پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 182695
محدوديت‌هايي که در برجام پذيرفته‌ايم بعد از 10 سال تمام مي شود/ طرف مقابل مذاکرات با مردمشان صداقت ندارد/ اولويت وزارت خارجه توسعه است
تاریخ انتشار : 1394/06/05 18:01:08
نمایش : 1041
وزير امور خارجه گفت: محدوديت‌هاي پذيرفته شده ايران در برجام 10 ساله بوده و قطعنامه شوراي امنيت در اين زمينه کاملا صريح است. محدوديت بعد از 10 سال تمام مي‌شود مگر اينکه توافق به هم بخورد که آن موقع همه چيز به هم مي‌خورد.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا، محمدجواد ظريف وزير امور خارجه کشورمان‌ صبح امروز پس از حضور در گلستان شهداي اصفهان و اداي احترام به مقام شهداي دفاع مقدس و انقلاب اسلامي و شرکت در جلسه شوراي اداري استان، در سومين برنامه از سفر دو روزه خود به اصفهان، در نشست خبري با اصحاب رسانه حاضر شد.

ظريف در اين نشست گفت: خوشحالم که در آستانه سومين سال کاري دولت تدبير و اميد، شرايط مناسبي در کشور براي مردم و خدمتگزاران به مردم فراهم شده و در اين ايام ميهمان مردم اصفهان شده‌ايم که از ظرفيت‌هاي بسيار بالاي فرهنگي، علمي‌، سياسي و صنعتي برخوردار هستند.

وي افزود: بايد از اين ظرفيت‌ها و توان مردم مقاوم اصفهان و ساير هموطنان بهره برده و براي بهبود وضعيت معيشت مردم و رشد و توسعه کشور تلاش کنيم.

ظريف در ادامه با اشاره به نقش وزارت امور خارجه در پيشبرد اهداف کشور گفت: اميدواريم بتوانيم در وزارت خارجه به عنوان يکي از بازوهاي برقراري روابط براي ايجاد توسعه در کشور در کنار مردم و دولت باشيم، تا بتوانيم با استفاده از ظرفيت‌ها و امکانات موجود در استان‌ها قابليت‌هاي بالقوه را به فعليت برسانيم.

وزير امورخارجه گفت: امروز شرايط در کشور بسيار مناسب است و بايد از شرايط فعلي به عنوان يک فرصت براي ساخت کشور استفاده کرد.

ظريف با اشاره رويکرد دولت يازدهم در موضوع ديپلماسي تاکيد کرد: وظيفه ديپلماسي اين است که با کمترين هزينه به اهدافمان برسيم نه اينکه ديپلماسي باري باشد بر روي دوش کشور و اين قاعده بازي ما است که بتوانيم به توسعه کشور کمک کنيم.

وي افزود: اولويت وزارت خارجه توسعه است اما با توجه به شرايطي که از اول انقلاب ايجاد شده که اين وزارت خانه يک ماهيت سياسي پيدا کرده است. در حوزه ديپلماسي فرهنگي و اجتماعي  و ... مزيت نسبي داريم که بعد از اين مذاکرات فرصت خوبي فراهم مي‌شود تا از اين مزيت‌ها استفاده کنيم.

وزير امور خارجه با اشاره به نظر مجلس در مورد برجام گفت: در عين حالي که مجلس اين اختيار را دارد که وظيفه نظارتي خود را انجام دهد، جمهوري اسلامي يک بيانيه 14 ماده‌اي جامع بعد از قطعنامه صادر کرد که توقعات در آن ذکر شده است.

وي ادامه داد: اين بيانيه با توجه به ملاحظات کشور تهيه و به عنوان سند شوراي امنيت ثبت شده ‌که باعث مي‌شود بحث گزاره برگ ديگر موضوعيت نداشته باشد.

ظريف با بيان اين نکته که طرف مقابل مذاکرات نمي‌خواهد در برخورد با مردم کشورشان صداقت داشته باشد، تصريح کرد: زماني که در آمريکا و غرب يک توافق انجام مي‌شود و تمايلي از سوي دولت براي خواندن سند اصلي از سوي مردم وجود ندارد؛ يک گزاره برگ منتشر شده و در آن هر طور که تمايل دارند موارد را بيان مي‌کنند.

وزير امور خارجه اظهارداشت: اين روزها در صداوسيما دائما برنامه‌هاي ارزيابي توافق برگزار مي‌شود و فکر مي‌کنم مردم ريز موضوعات از سانتريفيوژ تا رآکتور را مي‌دانند. در حال حاضر نيازي به گزاره برگ نداريم، در بيانيه مواضع خود را بيان کرده‌ايم.

وي در رابطه با مقايسه سختي کار در تصويب قطعنامه 598 و قطعنامه اخير سازمان ملل در رابطه با برجام گفت: هر دو مذاکره سخت بود، قطعنامه 598 پيرامون بحث پايان جنگ بود اما در مقام مقايسه بحث هسته‌اي مشابه قطعنامه 1696 بود.

ظريف ادامه داد: در زمان قطعنامه 598 مجبور نبوديم قطعنامه ديگري را لغو کنيم اما در اين مذاکرات مي‌خواستيم 7-8 قطعنامه را لغو کنيم، در حالي که يک لحظه هم آنها را اجرا نکرده بوديم.

