هسته‌اي آمدند گفتند ما مي‌خواهيم مذاکره کنيم. آقاي اوباما 4 نامه به رهبري نوشت که معظم له فقط به اولي پاسخ دادند. آنها قبل از مذاکرات نامه را ارسال کردند.

وي افزود: از رهبر بزرگوار خواهش داريم با اينکه مي دانيم ايشان خيلي در هدايت دوازده ساله مذاکرات اذيت شدند هم در دولت قبل و هم الان، و کار بسيار عظيمي شده است و اگر ملت از زبان ايشان بشنوند و پشت صحنه‌ها را نشان دهند خيلي خوب است، اينکه مردم بدانند در پشت صحنه با چه ظرافتي و چه دلسوزي‌اي اين کار بزرگ و اين مذاکرات هسته‌اي پيش رفته است.

مجري برنامه سؤال کرد: همزمان با اين مذاکرات مقامات آمريکايي باز هم از روي ميز بودن همه گزينه‌ها صحبت کردند. هدفشان از اين تهديدها چيست؟

رضايي گفت: اينکه آمريکا بزرگ‌ترين قدرت نظامي دنياست و اينکه نبايد دشمن را دست کم گرفت درست است آنها سلاح‌ها و موشک‌هاي بسيار پيشرفته و مجهزي دارند در اين شکي نيست. اما مسئله اين است که آمريکايي‌ها بارها و بارها تا آستانه جنگ با ايران آمدند ولي دراخرين لحظات پشيمان شدند. از بعد از جنگ تحميلي عراق تا امروز از طرف اسراييل سه بار در سال‌هاي 2010 و 2011 و 2012 و از سوي امريکا دو بار دستور حمله به ايران داده شده. و اين مسئله اخيراً از سوي خود مقامات اسراييل افشا شده که نتانياهو سه بار دستور حمله به ايران را صادر کرده بود و فرماندهان نظامي که الان عده‌اي از آنها در داخل کابينه او هستند مانع شده بودند. البته قبل از افشاي اين مسئله چندبار به مسئولين کشور هشدار داده بودم که مواظب باشند اين را گفته بودم که اسراييلي‌ها قرار بوده سه بار به ايران حمله کنند.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: در مورد امريکايي‌ها هم يک بار را آقاي بوش بعد از حمله به عراق مي‌گويد که به پنتاگون دستور مي‌دهد آماده حمله به ايران بشويد. اما چرا حمله نکردند؟ چون اينها در محاسباتشان به اين نتيجه رسيدند که ممکن است جاهايي را از ايران بزنند اما ايران تلافي مي‌کند. يک تعداد کشته و اسير خواهند داد. البته من اينجا مي‌خواهم گله کنم که قبلاً جايي همچنين چيزي را گفتم که اگر امريکا به ايران حمله کند ما از آنها اسير مي‌گيريم ولي متأسفانه در سايت‌ها نوشتند که فلاني گفته ما گروگان مي‌گيريم. من گفتم اسير مي‌گيريم نه گروگان. پس يکي از دلايلي که امريکايي‌ها و اسراييلي‌ها حمله نکردند همين است که مي‌دانند ايران دفاع مي‌کند و اگر حمله کنند، از جانب ايران ضربه مي‌خورند.

** اين که امريکايي‌ها مي‌گويند گزينه نظامي روي ميز است جز شعار غيرقابل عمل و کاريکاتور چيزي نيست

وي ادامه داد: مسئله دوم اين است که آنها مي‌دانند که اگر وارد جنگ جديد در خاورميانه شود نه تنها آسيب مي‌بيند بلکه ايران ممکن است دست به اقداماتي جديد و غيرقابل تصور براي آنها بزند. کما اينکه وقتي عراق به ما حمله کرد ما فقط او را تا مرز بين‌المللي که تعقيب نکرديم، ما از مرز هم عبور کرديم. چرا؟ چون درسي به عراق بدهيم که هيچ کشوري ديگر جرات حمله به ايران را نداشته باشد و امنيت براي مردممان بياوريم. اين که امريکايي‌ها مي‌گويند گزينه نظامي روي ميز است جز شعار غيرقابل عمل و کاريکاتور چيزي نيست. مصرف داخلي دارد. مردم خود را دارند فريب مي‌دهند که ما درمقابل ايران توانايي داريم.

رضايي افزود: البته دشمن را نبايد دست کم گرفت و اخيراً هم به برخي از دوستان نظامي اين اعتراض کردم که دشمن را دست کم نگيريد و مراقب حوادث بعدي باشيد. البته موفقيت‌هاي نظامي ايران بالا و متوقف ناپذير است و مرتب در حال گسترش است و ما براي دفاع از خودمان هيچ محدوديتي نداريم.

رضايي در پاسخ اين سؤال که به تازگي وزير دفاع امريکا يادداشتي در روزنامه «يو اي اس تودي» نوشته که توافق هسته‌اي گزينه نظامي براي ايران را موثرتر مي‌کند. مگر چه اتفاقي در برجام افتاده که چنين اظهار نظري مي‌کند؟ گفت: حرفش اين است که اگر ايران به تعهدات خود در برجام عمل نکند ما يک وسيله قانوني براي حمله به ايران داريم. اما اين خود نقض برجام نيست؟ مگر در برجام گفته نشده که اگر تخلفي صورت بگيرد اين در کميسيون خاصي مطرح مي‌شود و بعد به شوراي امنيت مي‌رود؟ اين سردرگمي امريکا است که با حرف‌هاي ضد و نقيض نمي‌دانند دارند خلاف برجام حرف مي‌زنند و بدانند که حرفهايشان سنجيده نيست و نشانه دلهره و اضطراب پراکندگي آنها است.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: اگر محور مقاومت نبود اين سه تهديد اسراييل عليه ما عملياتي مي‌شد. پس محور مقاومت هم براي ما داراي منافع ملي است و در آن اثر دارد و هم جزو ارزش‌ها و اعتقادات ماست و استکبارستيزي است. مثلاً ما اگر مقابل تکفيري‌ها از مقاومت حمايت نمي‌کرديم تکفيري‌ها بغداد را مي‌گرفتند يا سوريه و لبنان سقوط مي‌کرد. مطمئن باشيد فرداي آن سقوط اسراييل به ايران حمله مي‌کرد.

** به دستور مقام معظم رهبري به نيروهاي مسلح بازگشتم

وي در پايان تاکيد کرد: من به دستور مقام معظم رهبري به نيروهاي مسلح بازگشتم و الان به دوستانم در نيروهاي مسلح کمک مي‌کنم و به هر نظري که رهبري معظم انقلاب داشته باشند عمل مي‌کنم. البته همچنان درمسائل غير نظامي مثل اداره دبيرخانه مجمع تشخيص مصلحت نظام حضوردارم.
 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html