اينکه رهبر معظم انقلاب اسلامي بيشترين بخش فرمايشات خويش را به بحث مهم اقتصاد مقاومتي و البته لزوم توجه به نقش قشر روستانشين جامعه در اين امر اختصاص مي دهند، مي تواند زمينه توجه بيشتر دولتمردان و نيز بخش هاي مختلف اقتصادي را به اين مهم فراهم آورد.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از
اروم نيوز ، اقتصاد مقاومتي و ايستادگي در برابر تحريم ها و فشارهاي اقتصادي غرب براي دولت ها، جزو الزاماتي است که رهبر انقلاب در چند سال اخير خطاب به دولتمردان تاکيد داشته اند و برخورداري از نگاه مقاومتي در امر اقتصاد را يکي از ضروريات موفقيت در بخش اقتصاد دانسته اند.
بالا بردن توان اقتصاد داخلي و دوري از واردات به عنوان رمز موفقيت هاي دولت ها و نيز بخش خصوصي در اقتصاد يکي از مواردي است که رهبر انقلاب اسلامي در ديدارهاي خويش با دولتمردان و دست اندرکاران اقتصادي کشور داشته اند و توجه به ورود مردم به اقتصاد را به آن ها گوشزد کرده اند.
حال اينکه ايشان اقتصاد مقاومتي را راه حلي مهم براي داشتن اقتصاد پويا و کارآمد در عرصه داخلي و بين المللي مي دانند و در بيانات خويش توجه ويژه اي به امر اقتصاد مقاومتي و نيز بالا بردن توان توليد داخلي در بخش هاي مختلف مي دانند. هرچند اين امر را تنها يکي از امورات مربوط به تحقق اقتصاد متکي به داخل اعلام مي نمايند.
حال پس از گذشت چند سال از تاکيدات رهبري بر نقش اقتصاد مقاومتي در بالا بردن توانمندي هاي داخلي، فرمايشات ايشان در ديدار اخير با دولتمردان نکات جالب و مهم تري را شامل مي شود که بررسي برخي از اين بيانات خالي از لطف نيست.
رهبر انقلاب اسلامي در بخشي از سخنان خود، توجه به نقش روستاييان را جزو ضروريات برنامه ريزي هاي دولت در حوزه کشاورزي دانستند و فرمودند: «يک مسئلهي اساسياي که اين عمدتاً [مربوط به] وزارت کشاورزي است -منتها فقط کار وزارت کشاورزي نيست- تمرکز بر روستا است. يعني واقعاً اين را يکي از بخشهاي اساسيِ برنامهريزي دولت بايد قرار داد: ما متمرکز بشويم روي روستا. حرفش را در سالهاي مختلف خيلي زدهايم امّا اين کار عملاً اتّفاق نيفتاده. ما بايستي صنايع تبديلي را به روستاها ببريم، به بعضي از شهرها ببريم.»
اين بند از بيانات رهبري در حوزه کشاورزي مي تواند در چند محور مورد بررسي قرار گيرد. يکي از اين محورها توجه به روستانشينان به عنوان بخش جدايي ناپذير حوزه کشاورزي و ارتقاي اين حوزه از وضعيت فعلي به وضع مطلوب است که ايشان به طور مستقيم بيان و تاکيد کرده اند.
شايد اينکه رهبر انقلاب اسلامي توجه به نقش روستانشينان را ضرورت موفقيت در بخش کشاورزي مي دانند و بر لزوم توجه دولت به اين قشر آسيب پذير تاکيد دارند، نکاتي را يادآوري کند که برخي مسئولان ارشد کشور در ماه هاي اخير به آن اشاره داشته اند و در صدد از بين بردن نقش پررنگ روستاييان در پيشرفت و ارتقاي رتبه اقتصادي کشور بوده اند.
البته ايشان در ادامه همين فرمايش، با ذکر نمونه هايي از نقاط مختلف کشور يادآوري مي نمايند که توجه به بخش صنايع تبديلي و نيز ورود اين صنايع به روستاها و شهرهاي درگير در امر اقتصادي راهکار رسيدن به اقتصاد مقاومتي و موفقيت در بخش اقتصادي جامعه است، چنين بيان مي نمايند که «ما بايستي صنايع تبديلي را به روستاها ببريم، به بعضي از شهرها ببريم.»
حال اينکه دولت ها در وارد کردن بخش صنايع تبديلي به بدنه جامعه و بخش هايي که در کشاورزي نقش اساسي و مفيد ايفا مي کنند تا چه حد موفق بوده اند، خود جاي توجه و بررسي دارد که شايد نتايج حاصل از اين بررسي ها چندان خوشايند دولتمردان و ديگر دست اندرکاران اين بخش نباشد.
شايد تاکيدات رهبر معظم انقلاب اسلامي مبني بر همراهي دولت با نهادهاي اجراکننده طرح هاي اقتصاد مقاومتي همانند سازمان بسيج مستضعفين جزو نکات جالب توجهي باشد که در ديدار اخير به آن تاکيد داشته اند.
اينکه سازمان بسيج مستضعفين نقش اساسي در تحقق شعارهاي مربوط به اقتصاد مقاومتي داشته و به عنوان اصلي ترين همراه مردم در بالا بردن توليدات داخلي به شمار مي رود، در اين فرمايشات رهبري نيز تجلي يافته و ايشان دولت را به طرح ريزي برنامه هايي نظير طرح هاي بسيج در رسيدن به اقتصاد مقاومتي دعوت کرده اند.
البته بيانات رهبري در مورد تشکيل ستاد فرماندهي قوي، هوشمند و نافذالکلمه براي تحقق اقتصاد مقاومتي با بهره گيري از توانمندي هاي داخلي و دولتي براي رسيدن به اهداف مدنظر در اقتصاد مقاومتي نيز جالب توجه است چراکه ايشان رمز عبور از بحران هاي اقتصادي را تشکيل تيم قوي و مقتدر در حوزه اقتصاد مقاومتي خلاصه مي کنند و در هز برهه از زمان دولت ها را به بهره گيري از توانايي هاي داخلي فرا مي خوانند.
به هر حال، بيانات رهبر رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار اخير با دولتمردان مي تواند به عنوان نقشه جامع و الگوي اصلي براي رسيدن به نتايج مطلوب در حوزه اقتصاد مقاومتي و نيز افزايش راندمان کاري در حوزه کشاورزي در روستاهاي کم برخوردار و تغيير سطح زندگي در اين بخش ها شد.
اميد که ديدارهاي آينده رهبري با دولتمردان و دست اندرکاران اقتصادي شامل بياناتي در مورد تحسين اين بخش به دليل بهره گيري از توانمندي هاي داخلي و تحقق اقتصاد مقاومتي باشد و گزارشات مسئولين نيز دربرگيرنده واقعياتي از توانمندي ها و افزايش بهره گيري از توانمندي هاي داخلي باشد.