وزير امور خارجه گفت: همچنين در آن زمان نياز نبود نظر 5 عضو سازمان ملل را جلب کنيم در حالي که در موضوع هسته‌اي بايد اين کار را انجام مي‌داديم. در زمان قطع نامه 598 آمريکا راضي به تصويب قطع نامه نبود ولي تلاش ما نتيجه داد و قطعنامه صادر شد.

ظريف در رابطه با مسائل منطقه و رفتارهاي کشورهاي همسايه نيز تصريح کرد: ما به صورت اصولي براي برقراري رابطه با کشورهاي منطقه هيچ محدوديتي نداريم و هيچ همسايه‌اي نبايد در کنار ايران احساس تهديد کند، چرا که اين توافق يک تهديد را از منطقه رفع کرد.

وزير امور خارجه در ادامه بيان داشت: اميدواريم برخي کشورهاي منطقه در سياست‌هاي خود تجديد نظر کنند مخصوصا در رابطه با اتفاقاتي که در يمن مي‌افتد. اين کشورها هر زمان که آماده باشند ما نيز آماده تعامل و مذاکره هستيم و از ابتدا بنا بر حسن همجواري بوده است.

وي در رابطه با انتقادات اخير پيرامون متن برجام نيز بيان داشت: از اين که در اين زمينه ديدگاه‌هاي متفاوتي وجود دارد خوشحالم مخصوصا اينکه قبلا در زمينه هسته‌اي امکان اظهارنظر به اين شکل نبود و شايد به خاطر همين محدوديت‌هاي گذشته مردم امروز با حرارت بيشتري در اين رابطه اظهار نظر مي‌کنند. البته تا زماني که اين اظهارنظرها آب در آسياب دشمن نريزد اشکالي ندارد.

ظريف ادامه داد: در اين زمينه دو نکته را بايد مدنظر قرار داد، يکي منافع ملي و ديگري اينکه همه دنيا به خصوص دوستداران ايران اين توافق را عزت مي‌دانند، از منتقدان خواهشمندم مردم را تحقير نکنند، به مردم نگوئيد که شما تحقير شده‌ايد، اين مذاکرات نشانه قدرت بود و دستاوردهاي بسيار بزرگي داشته است. منتقدان اين پيروزي را تبديل به شکست نکرده و کام مردم را تلخ نکنند.

وزير امور خارجه در رابطه با ادامه‌دار بودن محدوديت‌هاي ايران گفت: محدوديت‌هاي پذيرفته شده ايران در برجام 10 ساله بوده و قطعنامه شوراي امنيت در اين زمينه کاملا صريح است. محدوديت بعد از 10 سال تمام مي‌شود مگر اينکه توافق به هم بخورد که آن موقع همه چيز به هم مي‌خورد.

وي افزود: در متن تاريخي را عنوان کرديم که از آن به بعد پرونده‌اي از ايران در شوراي امنيت نباشد. از روز اول مهر بعد از مدت 10 سال پرونده ايران به طور رسمي بسته خواهد شد، بدون اينکه حتي يک قطع نامه را اجرا کرده باشد.

ظريف گفت: يک نکته که در توافق مدنظر قرار گرفته اين است که اگر آژانس زودتر به نتايج خود برسد، محدوديت‌هاي موشکي و تسليحاتي در زمان کمتري پايان مي‌يابد.

وزير امور خارجه در ادامه با اشاره به موضوع اقتصاد مقاومتي تاکيد کرد: برجام، موانع اقتصاد مقاومتي را بر مي دارد و براي اجراي اين مقوله بعد از توافق دست‌مان بسته نيست و مابقي کار به سياس‌هاي دولت و عزم ملت بستگي دارد. در شرايط حاضر فرصتي ايجاد شده است که ما بايد بيشترين بهره را از آن ببريم.

وي در پاسخ به سوالي در مورد علت تعجيل دولت در بازگشايي سفارت انگلستان در ايران و حواشي مربوط به آن هم گفت: سفارت انگليس در ايران را ما نبستيم، بلکه خودشان براي اين کار اقدام کردند و حالا نيز خودشان اقدام به بازگشايي سفارت کرده‌اند.باز شدن اين سفارت‌خانه زمينه گفت‌وگو و تعامل را فراهم کرده و با اين کار مي‌توانيم اختلاف نظرها و ديدگاه‌ها به ويژه در زمينه سياست‌هاي منطقه را برطرف کنيم.

وزير امور خارجه افزود: اکنون ديدگاه کشورهاي غرب، آمريکا و انگليس، نسبت به منطقه ديدگاه خوبي نيست و حضور تروريسم و افراط گرايان در منطقه بسيار خطرناک است و اختلاف ديدگاه‌هاي جدي درباره سوريه، عراق، يمن و ديگر کشورهاي همسايه وجود دارد که بايد با طرف مقابل اين ديدگاه‌ها را در ميان بگذاريم و باب مذاکره و مفاهمه را باز کنيم.

ظريف در مورد تلاش مسئولان براي حفظ کرامت و امنيت حجاج ايراني در ايام سفر حج تمتع نيز عنوان کرد: در مورد حجاج هم سازمان حج و زيارت و هم وزارت خارجه تمهيدات لازم را اتخاذ کرده‌اند.

وزير امور خارجه  اضافه کرد: در موضوع رابطه با عربستان نيز اکنون رابطه سياسي داريم و حتي بيشترين رابطه مردمي در حج از طرف ايران و از طرف عربستان هم به صورت گردشگر بين دو کشور وجود دارد، در مورد مسائل ديگر نيز اميدواريم از طريق گفت‌و‌گو بتوانيم مشکلات را حل کنيم.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html